Mitől lehet magas a kortizol szint? (tudásbázis)
Először is: igazi diagnózist, azután meg gyógyulást Neked!
Megírod, mi a helyzet?
na akkor még egyszer, közben lemerült a telóm, és látom elküldte így szpen befejezetlenül!
szóval kálium,nátrium határon belül, a dheas szintemis, viszont ez a szint egyre csökken, januárban volt 9 máriusban 6 most mult héten pedig 2.a többi nem lett nézve!vagyis lehet lett, de még várok 4 leletre, amiértbe kell telefonálnom, de hiába kapcsolják nekem a dokit nem veszi fel..:/
Pedig nézett csomó mindent ilyen fura nevű dolgokat, de cseszhetem, már azon gondolkodok küldök nekik egy felbélyegzett válasborítékot hogy küldjék el...most bezséltem egy privát dokival, holnap tud fogadni privátba,itt Kecsón,azt mondta megvizsgál,kikérdez és aztán látjuk a továbbiakat.
Sok mindent kell nezni mellekvese problemanal. Verbol: natrium,kalium, korti/ezt nyalbol erdemes/,aldoszteron, acth, dhea, stb.
Nem mindegy, hogy a stressz mennyi ideig all fent, illetve minden szervezet mas. Van aki jobban birja a streszt, nem reagal a szervezete ugx,mint pl.nalad.
Az Addisonosok pedig vekonyak alt., pedig ok is stresszeltek, csak nekik teljesen kimerult a mellekvesejuk, es mar nem is termel, vagy alig kortizolt. Az sem jobb.
Azert kerdsztem reszletesen, hogy hogy volt a meres.nem irtad a napszakonkentit.
Ezt a vizsgalatot korzeti irta ki? Hova szolt a beutalo?
Nem mondtam,hogy emeli a kortizolt a valeriana,csak azt,h.befolyasolja. Ez csokkentest is jelenthet. Minden hasonlo szer ezt teszi,de a stimulansok is. Kv,cigi,alkohol, bizonyos gyogynovenyek is.
Az egesz napi vizeletbol 2 decit kellett leadni?
Azt hittem azt is neztek,h.napszakonkent higy valtozik a kortizol szint. Akkor ez sem jo mutato,mint a ver. Megiscsak az egyetlen megoldas a nyalteszt.
A valeriana eleg durvan befolyasolja a kortizol szintet.
Nehez vizsgalatok nelkul eldonteni,hogy mi okozza a kortizol tobbletet. Nem mindegy,hogy a mellekvese faradsagot megelozo kortizol tultermelesi szakaszban vagy, vagy valoban cushing okozhatja ezt.
Neztek aldoszteron hormont? Ha alacsony,az okozza a sok pisilest. Viszont az aldoszteron hiannyal altalaban pont a kortizol hiany jar egyutt.
Mindenkeppen menj el egy magan endokrinologushoz, ne varj juliusig.
Legyszives ird le,hogy milyen a 24 oras kortizol vizelet gyujtes? Hogy zajlik?
hát eléggé stresszes vagyok de ez azóta van mióta van ez a folyamatos éhség,szomjúság,hízás,idegesség.íelőször ugye inzulinrezisztenciára gondoltak de most kért abelgyógyász kortizolt.de kérdem én ha a tünneteim mögött a kortizol betegségét látja, akkor miért mondja utána h a stressztől van?elolvastam a cushing tüneteit sajna egytől egyik illik rám!hát z lasz hogy akor lemegyek privibe endokrinológushoz.Nem,nem szedte semmit,amikor vérvétel volt csak valeriánát, de vizeletgyűjtésnél még azt sem.már az egész betegségem idegességgel meg pánikkal kezdődött, aztán jött grátiszba kb 6 hete a folyamatos zabálás meg a hizás. A 6 hét alatt híztam sztem vagy 10kilót...előtte is híztam már összesen kb 20kilónál tartok!
Te kiismered magad ezekkela hormonos dolgokkal?Én csak olvasgatok most, de ez a Cushing ez totál illik rám,csak megzavar hogy te is írod, hogy ez stressztől is lehet.De azelőtt ha ideges voltam vagy történt valami akkor inkább nem ettem, minthogy ettem volna!Amikor elhagyott a párom tiszta ideg vltam figytam,ha vizsgák voltak akkor is ez volt..nem tudom mi lehet ez de unom azt hogy csak eszek és nem lakokjól,hogy 5kor arra kelek h pisilnem kell mint az állat és nem tudok visszaaludni, illetve hogy dagadnak a lábaim és a lépcsőzés,guggolás elég kellemetlen!
nagyon magas a kortizol szintem, a véremben 784nmol ref:83-414, a 24 órás vizeletemben pedig 1497nmol ref.:80-450.Ez mitől lehet?A belgyógyász azt mondta ez a stresszhormon, ez az idegességtől van!
A hirtelen hízásom miatt néztek rengeteg hormont!Ez és az inzulin nagyon magas!
Tapasztalat ezzel kapcsolatban?napról nara jobban hízok....ez összefügghet ezzel?
Rndokrinlógushoz JÚLIUS 7.re kaptam időpontot!Addig hízok még vagy 20 kilót...:/
További ajánlott fórumok:
- Lehet valakinek 12 évvel később magasabb az intelligencia szintje?
- Magas FSH szinttel teherbe lehet esni?
- Triglicerid szint állandóan magas, mit lehet vele tenni?
- Mitől lehet magas a vérben a CRP reaktív fehérje szintje?
- Mit jelet a magas vér-HUS szint?Hogyan lehet csökkenteni?
- Cukorbetegség és magas triglicerid szint. Mindez fizikai munkát végző férfinél. Hogyan lehet megbirkózni ezzel?