Mit tudok tenni ha 20 hónaposan nem akar beszélni a lányom? (beszélgetés)
A fiam végül 2 és fél éves korában szólalt meg magyarul. Addig dödöül beszélt. Nagyon kifejező nyelv, a védőnő is megállapította. :D (Ezért nem tartott szükségesnek semmit. A gyerek mindent értett magyarul, a kérést végrehajtotta, de ő maga csak ödö, ödödö. És pár kiegészítő hang, néha mutogatás.)Meg lehetett szépen érteni, mit mond!
Még ma is néha kiszalad a szánkon adott esetben: Dö! Ödö! (Pl, ha nyújtok feléje valamit, hogy vegye már el...)
Azt szeretném kérdezni, hogy amelyik gyerekek nem beszéltek 2-3-4 éves korukig, azok teljesen szótlanok voltak, vagy halandzsául szövegeltek?
Az én lányom 14,5 hónapos, és nem beszél magyarul:)) Viszont jagumbagum nyelven halktól az ordításig, minden hangsúllyal kommunikál...
Ebben a korban még nem jellemző...
Beszélj vele sokat, versikéket, mondókákat, magyarázz el neki minden szépen, artikulálva, sok egyszerű kis dalocskát...
2-3 év múlva már be sem fog állni a szája.
Azt szokták mondani, hogy az első 4 évben a szülő azt várja, hogy beszéljen, utána pedig azt, hogy fogja be a száját :(
Az én fiam is pont így van. 3,5 éves de már kerek sztorikat előad.
De sógoroméknál 5 éves kislány van. Alig beszél. Sokat viszik mindenféle orvoshoz. Valószínű, hogy a nem beszélése együtt jár más fogyatékkal is.
Ha vmi nem volna rendben észrevennéd.
Aposom 3 evesen szolalt meg eloszor meg is bolcs ember volt.
Valamelyik roman irorol van feljegyezve, hogy 4 evesen szolalt meg.
Nos, az én fiam 2 évesen 3 szót tudott. Most 3 és fél és pörölni kell vele, hogy fogja be a lepénylesőjét.
Szerintem, ne izgulj!
Egyéni, hogy ki, milyen gyorsan tanul meg beszélni.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudok egy felhasználóval beszélni?
- 1,5 éves lányom nem akar beszélni!
- E. coli baktériumot találtak a vizeletemben. Antibiotikumtól félek, dokival csak holnap tudok beszélni. Mit lehet ilyenkor tenni?
- Megeröltettem a hangszálamat. Napok óta alig tudok beszélni.Mivel lehetne helyrehozni?
- Kislányom 16 hónaposan egy nap még 2x szopik, majdnem 2 hete késik, megszakítással védekezünk, teszt az negatív, szerintetek?
- Tudtok olyan T-Mobile telefonszámot, ahol EMBERREL tudok beszélni?