Mosógép vásárláshoz kérnék tanácsokat - milyet vegyek? (tudásbázis kérdés)
Indesit gépet. Rengeteg féle gépet használtam már, mert sok albiban éltem, ismerem anyumét, nagyimékét, anyósomékét, tehát jó sokféle gépet kiismertem, az Indesit az egyedüli, amit szeretek, így ezt vettem a saját lakásomba. Maximálisan meg vagyok vele elégedve, ahogy vártam ugyanolyan tökéletes. :D
Indesit, vagy LG éri meg mostanság. A mosógépszerelőnk szerint. Eddig bevált a tanácsa (Indesitet vettünk, és... de nem dicsérem, mert még meghallja:-)))
trisót lehet kapni.0,5 kg os tasakban
Mosószóda a Müll.rben kapható, kb. 450 Ft-ért láttam tegnap, jó nagy zacskónyit. Trisó? Hááát... 1-2 éve még volt, valószínűleg olcsósága miatt törölték a palettáról. Nem lehet rajta nagyot kaszálni :)
Az jutott eszembe,hogy gyermekkoromban Trisó néven volt kapható vizlágyitó só, anyám ezt használta 50 éve. Nem tudom,még forgalomban van e ? Viszont mostanában valahol találkoztam a mosószóda kifejezéssel.Állitólag nagyon hatásos vizlágyiztó és több kilogramm alig néhány 100 forintba kerül.Ez lenne a jó megoldás az egyre drágább Calgon helyett! Akinek van használható infója a mosószódáról azt kérem,ossza meg itt velünk!
Nem kell 2x centrizni.....és hamar megszárad....,de viszont kevesebbet kell vasalni...
Amit este kiteregetek általában reggelre nagyjából meg van száradva...
Mi is figyeltünk a vízfogyasztásra.A miénk 47 litert használ el.
Ami megnyomja a mosás árát az a vízlágyító.Én nem használom, mert kiszámoltuk, hogy amennyi mennyiség kellene 1-1 mosáshoz nem éri meg.Ha elromlik, olcsóbb újabb gépet venni mint calgonizálni.
Én általában 1000 fordulaton csapatom ki a ruhákat.Hamarabb megszárad, és ha kevesebb benne a ruha, akkor nem gyűri.
Én mindig energiatakarékos programmal mosok,és ha lehet a gyorsmosás programot választom hozzá.Ez minden téren olcsóbb.Sőt ha lehet félprogrammal,még akkor is ha telepakolom a gépet.Én így takarítok meg.
Legtöbbet ugy lehet megtakaritani a mosáson,ha NEM A MOSÓGÉP melegiti fel a vizet,hanem a boyler vagy a távhő vezetékes vizét juttatjuk a gépbe.Én a mosdókagyló alá feltettem 1-1 golyóscsapot a hideg és a melegvizre.A csapok kimenetét közösitettem egy T- idommal.Annak a kimenetére csatlakoztattam a mosógép vizcsövét.A mosógép inditásakor a melegviz oldali csapot teljesen kinyitom,a hideg oldalit csak egy kicsit.Amikor a gép feltöltötte magát és kezd forogni a dob, akkor a melegviz csapját elzárom,a hidegvizét teljesen kinyitom.Az öblitéseket egyébként is hidegvizzel végezné a gép.Annyi a kellemetlen ebben a megoldásban,hogy várni kell a gép mellett kb.1 percet mig feltölt és át kell forditani a csapokat. De nagyon megéri Ez az 1 perc! A vizmennyiség felhasznását tekintve igen nagy különbség van a gépek között!Van olyan tipus,amelyik egyetlen mosáshoz 100 liter felett használ el. A 16.sorszám alatt tett hozzászólásomban emlitett BOSCH 5 Maxx mosógép beéri 45 literrel! A 17. sorszám alatt hozzászólónak üzenem,hogy szerintem meg kell a nagyfordulatu centrifuga,ha nem akar kétszer centrizni.Télen különösen előnyös a szárazabb ruha.Az én mosógépem centrizés után még 5 percig mozgatja,lazitja, lágyitja a ruhát, tul azon,hogy található rajta vasalást könnyitő program is.
"legalább is teknő meg kefe meg szappan..:))"
Én sem értem ezt a választ a kérdéemre.Tényleg érdekelne az ilyen statisztikai adat,persze nem Tőled várom a választ ,nyílván ez nehéz lenne Neked.Inkább olyan fórumozótól aki szokta figyelni a kiadásait.
Miénk elöltöltős ősrégi Zanussi, tizenvalahány éves, még sosem romlott el. Eleinte hiányoltam a félprogramot, de már felesleges funkció, dugig van a rendes is :)
nem értem pontosan mit kérdezel?
Igen az jó dolog, hogy berekom a gépet és tudok mást csinálni. (nemszretek szomszédolni:) Hozzávaló meg akkor is kéne ha kézzel mosnék is ..:) legalább is teknő meg kefe meg szappan..:))
Van itt valaki,tudja itthoni árakon mennyibe kerül üzemeltetni (mosópor,villamosenergia,vízfelhasználás,segédanyagok,ha volt javítási költség stb)
mondjuk 2 éven át?
Vásárlás után mikor jött az első meghibásodás,mennyibe volt a javíttatás?
