Mivel jön le a pillanatragasztó az ujjaimról? (tudásbázis kérdés)
Sikerült fejjel lefelé kinyitnom egy tubus pillanatragasztót :) Ti ne próbáljátok meg.. kicsit sem vicces. A fél tubus a kezemen kötött.. meg. A kisujjam nemlett olyan, így sikerült ide jutnom :)
kb 5 perc alatt megszabadultam a ragasztó 99%-ától.
nem biztos h ez a legjobb módszer de nekem bevált:
1. Próbáltam vízzel lemosni. Egyből rá is kötött. (ez még a gépelés előtt megvolt)
2. Sarokreszelővel (Habkő) levakartam a nagyját. Tényleg szépen leviszi.
3. Rákentem mindent amit találtam: folyékonyszappan, masszázsolaj, neugranormon. Mindegyik után még reszelgettem egy kicsit miközben meleg víz alá tartottam a kezeimet. (itt már kb. 95%-nál jártam)
4. Párom puha körömreszelőjével pedig befejeztem. (Hüvejkujj hajlataihoz ezzel könnyen hozzáfértem.)
+1. Még egy kis neugranormon, de ez már csak ráadásként :)
Ápolónőként gyakorlaton hallottam, hogy a nagy dózisú C-vitamin injekció oldja a pillanatragasztót...
Egyszer sikerült összeragasztózni az ujjaimat, 3-4 db közönséges C-vitamin tablettát feloldottam egy kiskanálnyi vízben és mártogatni kezdtem az ujjaimat.
5-10 perc után le lehet morzsolgatni a ragasztófoszlányokat.
Szerintem humánusabb, mint a csiszoló és a hígító...
Egyébként"Az idő vasfoga" nagyon tettszett.
Jó öblögetést =)
Az idő vasfogával!
én már csak tudom! :)
Sziasztok,
mivel nem szorítottam rá rendesen a kupakot, nem a végén jött a ragasztó, hanem a menet mellett. Szinte az összes ujjam ragasztós lett - két ujjam majdnem össze is ragadt.
Nem segített sem az aceton, sem a hígító - bőrre amúgy sem ajánlott - ekcéma.
Nos a habköves módszert tökéletes! Langyos víz, kis szappan és habkővel finoman le lehet dörzsizni a ragasztót. Szuper! Ne is próbálkozzatok mással.
ikiv
Köszi...
Most ,hogy már a férjem nyugdíjas lett,vele ragasztatok..
További ajánlott fórumok:
- Az unokaöcsém belázasodott egyik pillanatról a másikra:( mit csináljak vele? még csak 5 éves...
- Ha egy férfi azt mondja egy nőnek, hogy egyik pillanatról a másikra elhagyná őt, akkor az melyik pillanat lehet?
- Szerintetek tényleg fel lehet ragasztani a műkörmöt pillanatragasztóval? Mi lesz a saját körmömmel? Tönkreteszi?
- Miért vagyunk sokszor egyik pillanatról a másikra "hülyék"?
- Hogyan és mivel lehet leoldani a pillanatragasztót a kézről?
- Bőrről hogyan lehet leszedni fájdalommentesen a pillanatragasztót? Mivel oldódik fel?