Mivel lehet a homokozóban levő homokot fertőtleníteni? (tudásbázis)
miénkre tilos állatot bevinni, sőt dohányozni se szabad
Ott aztán nincsen cigicsikk meg üvegszilánk a homokban :)
félig egyet értek veled, én se sterilizálok ész nélkül.
De meglehet nézni, hogy manapság mennyi allergiás, ekcémás gyerek és fiatal felnőtt van. Ransburg nem számolta bele a sok mesterséges hatást, ami az új élettel jár a szervezetünknek (mesterséges szinezék, elektroszmog stb).
Szóval már nem tehetjük szerintem mindazt a gyerekeinkkel, amit mi gyerekként megtettünk.
Köszönöm nektek a tanácsokat!
Valószínű, hogy inkább lecserélem az egész homokot, csak azt hittem létezik valami szer, amit beleszórók a homokba és minden rendben lesz.
Tudom, hogy nem lehet mindentől megvédeni a gyereket, de azért szerintem elég a napi szennyeződésektől megvédeni az immunrendszernek a szervezetet. A macska pisi még felnőtt embert is fertőzhet ezért félek egy kicsit. A kisfiam lassan két éves lesz, már kétszer voltunk kórházban, nem szeretném vele menni még egyszer.
Szedd ki a cuccot és kész!
Szerintem nem kell túlreagálni a dolgot.Mikor mi gyerekek voltunk akkor sem fertőtlenítette senki a homokot,még a játszóterek is vasból voltak egészségtelen zsíroskenyeret ettünk mert nem volt türelmünk játék közben leülni ebédelni.Majszoltuk a mosatlan és éretlen gyümölcsöt csavargás közben.Ransburg doktor mondta vala,egy rendes gyereknek öt kiló koszt meg kell ennie mire felnő,hogy az immunrendszere megfelelően kifejlődjön.Persze ebbe nem kalkulálta bele a macskacuccot!!!
Ja, nekünk jó nagy homokozó van, kicsit macera lenne minden kaka után lecserélni. Mi ponyvával takarjuk le, eddig egyszer kakált bele a szomszéd macskája.
Szerintem elég ha csak a körülötte lévő homokkal együtt kidobod a kakit.
Én se szeretem ha a játszón homokoznak a gyerekek, azért is van itthon is homokzó. De mit lehet tenni, ha jobb szeretnek kint lenni, ahol sok a gyerek. Arra figyelek azért, hogy a szájába ne vegye a homokot.
szokták a homokot fertőtleníteni, égetéssel, de szerintem házilag nem kivitelezhető.
Én is parás vagyok, így lehet én is cserélném a homokot pisi esetén, de a kakinál elég ha csak egy kicsit kiszeded
Erre én is gondoltam, csak a játszótéren kicsit több a homok mint a kis műanyag homokozóban.
Lehet, hogy túl aggódom a dolgot?
Azért félek, mert elég gyenge immunrendszerünk van és ha véletlenül is a szájába veszi a játékokat, nehogy elkapjon valamit.
Azon is gondolkodtam, hogy azt a részt kiszedném a homokból, talán az is elég lenne?
Javítás: homokozóban.
A szomszéd macska belepiszkolt a kisifam homokozójába. Lehet fertőtleníteni vagy cseréjem le a homokot?
További ajánlott fórumok:
- Mivel lehet kiírtani a vöröshangyákat a játszótéri homokozóból? Már "tojásaik" is vannak!
- Tojást mivel lehet fertőtleníteni (szalmonella ellen)?
- Mivel kell fertőtleniteni a libatollat, ha párnába rakom?
- Kaptunk ajándékba 1 babakocsit. Az előző tulajnak sok macskája van. Mivel fertőtleníthetem ki?
- Zöldségeket, gyümölcsöket mivel lehet fertőtleníteni?
- Használt valaki már JÁTSZÓHOMOKOT kerti homokozóba? Lehet vizesen formázni?