A megpárolt kelkáposzta fagyasztható? (tudásbázis)
Az előtt a rántott kelkáposztára írtam, hogy szeretem és szoktam is.
Fagyasztóba még nem raktam el kelkáposztát, de szerintem az is ehető lesz.
Kétféle módon ismerem és szoktam:
- cikkekre vágom, a torzsa összetartja a levelek. Lobogó, sós forró vízben egy picit megfuttatom, hogy a levelek egy kicsit üveges-színűek legyenek. Ha túlfőzöm, semmi nem lesz belőle. Lapáttal kiszedem, sózom, és hagyományos módon panírozva, bő zsírban/olajban kisütöm
- a káposztát félbe vágom, ahol még van torzsa ott szelek kb. fél cm-es vastagságú leszeleteket. Megpörgetem sóval (ezt nem rakom forró vizbe!), majd sűrűre kavart palacsinta-tésztába mártva sütöm, és ismét mártva = dupla bemártással fincsi vastag bunda lesz!
kelkáposztát rántani? ilyet nem hallottam még... :-O
rakott kelt készítettem most, ahhoz pároltam feldarabolva, de sok lett.
frankfurti leveshez vagy újabb rakott kelhez gondoltam később felhasználni esetleg.
Gyakorlatban igen!
Csak kérdés, mihez készítetted elő, és milyenné válik, amikor kienged?
Ha majdan rántani akarod, akkor a helyedben még fagyasztás előtt paníroznám, és (miután egyesével tálcán megfagytak) utána raknám zacsiba a fagyóba, akkor lehet úgy sütni, hogy nem kell megvárni, míg kienged.
További ajánlott fórumok:
- Baj van, totál híg lett a kelkáposztafőzelék, pedig berántottam, mit tehetnék?
- Mitől keseredik meg a karfiol illetve a kelkáposzta?
- Reszelt alma fagyasztható?
- Rakott kelkáposztából kimaradt főtt kelkáposztát mire tudom felhasználni?
- Fagyasztott termékkel készült étel fagyasztható?
- Imádom a kínai kelkáposztát. Sokoldalúan elkészíthető...