Ha beteg bölcsis/ovis gyermeked miatt nem tudsz dolgozni menni, hogyan oldod meg a munkahelyeden a hiányzást? (tudásbázis)
Akkor ilyen alapon ne szüljön az ember gyereket? Én sem jókedvemből adtam őket bölcsibe. Iskolaköteles korukig itthon maradhatnék velük GYES-en. Bárcsak megtehetném... S azok után, amit az elmúlt években letettem a cégnél az asztalra, nem kellene, hogy ráncolja a homlokát. A munka nagy részét hazahozom, és itthon elvégzem.
Igazából azokat az anyukákat "irigylem", akik úgy tudják átvészelni ezt a jópár hónapot, amíg beszokik a gyerek a bölcsibe, hogy nem dolgoznak. Valahonnan szereztek papírt, hogy van munkahelyük, de közben intézik a háztartást (aki megteheti, az a fodrászt, kozmetikust, konditermet), s ha beteg a gyermeke, akkor ezeket félretéve ott tud lenni, amikor szükség van rá. Én jelenleg úgy érzem, hogy sem a munkahelyemen, sem otthon nem tudok helytállni, s ez kezd kiborítani.
Őt is meg lehet érteni. Te is bevallod, hogy rapszodikusan jársz be, és a gyerekek többet voltak otthon, mint bölcsiben. Nem csoda, ha ráncolja a homlokát. Nyilván minden munkaadó olyan munkavállalót szeretne alkalmazni, akire számítani is lehet.
Nem csodálom, hogy nem kapkodnak két kézzel a gyerekes anyukák után. :(
Szabadság, vagy betegállomány terhére. Volt nálunk, hogy apuka volt otthon betegállományban, mert nem tudtam a munkahelyről szabadulni határidős munka miatt.
Adsz nekik valami immunerősítőt?
További ajánlott fórumok:
- Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk!
- Mitől függ, hogy hecceli egymást egy férfi meg egy nő a munkahelyen?
- Hogy hívják a gyermekedet/gyermekeidet?
- Milyen nevet fogsz adni/adtál a gyermekednek?
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Melyik az a könyv, ami nélkül nem gyermekkor a gyermekkor? Mi az, amit szerinted mindenképpen el kell olvasnia gyermekednek?