Mit vegyek fontolóra modem vásárlás esetén? (tudásbázis)
Jól írod,mint most kiderült, ez a modem nem is elég ahhoz a netsebességhez, amit előfizetek. Ez volt a kezdet. De mikor felajánlják a kedvezményes csomagokat, akkor nem nézik, sajnos, hogy műszakilag nem vagyok ott, hogy ki tudjam használni. Kérdésedre válaszolva ads van.
Örülök is, hogy eddig bírta. Csak attól félek, hogy nem ez lesz az egyedüli probléma.
Mert nem értem, hogy a csudában van az, hogy hopp, nincs net, gép kikapcs, aztán vagy sikerül az újrakapcsolódás, vagy próbalom újra, és újra,és... Érted, miért vagyok elkenődve?
Ezen sajnos átsiklottam.
De ha 7 éves, akkor már megérett egy cserére. A mostani modemeket sajnos kb 4 évre tervezik, ha már többet bír, örülni kell (sajnos).
Hogy milyen modem kell, az függ a nettől: adsl vagy kábelnet? És a netsebesség is fontos.
Érdemes lenne fellapozni a szerződést, hogy ott mit is írnak erről.
Szüleimnél invitel a szolgáltató és modembajnál ingyen cserélték, automatikusan hozták az új modemet, mikor elromlott a régi (2x). Itt nálunk ugyanez volt már egyszer, invitel hozta az újat. Bp-en pedig ugyanígy volt upc-vel.
javítások:mult=múlt lecseréltete=lecseréltetem
bajlehet= baj lehet; bocsánatot kérek a hibákért
Hát,egyáltalán nem biztos. Már vagy fél éve jelentgetem, hogy gond van. Aztán a telefonos segítség után mindíg helyre állt a net. A mult héten azt mondták, hogy 8000Ft-ért kijönnek elhárítani a hibát.Csak akkor kell kifizetnem, ha a hibát helyre tudják hozni. Na, igen, csak ugye, míg beszéltünk telefonon, megint volt netem.
Ezért mondtam, hogy köszönöm, de nem.
Aztán tegnapelőtt megint hívtam őket, akkor azt mondták, hogy a hálózatukban van a hiba.
Volt nálam a szerelő, megnézte a modemet, mondta, hogy haldoklik.
Ezért gondoltam, hogy akkor a modemet lecseréltete, és ha ezek után is gond lesz, az már nem fogható a modemre. Végül is több mint 7 éves.De gyanús, hogy a hálózatukkal is bajlehet.
Biztos, hogy a modem a hibás? Nekem sokáig alig volt netem, és mint kiderült, a rendszer nem bírta a terhelést. Azóta bővítettek, és semmi gond.
Illetve egyszer volt, akkor azt mondták, hogy kijönnek, és ha nálam van a hiba, kifizettetik, de az 10 ezernél fog kezdődni. Mondtam nekik, hogy én meg keresek egy normális szolgáltatót, ahol emberi hangon beszélnek velem... egy órán belül újra tökéletesen működött a netem :)))
További ajánlott fórumok:
- Mosógép vásárláshoz kérnék tanácsokat - milyet vegyek?
- Új kerékpár vásárlása esetén valóban az én költségem az első szervizben történő beállítások költsége?
- Mit vegyek a gyereknek? Avagy vásárlási kényszer.
- Internetes vásárlás esetén jártál már úgy, hogy nem kaptad meg a terméket?
- 35 évet betöltöttem. Első ingatlan vásárlása esetén már semmilyen kedvezmény nem jár az illeték fizetésében?
- Meghiúsult ingatlanvásárlás esetén, mennyi a határideje a foglaló visszafizetésének?