Ganglion műtétről van valakinek tapasztalata? (tudásbázis kérdés)
Szia!
Nekem a jobb csuklómon van, kétszer, vagy háromszor operálták, de most is ott van, néha fáj, most nem, néha leszívatom és akkor jó.... sajnos ez a műtéti megoldás nekem nem jött be, pedig alapos volt az orvos....
Szép estét, gyógyulást!
Sziasztok!
Holnap délelőtt lesz műtétem altatásban. Megírom majd a végeredményt. Nekem a bal tenyeremben van, gyorsan alakult ki, fájdalmas.
Nekem is a csuklómon volt. Elöször ínhüvelygyulladást mondtak, sínbe tették, meg adtak gyulladáscsökkentöt. 4 hónapig sínben volt a kezem úgy, hogy csak a hüvelykujjamat tudtam mozgatni. Mindez arra volt jó, hogy megtudtam, mennyire jól tudom a bal kezemet használni. Aztán elkerültem egy kézsebészhez, aki miután meglátta, mit csináltak vele, igen cifrát káromkodott. Mivel mikor nem volt sínben, zsibbadt, meg elengedtem dolgokat a kezemböl, azt mondta ez a doki, hogy azonnal mütét, máskülönben nem fogom tudni használni a kezemet. Be is szartam, nem kicsit. A mütét jól sikerült, augusztusban lesz 4 éve már. Azóta nem jött vissza, csak alkalmanként (terhelésre leginkább) piszkosul fáj a csuklóm, olykor az egész alkarom.
Mivel nekem pozitív tapasztalataim vannak, csak ajánlani tudom...de anyósnak pl. minden mütét után visszajött...Engem Kecskeméten mütöttek a Megyeiben különben...
Nekem injekció után szinte duplája lett.A jobb kezemen jobban zavar,mert ott fáj is időközönként és húzza a görcs az ujjaimat!
Még nem döntöttem a műtét mellett,bár a doki azt mondja nem érdemes halogatni...
Nekem a hüvelyk ujjam tövénél van, de nem okoz különösebb gondot. Kaptam bele szurikat. az orvos szerint ment össze, szerintem meg nem. azt mondta, mivel elég rossz helyen van nem javasolja a műtétet, mert nehezen gyógyulna, ha engem nem zavar. Ennek már vagy 8 éve:)
Az erőltetéstől van, tényleg kiújulhat
A kezeimen,a csuklónál van egy egy nagyobb púp,már voltam vele dokinál,aki először azt mondta csontkinövés.Aztán ortopéd szakorvosnál is voltam,s végül kiderült hogy ganglion.
Kétszer lecsapolta ezt a kocsonyás anyagot,de szinte azonnal kiújult.Műtétet javasol minél előbb!
De lehet úgy is kiújul!Van valakinek tapasztalata?
Előfordul,hogy zsibbadnak az ujjaim,és fájnak....
További ajánlott fórumok:
- Epekő műtétről tapasztalatok?
- Mik a tapasztalatok a terhesség alatt végzett conisatio-s (méhnyak) műtétről?( P4-es rákszűrési eredmény miatt)
- Van valakinek szívbillentyű műtétről tapasztalata?
- Csipőprotézis műtétről mik a tapasztalatok?
- Gyerekeknek kancsalság ellenes műtétről valakinek tapasztalat?
- Rádiófrekvenciás visszérműtét, ill lézeres visszérműtét között szeretnék választani. Van valakinek valamelyik műtétről tapasztalata?