Mit tudtok a tölcsérmellkas műtétről? (tudásbázis)
én is belenéztem a videóba, messze nem így történt. A seb 7-8 cm hosszú volt a mellkason vízszintesen, az egyik borda alatti vonalban.
Előre megtervezték a felvételek alapján, hogyan korrigálják a horpadást, a sebész elmondása szerint a felnyitás után látták,hogy a tervezettnél könnyebben is meg tudják oldani, így a műtét is kevésbé volt megterhelő; a beígért őrző helyett az osztályon találtam a fiamat műtét után. Igaz, a nővérpulttal pont szemközti szoba volt az övé, egy súlyos hasi műtéten átesett kisfiúval együtt.
A fiam remekül viselte e műtétet, és utána nem volt jelentős a fájdalom. Ő maga erősebb fájdalomra számított.
Ez a Heim Pálban volt.
Az én fiam így született. 14 évesen döntött úgy, hogy nagyon zavarja, műttessük meg.
A műtét után maradt még kis deformitás, de őt már nem zavarja. Épp csak nem szimmetrikus a mellkasa teljesen.
A műtét utáni időszak alig volt fájdalmas, nagyobb fájdalomra számított.
Műtét előtt bizonyos fajta gyógytornát kellett végezni, előtte és a gyógyulás után is úszni kellett járnia. Nagyon lelkes nem volt ez ügyben, de párszor volt.
Van több videó is itt. Bemutatja a technikáját, hogy mi történik a műtés során.
De egyébként ismeretségi körömben nincs olyan aki így született volna és megműtötték.
Sziasztok!
A tölcsérmellkas ( befelé forduló mellkascsont)műtétről informálódnék.Hátha van valaki aki tudna erről írni. Köszi.
További ajánlott fórumok:
- Epekő műtétről tapasztalatok?
- Mióma miatt a méhemet el kell távolitani tudtok valamit a műtétről?
- Mik a tapasztalatok a terhesség alatt végzett conisatio-s (méhnyak) műtétről?( P4-es rákszűrési eredmény miatt)
- Ganglion műtétről van valakinek tapasztalata?
- Herevisszér (varikocele) műtétről mit tudtok, mennyire eredményes? Mik a tapasztalatok?
- 11 Hónapos babánál rejtett here miatt mütét lesz.Tudtok a mütétről valamit? Időtartalma, lefolyása, veszélyei?