Mit tennél, ha folyamatosan eltűnne a gyermeked cucca a suliból? (ruha, ceruza, cipő, stb.) (beszélgetős fórum)
A lányomat is tavaly vittük el ebböl a suliból:( Évközben, 6. osztályból. Mert egyre durvább dolgok történtek. Nade a kicsit nem tudtam egyenlöre oda íratni, mert mindketten dolgozunk a férjemmel, és sajna nincs mód menni érte, kb. 10 km. A lányomra meg mindig nem bízhatom, hisz neki is vannak kötelezettségei.
De úgy gondolom 1-2 év múlva a fiamat is átiratom, csak legyen picit nagyobb:)
Én is szoktam turiban vásárolni.:)
Vanis kabát nemis egy. Így most nem kellett venni, csak elQvenni. Nade ha hetente ellopnak egyet, elöbb utóbb elfogy, és venni kell:(
Nem fog az kisétálni:( Van annyi esze, hogy rögtön nem veszi fel:(
Sziasztok! Nálunk elsöben ugyanez volt a helyzet. Elöször "csak" a gyerek mesefiguráit vágták le a táskájáról majd eltünt a tizórai, ceruzái, szinesek végül egyik dután már a kabátja sem volt meg. Erre annyira begurultam, persze kellett vennem aznap új kabátot de másnap bementem és a tanitó nénivel elbujtunk az öltözöben. Jött is a fiú (másik osztályból) a fiam kabátjában. Hogy ö összetévesztette a kabátokat (fiamé szürke mintás volt az övé fehér kékkel amit megtalátunk bedobva a szekrény mögött). Tanitónéni leszidta de mondtam neki az már rég rossz ha egy 7éves gyerek lop és a szülö másnap elengedi az idegen kabátban suliba, hol itt a logika? Vagy azt hitték én hazaviszem a gyerek kabátjában a fiamat? Az osztályban pedig egy gyermekotthonos kisfiú lopott akinek felajánlottam csomagolok neki is tizórait (egyébként kapott rendesen csak másé is kellett) de ne merje még1x elvinni a fiamét. Köv. évben a fiút már átiratták másik suliba az iskolát lezárták a szülök elött, azóta csak kint várhatják meg a gyerekeket, holott a gyerekek loptak, na de nekünk már nem számit mert az én fiam is új suliban kezdte idén a 4. osztályt ahol egyenlöre még nem fordult elö ilyen probléma.
Jobb helyeken erre találták ki az uniformist, azaz, hogy mindenki egyforma ruhába jár iskolába. Nincs különbség gazdag és szegény gyerek öltözéke között és nem is fogják ellopni a ruhákat (hacsak nem szórakozásból). (fdori férje :p )
ja és megjegyzem a turiból olyan klassz
Nex. márkájú dzsekit vettem neki 800 ft-ért és hogy nagyon sajnálnám ha lenyúlná valaki...
Ezt az iskolának kell megoldani. A szülő hiába vigyáz, felcimkéz, nem vesz márkásat...
de ha nem márkás csak éppen jól néz ki, és klassz anyagból van akor is elviszik...nehogymá rongyba kelljen vinni a gyereket!!!!
zárható szekrények kellenének, jobban odafigyelni a tanárnéninek, felcimkézni a kabátokat és ha másét hordja a gyerek akkor a szülővel beszélni...
felháborító mik vannak!!!!
Én nem vennék még másikat. Szépen megállnék a kapuban, megvárnám, amíg kisétál a kabát...
Szia.Döbbenten olvasom ezt az egészet.Elképesztő.Márpedig ha a tanárnők sem tesznek semmmit,akkor ti szülők valóban tehetelenek vagytok.Lehet,hogy hülyeség,de nem lehetne egy másik közeli falu sulijába átvinni?Gondolom sokan gondolják,hogy vedd fel a harcot,de ez így nagyon durva,mert szerintem teljesen mindegy,hogy márkás ruhát adsz e rá vagy sem,akkor is elviszik.Vagy pedig tényleg fogjanak össze a szülők,de minden osztályban,hisz ahogy írtad más osztályban is történik ilyen.Miért kell félni azoktól akik ellopják a cuccokat?Ők az atyaúristenek?
A szülő semmit:-((((Suli szinten kell megoldani mi úgy csináltuk hogy a teremben tárolják a kabátot cipőt mindent nem a folyosón.Tanárnéni zárja a termet sorakozó alatt mert még az uzsi is eltünt.
Igen, minden osztályból, és minden évfolyamról tünnek el dolgok. Sajna tudjuk kik teszik, de ebben a kis faluban senki nem mer fellépni ellenük:( Még a tanárok is behúzzák fülüket-farkukat. Na akkor mit tehet a szülÖ?
Igazán nem tudom, mit lehetne tenni, de azért felháborító míg egyesek megveszik, mások a lopottból ruházkodnak. Lassan arra kell majd a gyerekemet biztatni, hogy ö is lopjon magának valamit:( Ez a világ jön sajna:(
mindenre írj rá cimkét és a tippem turiban vegyél kabátot, mert ha márkásat veszel szerintem a szarka megint vérszemet kap... :-(
Értem!!Más szülők is panaszkodnak??Össze kell hívni rendkivüli szülőértekezletet.Nállunk legalább is ez volt!!
Deha nem márkásat veszel, és napi szinten történik, akkor azis sokba kerül sajna a szülönek:(
Az oszifö telefonált ma, hogy a gyereknek nincs meg a kabátja, és napközibe benn lesz, hogy meg ne fázzon:(
Most mehetek venni neki, mire jön ki legyen amit ráadok:(
Sajnos régebben is voltak lopások, nem hogy mostanában! Ha a tanár nem tesz ellene, te sem tudsz. Ne vegyél márkás/drága cuccokat, csak így védheted ki, hogy ellopják.
beszélni kell az osztályfőnökkel
Nagy a sansz sajna, hogy ellopják:( Sokan vannak a nem odaillö egyének:(
Elsös a gyermekem. És lassan mindennap úgy jön haza, hogy eltünt valamilye. Hol ceruza, hol radír, hol ruha.
Ma a kabátja tünt el az osztályteremböl, nem tudom mit lehetne ezügyben tenni?:(
beszélték az osztályfőnökkel
Mindent felcimkéznék!!Ellopják vagy elhagyja???
Mit tennél, ha foyamatosan eltünne a gyermeked cucca a suliból? (ruha, ceruza, cipö, stb.)
További ajánlott fórumok: