Mitől lehet, hogy a szaglásom és ízlelésem néha "kimarad", néha rendesen működik? (tudásbázis kérdés)
ebben amúgy igazad van.. mert az orrcsepp az mondjuk helyileg teszi tönkre az orr nyálkahártyáját, de az ízlelést nem befolyásolja...
szóval a kettő együtt az valóban valami szisztémás probléma lehet, hormonális, vagy neurális stb...
Ha szaglás ÉS ízlelés,akkor én orvoshoz mennék..ezek hiánya,vagy túlműködése az agyban dől el,úgy tudom.
van pl egy tipikus stressztünet,h az ember égett olajosrongy szagot érez.
én már megszoktam.. kisebb gondom is nagyobb ennél.. hálistennek nem bórkóstoló a szakmám vagy ilyesmi :D
évekig használtam az orrcseppeket, allergia miatt.. már leszoktam róla szerencsére, de azóta is elég rossz a szaglásom... de ingadozik...
sok oka lehet azért... nem csak ez.. hormonális probléma is lehet a háttérben... vagy ki tudja még mi...
További ajánlott fórumok:
- Nem hízik rendesen a kisbabám! Átlagban 120-140 ml eszik egy kajáláskor! Most 3 hónapos, és 3 hetes. Mit csináljak?
- Szerintetek ha reggel és délben rendesen eszem, de este 6 óra után semmit, heti 3 mozgás beiktatásával lehet fogyni? Valaki csinálta estleg?
- Hogyan van mindenkinek ideje a munka mellett a családra és a háztart.-ra is rendesen?Vagy csak nekem nem megy?
- Miért olyan magas (duplája) a jelzáloghitelnek a kamata. Miért nem csökkentik, hogy rendesen tudjunk fizetni?
- Normális az, hogy nem eszek rendesen, akkor naponta majdnem 1 kg-ot is vesztek a súlyomból?
- Évek óta irreálisan érzékeny a szaglásom. Ezt okozhatja az allergia?