Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mitől keseredik meg a karfiol illetve a kelkáposzta? fórum

Mitől keseredik meg a karfiol illetve a kelkáposzta? (tudásbázis)


23. ec7efbffe4 (válaszként erre: 22. - D41005143d)
2015. febr. 9. 08:40
Én sem,elég gyakran főzöm mindkettőt,nekem még sohasem volt keserű,pedig le sem forrázom.
2015. febr. 9. 04:35
ilyent eddig meg sosem hallottam.
2012. jún. 6. 01:34
Bocs, szokás úgy is, hogy a feldarabolt kelkáposztára csak ráöntik a lobogó forrásban levő vizet, majd amikor kicsit állt rajta, leöntik, és utána teszik oda másik vízben főni.
20. Guruljka (válaszként erre: 14. - VTünde)
2012. jún. 6. 01:05

kelkáposzta: felforralod, leöntöd, friss vízzel kezded elölröl a főzését, köménymaggal megszórva mindjárt az elején, amikor a sót is beleteszed.

Így más, mint főzelék, nem nagyon lehet belőle.

Én a múltkor csíkokra vágva olajon megpároltam, és kömény nélkül! Került bele zöldségféle is, majd tejfölös habarással sűrítettem, nagyon finom lett. De aki a hagyományos ízeket szereti, annak ez nem ízlene esetleg.

Rakott kelt szokás még csinálni, de azt párolják.

19. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 18. - VTünde)
2009. febr. 22. 11:01
Te elképzeled hogy milyennek kell lenni az adott karfiolnak és ha nem olyan akkor azzal szerinted már baj van? Nem tudod hogy a növények íze attól is függ milyen talajban fejlődtek? Hogy lennének egyformák?
2009. febr. 22. 10:54

Bocsi, megígértem h írok...szóval a köv. karfiol sem tökéletes, úgyhogy egy ideig elfelejtem.

Azért köszi a válaszokat mindenkinek!

17. VTünde (válaszként erre: 16. - Princes47)
2009. febr. 18. 16:34

Na kíváncsi leszek, most vettem még egyet, éppen forr a víz:)Majd megírom milyen.


Aztán legközelebb nyáron veszek akkor én is:)

2009. febr. 18. 15:56

Sziasztok !

Én is jártam már igy a karfiollal. Rakott karfiolt készítettem, igaz csak saját magamnak. Gyönyörű

fehér volt, foltmentes. Megettem az első tányérral

és valahogy nem tetszett az íze, egy picit kesernyés volt. Másodszor mikor ettem belőle, már

teljesen keserű volt. Ott is hagytam. Kiöntöttem. Kb 1 óra mulva, úgy égett a torkom, hogy el sem tudom mondani. Elég sokáig is tartott. Akkor megfogadtam, hogy télen soha többé nem veszek, mert tele van vegyszerrel. Többet ártok magamnak mint használok.

2009. febr. 18. 15:12
Köszi Katinka:)))
2009. febr. 18. 15:08

A karfiolt most megtanultam egy életre!

Jelenleg azt csináltam:(


Kelkáposztánál mikor öntsem le a vizet, amikor már megfőtt?? És utána a vizébe tegyek kelkáposztát és köményt?Mindegy milyen ételt csinálok belőle?

13. Katinkaboszi (válaszként erre: 11. - VTünde)
2009. febr. 18. 15:07

Amikor beleteszed a forrásban lévő vízbe a kelt, pár perc főzés után, leöntöd róla és kezded előlről. Meglátod semmi kesernyés íze nem lesz.


Hát a karfiol lehet azért keserű, nem szabad, csak teljesen frisset venni, fehéret.

12. Katinkaboszi (válaszként erre: 10. - VTünde)
2009. febr. 18. 15:05

Nem is kell és ne dobd ki a kelkáposztát, csak öntsd le róla az első főzővizet és tedd fel újra.


Karfiolt akkor szabad venni, ha szép fehér és nem nagyon van kinyilva a virágja, és nincs rajta sehol barna, vagy fekete petty.

11. VTünde (válaszként erre: 9. - Katinkaboszi)
2009. febr. 18. 15:04

Na ilyet még nem hallottam.Mikor öntsem le a vizet??


Karfiol: lehet h a boltban állt sokáig a polcon??Ugyanis kényszerből megvettem, de nem volt 100%-osan a legfrissebb:(

2009. febr. 18. 15:03
Ja, nem főztem sokáig, de a guta meg fog ütni, most mehetek venni máshol másikat a 13 hós kislányommal és szórakozhatok vele újból:(
2009. febr. 18. 15:02

Sziasztok, a kelkáposzta hivatalból keserű, ezért szokták az első főzővizét kiönteni,mint a spenótnál is.

Majd utána ízesítjük fokhagymával és köménnyel, ezek elveszik a még megmaradt fura mellékízét.


Karfiol nem keserű, kivéve ha nem állt sokáig, eetleg hűtés nélkül, akkor lehetséges.

Egyébként nem.

2009. febr. 18. 15:02
Na szóval válaszolgatok: én nem fagyasztottat vettem egyikből sem, nem főztem sokáig, forrásban lévő sós vízbe tettem (ha jól emlékszem mindkét alkalommal) így marad a vegyszer! Nem túl bíztató!
7. a9338a7669 (válaszként erre: 2. - Molnárka)
2009. febr. 18. 14:58
Én csak a lefagyasztott karfiolnál tapasztaltam, hogy kesernyés... De gondolom nem erre gondoltatok.
2009. febr. 18. 14:57
Én is jártam már így karfiollal, nekem azt mondták, hogy a sok vegyszertől keserű:(
2009. febr. 18. 14:56
Ha a keserű mellékízre gondolsz azt megelőzheted azzal, ha a már forrásban lévő sós vízbe teszed bele a kelkáposztát. Karfiolnál még nem tapasztaltam, hogy keserű lett volna.
2009. febr. 18. 14:56
Szerintem ,ha sokáig főzzük, akkor lesz kicsit keserű, de várom én is a hozzászólásokat!
2009. febr. 18. 14:55

Sziasztok!


Jártatok már úgy hogy elkészítettetek valamit ezekből a zöldségekből és kóstolás után kiderült hogy keserű???Múltkor rakott kelkáposztát csináltam, és szerencsére még sütés előtt megkóstoltam és ki kellett dobnom, ma meg karfiolt rántottam és most a kész karfiolon érzem kicsit (nem mindegyiken)a kesernyés ízt.Bosszantó!

2009. febr. 18. 14:54
Erre én is kíváncsi vagyok!
2009. febr. 18. 14:52
Mitől keseredik meg a karfiol ill. a kelkáposzta?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook