Mit tehet a szülő, ha 3 évesen vinné a gyereket oviba, de esetleg még nem szobatiszta addigra? (beszélgetés)
Sajnos nem sokat, ha kikötötték az oviban, hogy nem lehet pelus akkor nem veszik be.
Én elég korán visszamentem dolgozni, akkor még nem volt szobatiszta a lányom, először családi napközibe, majd magán bölcsibe vittem, az ovit is magánban folytatjuk, ahol nem kikötés a szobatisztaság, sőt a pelust is ők adják, igaz "mi" 2 évesen lettünk szobatiszták és azóta is hálás vagyok a bölcsis Kati néninek, aki nem tudom milyen trükköt vetett be, de 2 hét alatt teljes -értsd ezalatt, hogy éjszaka sem kellett pelus- szobatisztára varázsolta a lányomat.
Szóval ez tényleg ember, ill. ovi függő, de egyáltalán nem tartom helyesnek, hogy emiatt nem vesznek fel egy gyereket oviba.
Nézz utána, ahol mi lakunk az önkormányzat fizeti a magán bölcsit/ovit, ha állami rendszerben sehova sem vettek fel titeket, mi így lettünk magán bölcsisek; bár én kisvárosban élek, nem tudom Bp-en van-e ilyen lehetőség a közeletekben
Nekem mind két gyerköcöm szoba tiszta volt 2 évesen.
Az egyik ismerősőm is igy járt: a kisfia 4 éves lesz októberba és szeptembertől nem tudta beadni oviba, mert pelenkás volt még. És még mindig pelenkába kakil. A szülök nem tudnak mit tenni már. Igy a nagymama van itthon vele mig a szülök dolgoznak.
A fiam majdnem 7 évesen lett teljesen szobatiszta, és igen, volt óvodás is... Sajnos nálunk az összes fiú "pisis" a család minden ágán... Semmi gondot nem okozott a oviban... nylon lepedő, és ha gond volt, hoztam-vittem az ágyneműt. 8 csoportos óvoda, tűnemény óvónénik és dadus, és imádták a fiam...
Egyébként pontosan 2 héttel a suli előtt lett teljesen szobatiszta. :)
Mikor tölti a gyermek a 3.évét?
Max.fizetős intézményekbe viheted,ha nem nyer felvételt sehova.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek felelőtlenség 20 esetleg 18 év alatt gyereket vállalni?
- Pelus mentesen nem szobatiszta, csak EC-zünk
- Szerintetek ha 33 honapos kisfiamrol leveszem a pelust, mennyi idő még megtanulja a napközbeni szobatisztaságot?
- Nem szobatiszta gyereket is felvesznek az óvodába?
- Van köztetek olyan aki, dongalábbal született? Esetleg hasonló rendellenességgel született gyereket nevelő szülőket keresek..
- Hány évesen érdemes elvinni egy kisgyereket musical előadásra, mondjuk a Budapesti Operettszínházba? Esetleg közületek valaki járt már ott g