Mit tegyek, ha a cicáink a kaparófa helyett mégis inkább a bútorszöveteket részesítik előnyben? (tudásbázis)
igen. csak következetesnek kell lenni, és mindig rászólni ha rossz helyen kapar, és vinni a kaparófához. esetleg ott kaphat 1-2 szem jutalomfalatot is.
ha szereti a macskamenta szagát, akkor be lehet fújni a kaparófát.
illetve olyan helyen legyen a kaparófa, ami a macska "útjába esik", nálunk pl mindkettő egy-egy ajtó mellett van, ha arra járnak, meglátják, kaparnak, ha olyanjuk van:)
de jó,hogy írod ezt,nem gondoltam volna hogy akár én is rászoktathatom:)
akkor egyszerűen csak odaviszed és "megmutatod neki",hogy ott kaparjon?:)
az én macskáim csak és kizárólag a kaparófát kaparják. de ez szoktatás kérdése. nagy szerencsénk volt, mert az első macska olyan tenyésztőtől jött, ahol rászoktak a kaparófára, a kismacskák ezt tanulták el a szüleiktől.
de utólag is tuti rá lehet őket szoktatni, csak hát úgy kicsit munkás a dolog, mert mindig figyelni kell, ha máshol kezd el kaparni, akkor át kell tenni a kaparófához, s egy idő után megtanulja, hogy ott kell élesítenie a körmét.
nálunk két kaparófa is van, a macskák "főútvonalába" rakva. arra érdemes figyelni, hogy lehetőleg minél magasabb legyen a kaparófa, szóval a legnagyobbat érdemes megvenni, de amúgy semmi extra cicoma nem szükséges rá, azért nem érdemes több pénzt kiadni, mert lóg rajta valami biszbasz, vagy ilyesmi :))
sziasztok,nem nyitnék új fórumot,hanem itt kérdezném meg azoktól,akiknek van cicájuk,hogy mik a tapasztalataitok,mennyire használja a cicátok a kaparófát???
látom írva neten több helyen +hallottam is innen-onnan,h a cica az istennek nem használná a kaparófát,hanem a bútorokat inkább.Nekem nem is a bútor,hanem inkább a szőnyeg a problémám,azt imádja tépni és élezni rajta a karmát,a bútororkat nagyrészt békén hagyja.Nme azt mondom,h nagy kárt csinál,e nyilván itt-ott látzsik már a szőnyegeimen,viszont mivel a bútorok épségben maradnak,elgondolkodtam,vegyem-e meg a fát egyáltalán,lehet megveszem és kidobok több ezer ft-ot az ablakon,mert a cicám rá se fog nézni,vagy nem szokik rá,vagy épp ugyanúgy tépi majd a szőnyeget.adnátok tanácsot,van-e szükség rá szerintetek,mit figyeltetek meg,mennyire szeretik a cicák a kaparófát?köszi........
Macskamenta... Fressnapf 395Ft nekem bevált!!
Rászórtam a kaparófára és a kis ördögeim azóta kaparják :)
TÉNYLEG,IGEN A TAPÉTÁT IS LERENDEZTÉK,DE AZT MEG TUDTUK OLDANI ÚGY,HOGY OSB LEMEZEKET RAGASZTOTTUNK FEL A FALRA AZ ELŐSZOBÁBAN.ÉRDEKES,AZT NEM KAPARJÁK PEDIG ANNAK NEM ÁRTANA.ÉN IS TELJESEN ODAVAGYOK A MACSKÁKÉRT.
:)
NO EZT NEM TUDOM HOGY KÜLDTEM EL MÉG EGYSZER ?
Köszönöm! A tieid is szépek, nekem minden cica szép :) imádom őket.
A ház nem nagy egy doboz alul, az a talp azon van a kaparórúd, és egy ülőkével záródik. Imádják, nem is gondoltam volna. Előbb kellett volna. Sajnos egy garnitúrát szétkapartak, meg ahova fűrészporos tapéta került.
KÖSZI SZÉPEN,EZT MÉG MAJD KIPRÓBÁLOM.A HÁZIKÓSSAL EGY BAJ VAN,HOGY NEM FÉR EL A LAKÁSBAN.
NAGYON GYÖNYÖRŰEK A CICÁID!
KÖSZI SZÉPEN,EZT MÉG MAJD KIPRÓBÁLOM.A HÁZIKÓSSAL EGY BAJ VAN,HOGY NEM FÉR EL A LAKÁSBAN.
NAGYON GYÖNYÖRŰEK A CICÁID!
az nem jött be nekem, illetve a macskáimnak az oszlopos körbetekerős viszont nagyon, ott nyújtózkodnak rajta állandóan.
Próbáljatok ki egy ágat körbetekerni madzaggal és állítsátok a sarokba, ha tetszik nekik akkor belehet invesztálni egy házikós macskakaparóra.
Én használtan vettem újszerűt teljesen nagyon kedvező áron.
A 3.EMELETRŐL GONDOLTAD?
EZ NEM VICCES ÁM :-(
További ajánlott fórumok:
- Futás: izmosítja, vagy vékonyítja a combot? (tapasztaltak előnyben:))
- Írjunk együtt új mesét! Abszurd és poénos mondatok előnyben!:)
- Ti melyik húst részesítitek előnyben (disznó, csirke, marha stb.)?
- Ujjszopizásnál előnyben részesíti a bal kezét és emiatt ...
- Ismeri valaki az OVERGRAINT bútorszövetet? Lehet hinni a gyártók minőségígéretében a valóságban?
- Családosok! Előnyben részesítitek azokat az országokat, ahol animációs programok várják a gyerekeket?