Mit tehetek ha elmúltam 18, és szörnyű otthon? (beszélgetős fórum)
Sajnos nem.
És rokonokhoz sem tudok aki van ott van 4 kicsi gyerek elég nehezen élnek nem kellünk még mi is oda.
homokóra
Anyukám ahogy te fogalmaztál elhagyott bennünket.
Talált egy férfit akivel most együtt van lassan 4 éve.Egyrészt minden héten máshol laknak és borzasztó nehéz lenne rátalálni.Másrészt megutáltam miután éheztetett minket ő meg élt vígan arról nem is beszélve hogy ha szóltunk még rosszabb volt...
Huhh, már nem emlékszem, meddig kaptam CSPt. :S
Talán a 20. évletévem végéig, de nem biztos. Elvileg 18ig jár csak, de utána még van egy kicsit méltányossági.
Ösztöndíjból, bursából (szoc.önkormányzati ösztöndíj) összejön azért némi pénz, valamint a legtöbb főiskolán adnak szociális támogatást is. Nézz ezeknek utána alaposan, mik járnak Neked alanyi jogon,- a legtöbb juttatásról nem értesítik az embert.
Kérhetsz akár jegyzői védelmet, valamint a diákmunkák roppant rugalmasak tudnak lenni.
Mindenképp érdemes lépni, sok sikert, kitartást és bátorságot. Hiszen a jövőtök a tét.
egy főiskolásnak azért van bevétele ha más nem az ösztöndíja és ,hogy egy ember ilyen környezetből kiszabadulhasson egy dolga van nagyon sokat tanulni
és persze leülni és a hugával is tanulni...egy nagyon nehéz gyermekkor megalapozhat esetleg egy nagyon boldog felnőttkort ha...
én szorgalmat ,javaslok minden téren az életnek...
Én nem kaptam! Jó, tudom, már 10 éve volt. Árvasági járt, CSP nem. De nem hinném, hogy azóta ez megváltozott volna.
De a fórumindítónknak él mindkét szülője, így árvaságira nem jogosultak...
CSP csak 18 éves korig jár. Tehát csak a testvére kap. Ha őt kiemelik a csakádból, és otthonba teszik, akkor félrerakják neki a pénzt, ez igaz.
De én is azt mondom, mindenképp be kell vonni a gyámügyet!!!
Hát, engem cakkumpúder kitettek! Jah, bocs, felajánlották, hogy a legdrágábba visszamehetek augusztusban. És mindezt júniusban közölték, egész addig arról volt szó, hogy bent lehet maradni. Ez a DE-n volt 2003 nyarán.
mikor meg megkérdeztem, mégis hová menjek 1 hónapig, azt mondták, húzzam meg magam ismerősnél, vagy keressek albit. Na köszi...
Remélem, ez soha többet nem fog megtörténni senkivel!!!
A gyámügy nem biztos, hogy belemegy abba, hogy a tesója a koliban lakjon, még akkor sem, a koli engedi, mert fiatalkorú, és a koliból ki kell költözni nyárra.
De mondjuk egy misét megér, hátha, kérdezni nem bűn! :)
Meg kell próbálnod a tesódat kiemeltetni a családból. Még annak az árán is, hogy otthonba kerül! Ott még mindig van rá mód, hogy találkozzatok, viszont fedél lenne a feje felett, lenne mit ennie-innia, és lenne fűtés és áram is, ami alapvető ahhoz, hogy tudjon tanulni.
Te meg próbálj beszélni első körben az ofőddel a koli miatt.
Egyébként középsulis vagy még, technikusi, vagy ez már fősuli?
További ajánlott fórumok:
- Férjem 5 napja kómában! Mit tehetek, hogyan segitsek neki visszajönni?
- Miért jó, hogy elmúltam ötvenéves?
- 30 elmúltam de még nincs gyerekem....félek...hogy már nem lesz....
- 30 elmúltam még nincs gyermekem...ha te is elmúltál 30, és még nincs gyermeked de tervezed...akkor itt a helyed!
- A főiskolai diplomámhoz még nem kellett anno nyelvvizsga. 40 elmúltam bőven, újra tanulnék, de nem nyelvet... lehet?
- Hogyan tudok leérettségizni, ha elmúltam 25 éves? Mi ennek a menete?