Mitől keseredik meg a karfiol illetve a kelkáposzta? (tudásbázis)
kelkáposzta: felforralod, leöntöd, friss vízzel kezded elölröl a főzését, köménymaggal megszórva mindjárt az elején, amikor a sót is beleteszed.
Így más, mint főzelék, nem nagyon lehet belőle.
Én a múltkor csíkokra vágva olajon megpároltam, és kömény nélkül! Került bele zöldségféle is, majd tejfölös habarással sűrítettem, nagyon finom lett. De aki a hagyományos ízeket szereti, annak ez nem ízlene esetleg.
Rakott kelt szokás még csinálni, de azt párolják.
Bocsi, megígértem h írok...szóval a köv. karfiol sem tökéletes, úgyhogy egy ideig elfelejtem.
Azért köszi a válaszokat mindenkinek!
Na kíváncsi leszek, most vettem még egyet, éppen forr a víz:)Majd megírom milyen.
Aztán legközelebb nyáron veszek akkor én is:)
Sziasztok !
Én is jártam már igy a karfiollal. Rakott karfiolt készítettem, igaz csak saját magamnak. Gyönyörű
fehér volt, foltmentes. Megettem az első tányérral
és valahogy nem tetszett az íze, egy picit kesernyés volt. Másodszor mikor ettem belőle, már
teljesen keserű volt. Ott is hagytam. Kiöntöttem. Kb 1 óra mulva, úgy égett a torkom, hogy el sem tudom mondani. Elég sokáig is tartott. Akkor megfogadtam, hogy télen soha többé nem veszek, mert tele van vegyszerrel. Többet ártok magamnak mint használok.
A karfiolt most megtanultam egy életre!
Jelenleg azt csináltam:(
Kelkáposztánál mikor öntsem le a vizet, amikor már megfőtt?? És utána a vizébe tegyek kelkáposztát és köményt?Mindegy milyen ételt csinálok belőle?
Amikor beleteszed a forrásban lévő vízbe a kelt, pár perc főzés után, leöntöd róla és kezded előlről. Meglátod semmi kesernyés íze nem lesz.
Hát a karfiol lehet azért keserű, nem szabad, csak teljesen frisset venni, fehéret.
Nem is kell és ne dobd ki a kelkáposztát, csak öntsd le róla az első főzővizet és tedd fel újra.
Karfiolt akkor szabad venni, ha szép fehér és nem nagyon van kinyilva a virágja, és nincs rajta sehol barna, vagy fekete petty.
Na ilyet még nem hallottam.Mikor öntsem le a vizet??
Karfiol: lehet h a boltban állt sokáig a polcon??Ugyanis kényszerből megvettem, de nem volt 100%-osan a legfrissebb:(
Sziasztok, a kelkáposzta hivatalból keserű, ezért szokták az első főzővizét kiönteni,mint a spenótnál is.
Majd utána ízesítjük fokhagymával és köménnyel, ezek elveszik a még megmaradt fura mellékízét.
Karfiol nem keserű, kivéve ha nem állt sokáig, eetleg hűtés nélkül, akkor lehetséges.
Egyébként nem.
Sziasztok!
Jártatok már úgy hogy elkészítettetek valamit ezekből a zöldségekből és kóstolás után kiderült hogy keserű???Múltkor rakott kelkáposztát csináltam, és szerencsére még sütés előtt megkóstoltam és ki kellett dobnom, ma meg karfiolt rántottam és most a kész karfiolon érzem kicsit (nem mindegyiken)a kesernyés ízt.Bosszantó!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek normális az állandó pépes széklet, illetve állandó hasmenés inger ami már egy éve tart?
- Baj van, totál híg lett a kelkáposztafőzelék, pedig berántottam, mit tehetnék?
- A megpárolt kelkáposzta fagyasztható?
- Rakott kelkáposztából kimaradt főtt kelkáposztát mire tudom felhasználni?
- Imádom a kínai kelkáposztát. Sokoldalúan elkészíthető...
- Hány pont a kelkáposztafőzelék a Weight Watchers szerint?