Mitől lassú az internet? (tudásbázis)
Mondjuk ki kell próbálni a sebességét a szolgáltatónak,sok ilyen oldal van
pl
[link]
[link]
A ruterböl meg nem a kábelt kell kihúzni, hanem kikapcsolni mondjuk 5 percre vagy reset/rejtett/ gombját megnyomni
A sebesség érzet sok minden mástol is függ
A napokban egy oldalt nézegettem és csak fogott forgott de nem töltött be semmit
Felugrottam egy másik oldalra, vagy éppen a Hoxára és azonnal bejött
Sok, a honlapon futó alkalmazás is lassithatja a betölts
Nem biztos, hogy csak nálad van hiba. Akadozhat a szolgáltatás is. Kérdezd meg körülötted lakóktól, hogy náluk milyen, és jelentheted a Diginél. Be tudják mérni.
Én hozzá se nyúlok a routerhez, kivéve ma. Meg eleve a szekrény tetején van, úgyhogy nehéz lenne kirántani.
Persze, minden nap cleanerezek.
Működik így is csak lassú.
De akkor vissza kell dugni es akkor működik.
Ha kirántja a zsinórt akkor nem lassú hanem nincs szolgáltatás.
Itt upc van nagyon jó. Múltkor azt hittem nem jó de kiderült, hogy csak véletlenül kirantottam a zsinort. Nézd meg nálad nem ez van?
Letakarítottad a háttérszemetet?
Én digis vagyok. Elégedett vagyok vele, sosincs semmi probléma, ellentétben az upc-vel. Ott állandóan volt valami, vagy a tévé ment el, vagy a net.
Viszont az megnyugtató, hogy lehet, a routerrel van a hiba. Körülményes lenne a gépemet megcsináltatni.
Létezhet, ezért szokták javasolni a kikapcsolást/újraindítást. Ugye ezek 24 órában mennek, nem mindig bírják, túlmelegszenek, ilyenkor jót tesz nekik. De lehet hogy a hálózattal van gond, nem tudom ki a szolgáltatód, de például T-nél rengeteg gond szokott lenni, amiatt is lehet lassú. Tudom, sajnos én is náluk vagyok.
Megint kezdi. Most hol az van, hogy pillanatok alatt betölti az oldalt, hol megakad. Akkor most mi a franc van? Létezik olyan, hogy a routerrel vannak gondok?
Nem töltök le soha semmit, pont ezért, Még játék sincs rajta, mert az nagyon be tudja lassítani.
Megcsináltam a routeres történetet, és egy kicsit javult:) Nem tökéletes, de ezerszer jobb, mint tegnap. Remélem, csak a router volt az oka. Köszönöm a tippeket még egyszer:)
Az újratelepítéssel végül is nincs semmi gond, nagy ritkán egyszer ki lehet bírni, ha elkerülhetetlenül szükséges. Ami az igazi macera, agyrém az a különböző profi alkalmazások (már aki használ ilyeneket) testre szabása.
Az újratelepítést el lehet kerülni azzal, ha nem töltögetünk le felelőtlenül mindenféle dolgot, ha használjuk a különböző szervizprogramokat, védelmeket.
Köszi:) Viszont ezt már csak holnap tudom kipróbálni. Remélem, bejön.
Mikor itt nálunk belassul a net, mindig azt csináljuk, és utána jó.
T-com support szokta javasolni elsőként, amikor felhívom őket. Elvileg van rajta egy gomb, ha azzal kikapcsolod, nem kell kábelezni.
Megnéztem a feladatkezelőt, de nem lettem okosabb. Nem olyan ez, mint az xp...
Ez eszembe se jutott, köszi:) Már csak azt kell megkérdezni valakitől, hogy kell kikapcsolni:D Tudom, csak egy gombnyomás, de milyen vezetékek, mit húzzak ki, mikor...Ezek azért fontos kérdések.
Akkor adok nekik energiaitalt...
Kb 1-1,5 óra folyamatos agyi munka problémamegoldásokkal, ráadásul angolul.
Profik húzták újra a gépem, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy mindent jól csináltak, mert nagyon gyors. Csak mostanában lassú kicsit a net, túl sokáig tölt és megijedtem.
Szerintem is nagyon jó cucc, mindig használom. Viszont most állandóan megjelenik, hogy frissítsem, és nem frissítettem. A frissítésektől is f.s.k. De lehet, hogy kéne...
Van rajta, és töredezettségmentesíteni is szokott, ez automatára van kapcsolva.
Köszi, ezt meg is nézem:) Bár kicsit bátortalan vagyok, mert félek, hogy elállítok valamit. Még sose voltam a feladatkezelőben.
Nekem így is elég gyors az enyém, semmi gondom nincs vele. De van számítógépguru ismerősöm majd megkérdezem tőle hogy is van ez.
További ajánlott fórumok: