Mivel illatosítod az otthonod? (beszélgetés)
A szellőztetés és a takarítás alap higiéniai feltétel egy jó közérzethez a saját otthonodban. Részemről illatosítás terén a gyertyák vannak előtérbe, illetve a műanyag flakonos porlasztós illatosítók. Szekrényben pedig a macis :D, mert sajnos a szekrény régi és kell... :(
Különösen "finom" levegőt lehet beengedni így tavasszal, amikor a kertekben első dolog az égetés! :))
Szellőztetéssel.A friss levegő illatánál nem kell több.Főleg mindenféle mesterséges vacak.
Főzök egy jó kelkáposzta főzeléket. :))
Én is szellőztetek, de az nem egyenlő az illatosítással. :) Én a Lidl-ben szoktam venni illatosítót, ez most egy teljesen új termék. Színes folyadék van benne, a tetejét le kell tekerni, így nyituk meg és árasztja szét a finom illatot a lakásban. Minden szobába teszek egyet, nagyon szeretem. Eddig ez a leghatásosabb, minden egyébnek, amiket kipróbáltam hamar elmegy az illata. Főleg az elektromosaknak.
Miért?
Már azt is illatosítani kell?
(Nem elég a WC-papírt, papír-zsebkendőt, intimbetétet, stb.?)
Nem használok illatosítót, csak a WC-ben. Szellőztetek, mellette a kimosott textilek illata járja át a lakást. Én szeretem, olyan otthon-szaga van.
mozgásérzékelős illatosítóval, imádom :) meg néhány helyen van tálban potpourri, meg füstölő, de nem gyujtom meg, hanem csak kis vázába állítom mindet, és így nagyon jó illata van :)
én is azt szoktam beletenni! :)
sokat szellőztetek, de télen illóolajat is használok, néha füstölőt. Nagymamámtól átvett szokás, hogy öblítőt teszek a felmosóvízbe.
én szellőztetek éjjel nappal kell az okszigén és ingyen van :)
most éppen kubeba olajat párologtatok az illatmécsesben
illatmécses, ajax felmosó, vanilla parfüm, fürdőhabos víz, narancs-citromhéj a konvektoron.
Illatos gyertyával de csak télen. Citrom és narancs héjat teszek a radiátorra. A párologtató vizébe ami szintén a radiátoron van illó olajat csepegtetek.
Van amikor füstölőt égetek.
Van olyan amikor illó olajat mécsesben párologtatok.
Ez mindig attól függ milyen hangulatom van.
Füstölő vagy illóolaj, attól függ mihez van kedvem, vagy mire van szükség.
füstölő, nagyon jó a zöld tea illata, illatos mécses,
potpuri, elektromos illatosító na azért nem egyszerre az egész, mikor mihez van hangulatom
Vanília olajjal locsolt potpuri
illatosított felmosók
Nekünk minden ablakon van szunyogháló csak ugy szellőztetek(nem szeretem ha betéved hozzánk valami légy mert a lányom fél minden bogártól).Van kutyánk is és szeretem ha mindig friss illat van nem pedig kutyaszag.Szeretem az illatos felmosokat-takarítás után mindig olyan finom illatú a lakás.De most megint rákattantam az illóolajokra-most adveni illatot vettünk.(virágboltba melóztam és ott is mindig illatosítottunk).Nekem a füstölő nem jön be az túl tömény és férjem is mondta attól megfájdul a feje.
Szerintem semmi nehézség nincs abban, hogy bezárd az ajtót és kinyisd az ablakot, ételkészítés közben és étkezés után igazán el lehet mosogatni és az, hogy a kezembe fogok egy spriccentős konyhai tisztítószert és körbetörlök mindent (egy nagyon szagos étel után, mint pl a bab, vagy olajban sült dolgok, vagy hagyma után), szerintem igazán nem fárasztó. Természetesen nem kell ezt minden este megcsinálni, mert nem főzök minden nap ilyen szagos ételeket.
Viszont a takarítás nekem sosem okozott problémát, szeretek takarítani, szeretem a rendet, a friss levegőt, az illatos levegőt, stb. és nem tudom megérteni azokat, akik képesek koszban és büdösben élni.
Semmivel. Szellőztetek. A friss levegőnél nincs jobb...
illatgyertya (vanilia, fahéjas-narancsos), füstölő, illóolajok párologtatva
További ajánlott fórumok: