Mivel díszíthetek mézeskalácsot? (beszélgetés)
köszi csajok :)
sima tojásfehérjével csináltam, 1tojásfehérjéhez 6ek. porcukrot és egy kis citromlevet tettem, könnyű volt vele dolgozni, egy éjszaka alatt megszáradt :)
most már dobozba vannak, várják a karácsonyt :)
köszi a tippeket :)
háát, azt hiszem mégis a tojásfehérjés cukorral csinálom, mert szeretnék "túl lenni rajta" még ma (fél 2 óta csinálom, 5 tepsi süti lett:) ), itthon pedig nincs ilyen bolti cukormáz...megpróbálom eltalálni a porcukor arányát, remélem sikerül :)
Köszönöm a segítséget: )
Lehet venni cukormázport. Csak vízzel össze kell keverni és felkenni a sütire (vagy belemártogatni a mézeskalácsokat).
A tojásfehérjénél érdemes kicsi ecetet csöppenteni a fehérjébe, úgy könnyebb felverni. Fontos, hogy tényleg nagyon kemény legyen, ha fejrefordítod, se mozduljon meg a tálban. A nehéz benne az, hogy ha kevés a porcukor nem keményedik meg, ha túl sok, lepattogzik száradás után. Szóval nagyon pontosan kell eltalálni.
Egy-két szelet almát tegyél a dobozba és akkor biztosan megpuhul:)
(persze azért ne közvetlenül a sütire)
igen megfog puhulni
én nem vagyok egy cukrász így vettem egy doboz olyan cukormáz díszítőt
mindenféle színű
Sziasztok!
A recept csak annyit ír, hogy 1 tojásfehérjével+6 ek. cukorral díszítjük. Nekem ez kicsit fura. Nem tud valaki egyszerű cukormáz-szerű receptet?
másik kérdésem: miután kivettem a tepsiből a mézeskalácsokat, nagyon megkeményedtek. Ha ezekkel valakit fejbe vágnék, az ottmaradna :D
Valaki tud tippet adni? Fémdobozba meg fog puhulni?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen kutyafajta illenék egy mézeskalács-szerű családi házhoz (piros cserép, vidám színek, kőkerítés, kovácsoltvas kapu)?
- Hogyan kell puha mézeskalácsot készíteni?
- Ti mivel szoktátok megkenni a mézeskalácsot?
- Mivel lehet díszíteni a mézeskalácsot?
- Mivel ragaszthatok mézeskalácsra dekor cukorkát, hópihét?
- Mivel lehet a mézeskalács házikó falait összeragasztani?