Mit tennél? Bejárnál dolgozni vagy pedig új munkahelyet néznél? (beszélgetős fórum)
Tud,látja rajtam.
Elgondolkozott.
Nekem is nehéz volt az első fél év. Új város, új munkahely, friss kapcsolat, egészen más emberek. Itt ez kisebb város, mint ahonnan jöttem, kevesebb lehetőséggel is. 31 évig éltem ugyanott, mindenki ismert mindenkit szegről végről. Mentem az utcán és senki nem köszönt, mert nem ismert. Fura volt. Hiányzott, hogy leálljak beszélgetni pl. Otthon nem tudtam úgy elmenni boltba, hogy 6 másik emberrel ne beszélgessek. Most már itt is azért ismernek a környéken, beszélgetünk, hogy vagy, mint vagy, stb...
Teljesen új életet kezdtem, nem volt könnyű, de nem adtam fel! :)
Sziasztok!
A bejárás valóban nem gond Nyiregyről Debrecenbe.Viszont egy valamire nem számítottam:borzasztó honvágyam van.A megszokott város,megszokott környezet.A családom,barátaim,bár láthatom őket bármikor...még is távolinak érzem őket.Itt minden olyan idegen,hiába itt van a párom is velem Nyiregyen,nagyon hiányzik Debrecen.
Szia,
Én másfél kilóméterre laktam a munkahelyemtől... majd elköltöztünk, és 37 km most. Nem mondom, hogy nem fárasztó, de abszolút megoldható. Csak azért biztos nem váltanék, hogy közelebb legyen. Amúgy ráadásul a csúcsban közlekedem, van, hogy 1 óra, de van, hogy lesz másfél is, ha valami történik az úton.
A város egyik végéből a másikig tömegközlekedni sem kevesebb.. legalábbis Pesten.
Ha sem a vezetés, sem a benzinköltség nem probléma, akkor mi? Ráérnél gyes után keresgélni.
Majd alakul minden :)
Egyébként 26 éves vagyok.
További ajánlott fórumok:
- 25 km-re lenne lakhelyemtől egy munkahely, a munkaidő beosztás szerint nem jó a tömegközlek. Bejárnál kocsival? Megéri? Elvállaljam a melót?
- Van olyan munkahely, ami mellett nappali tagozatosként lehet dolgozni? (nem gyakorlat, nem diákmunka)
- Tud valaki abban segíteni, hogy mennyi minimális időt kell dolgozni egy friss munkahelyen, hogy az ember jogosult legyen a TGYÁS-ra?
- Ha kislányom 2 éves kora után visszamegyek dolgozni, meddig tart a védettségem a munkahelyemen?
- A kisfiam 10 hónapos és ma szóltak, nem mennék-e vissza a munkahelyemre dolgozni. Te mit tennél?
- Ha beteg bölcsis/ovis gyermeked miatt nem tudsz dolgozni menni, hogyan oldod meg a munkahelyeden a hiányzást?