Mit tehetünk ilyen esetben? (tudásbázis)
Éppen ma olvastam, hogy Magyarország kb. kétszer annyit már visszafizetett mint amennyit kölcsönzött, de továbbra is cca 130 milld. USA dollár az adóssága. Értitek.....?!
Ennek okvetlen , hogy következményei vannak a lakosság körében is...
Az ilyen országban, ahonnan ilyen temérdek sok pénz lett "kimenekítve" piszkos úton - gond egy életen át egy lakást megvenni..
Csak hülledezek....De, hiszen ezt a vak is látja...! (Ma már több mint 150 ezer család van "kilakoltatási" veszélyben...
Az érem másik oldala:Ha Nekem havi jövedelmem 79 000 forint, akkor én 71 ezerből élek és valamit félre teszek - rosszabb időkre...
Ha a 79 ezer helyett 19 ezer lesz a bevételem, akkor módosítom: 17 ezerből élek és csak 2 ezret teszek félre. Vagyis : nagyobb százalékát élem fel a bevételeimnek, mint amikor többet kaptam. Kész luxus...!
Ti mit csináltok az árammal..? Eszitek...? Mert azért érdekelne, hogyan lehet 120 ezer adósságot összehozni...?!
Csak egyet értessen már meg velem valaki. De komolyan, nem kötözködni akarok, csak megérteni. Aki még a rezsit sem tudja normálisan fizetni, miért vesz fel lakáshitelt? Vagy a hitelfelvétel óta állt be változás az anyagi helyzetben? pl. elbocsátás, válás?
Amúgy, ha a bank már felmondta a hitelt, érdemes más banknál körülnézni, persze csak ha van nem bar listás rokon, akinek a nevére lehet hitelt felvenni, pl. férj. Lehet, még kedvezőbb feltételekkel kapsz hitelt, és akkor a új banknál tiszta lappal indulsz.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2009 februárjában Hitel-S Program néven egy modellprogramot indított az adósságokkal küzdő családok segítésére. A Program a fizetési nehézségekkel élő adósok számára nyújt pénzügyi, szociális, életvezetési tanácsadást.
Nagy előnye, hogy rengeteg behajtócéggel, bankkal jó kapcsolatban állunk.
A kisfiam védendő fogyasztó, mert sajnos betegen született...:-(((És mivel mi amugyis azok vagyunk, mert gyermekvédelmi támogatást is kapunk, mert a párom munkanélküli én meg gyesen vagyok, igy amugyis védendő fogyasztók lennénk.Nem tudom Xénia bele tartozik e,remélem igen, mert akkor könnyebben engednek a részletfizetésben...
Ha nem védendő fogyasztó, akkoris adnak részletet általában, csak nem olyan kedvezőt...pl.rövidebb határidő alatt kell kifizetni az összeget.Mennyi a jövedelmetek Xénia?Hányan vagytok egy háztartásban?
héra alapítvány segített most a rászorulókon, de nem tudom hogy tart e még.
Eonnál célszerű lenne a védett fogyasztót ha tudod mindenképp kezdésként elintézni.
További ajánlott fórumok:
- Internetfüggőség szülői szemmel? Tehetünk valamit?
- Az alábbi esetben felelősséggel tartozik az autószerelő? Mit tehetünk?
- A férjem munkanélküli, semmilyen jövedelme nincs, az APEH egészségügyi járulék fizetésére kötelez. Mit tehetünk?
- Munkaügyben jártas személyt keresnék...mit tehetünk az alábbi esetben?
- Első osztályos kislányom ótvart kapott! Volt már valakinek ilyen, mit tehetünk?
- Ebben az esetben mit tehetünk?