Nem sokan figyelik ezeket a költségeket,megelégszenek annyival:"berakok egy adagot,aztán addig elmegyek a szomszédba"
sziasztok!
Nekem is aktuálissá vált a mosógép csere Fagor gépem volt nagyon betartotta az 5 évet most haldoklik. Hát nem lettem okosabb sajnos. Nekem csak elöltöltős jöhet szóba. Szeretnék olyat ami kicsit tovább birja mint 5 év.
Szerintem ,nem kell ilyen erős centrifuga , mert utána nem győzöd vasalni...nekem whirpoll van állítható centrivel ,de 500-600 nál nem szoktam erősebbre tenni...
Mindenképpen német gyártmányu legyen!!! A centrifuga 1000 fordulatos vagy annál magasabb! Felültöltős,mert az oldalt van csapágyazva nem hátul, ezért sokkal tovább müködik csapágyhiba nélkül.A Calgont soha ki ne felejtsd! Nálam egy BOSCH Maxx 5 electonic hat éve müködik 100%-os megelégedettség mellett.Az olasz és a "jugo" gépek sajnos nem tartósak / szivattyu,programkapcsoló,átrozsdásodó burkolat stb. A spanyol gyanusan olcsó. Ami a legszomorubb,hogy egy valamikor kiváló márka a Whirlpool már csak átlagos tömegárut gyárt.A német alaposság még mindig nem hazudik!
Szia!Nekünk felültöltős whirlpool van.Már lassan 6 éves, és jól bírja.Néha már ugyan kicsit hangosabban megy , de ez legyen a legnagyobb baja
Nekünk elöltöltős gépünk van Whirlpool, néha az is táncikol centrizés közben, de vettünk alá gumiszőnyeget, így jobb lett.
Ha mégegyszer vennék mosógépet a következőket venném nagyon figyelembe:
1. Minimum 6 kg ruhát lehessen belepakolni
2. 1200-as centrifuga
3. állítható hőfokok (a mostaninál az a probléma, hogy adja a programhoz a hőfokot, azt nem lehet állítani, pedig néha jó lenne mondjuk 50 fokon mosni stb.)
Anyukámnak felültöltős gépe van, ugyanez a márka, de a mosóporadagolót nem lehet normálisan tisztítani, így az öblítős rész meglehetősen unorítóan néz ki..
Nekem is ilyen van most, csak annyi bajom van vele, hogy a kollégista gyerekeim miatt kénytelen vagyok télen szárítógépet használni. És mivel a centrije nagyon gyenge, így a szárító jóval több energiafelhasználással tudja csak megszárítani.
Halk legyen!A miénk mindennek megfelel, csak ennek nem.Whirlpool AWT 2260, de van újabb típusa, az már halk.
Nekünk is Whirlpool van, lassan 6 éves lesz. Eddig egyszer szereltettük, de az a mi hibánk volt, eltévedt egy százforintos és eltörte a műanyagot. Amúgy semmi problémánk nincs vele. Stabil és jól tele lehet pakolni, sőt szerintem ár-érték arányban ez az egyik legjobb.
Szia!
A régi gyártású készülékek még használatra készültek.
A mostaniak meg a fogyasztói társadalomnak.
Nekünk egy ősrégi Electrolux volt még mindíg megy!
Szia!
Igaz nekem elöl töltős van mert kénytelen voltam a konyhába beépíteni. Haier márka ami ez egyik legmegfizethetőbb mert mikor vettük ez volt az egyik fő szempont de nagyon meg vagyok vele elégedve. Késleltethető, rengeteg program és mindnél külön-külön meg tudom adni a hőmérsékletet és centrit. Szerintem ahhoz képest hogy mennyibe került szuper. Anyuék méreg drága gépe csúnyábban mos. :) Sok sikert a vásárláshoz!
Nekem egy régi Whirlpoolom van, már elmúlt 10 éves és még mindig remekül működik. Felültöltős, ez azért jó, mert kicsi helyem van, és stabilabb i. Dupla háza van: a külsőben van egy belső műanyag ház és abban a dob. Emiatt meg se mozdul, akármennyire telerakom. Ami előtte volt, meg ami az ismerősöknek van az folyton körbjárja a fürdőszobát, amikor centrizik...
sziasztok!
Én is mosógép vásárlás előtt állok, de már körülnéztem :) Én a samsung nano silver-re szavazook. Igaz elöltöltős, de az ezüstmosás és a gyémántdob jól hangzik. tesómnak egy éve ilyene van és azt mondja nagyon szuper, csak ilyet venne ha újra kéne.
felültöltőst és a Zanussit nem ajánlom.
Nekünk most Fagor van idén lesz 4 éves és én is remélem hogy nem kell kicserélni még mert én is itthon vagyok a lánnyal és sok a háztörlesztés.
Pill és jövök csak az uram fúrt és fel kell takarítani mielőtt a lány ébred:)
Csatlakozom az előttem szólóhoz!Nagyon fontos,és jó tanácsot adott.Óriási a különbség a két tipus között.A felültöltősbe mosott ruha sokkal jobban ki van centrifugázva,mint az elöltöltősbe mosott.Hamarabb szárad,és az öblítő is jobban érvényesül.Lágyabb,illatosabb a ruha,és kevesebb is kell belőle.
Melyik az a típus, ami még megfizethető (GYes-en vagyok...), de nem kell kicserélni 4-5 év múlva?
További ajánlott fórumok: