Mit tegyek a vakondok ellen? (tudásbázis)
Sziasztok!
Olvassátok át ezt az oldalt.
[link]
Sziasztok!nekem a házamba is bejött a vakond mit tegyek?már próbáltunk füstpatront de nem jött be.valaki segítsen,ha tud.
Az én 2 macskámnem fogja meg őket! Egyszer a kutyám egyet elkapott, de borzasztó volt, mert úgy sírt szegény, mint egy gyerek. De ettől a többi még itt maradt:(( Az üvegben állítólag a szél hangja zavarja a vakondokot, de ezt cáfolták sokan.
Nekünk a nyaralónkban rendszeresen visszajáró "vendégünk" van, a vakond. Nagyon szép és védett állat, de egyre több várat épitett a pázsit tetején. Már mindennel próbálkoztunk, de nem sok eredménnyel. A férjem új találmánya: (sajnos nem értek szakmailag hozzá, ezért a fogalmazás lehet, hogy kissé zavaros lesz) készitett egy motort és annak a kipufogó csövét teszi bele a lyukba. A kipufogó füsttől elmenekülnek, vagy ..... Ez a leghatásosabb, amit eddig kipróbáltunk. A szomszéd pázsitján szép várak diszelegnek azóta.
Az én szomszédom azt csinálja, hogy ásványvizes üveget dug a földbe. Nem tudom, hogy miért, de valamit a széllel magyarázott, hogy elmennek a vakondok.
Nálunk a katonaságnál használt füstgyertya bevált.Szó szetint kifüstölte.De egy ügyes macska csodákra képes.Volt hogy ő kapta el.
Hogyan lehet hatékonyan távol tartani a vakondokot a kerttől?
Az üveges módszer jó, de bevált a ricinus ültetése is
Elektromos vakondok riasztó ( kb2.500.Ft)
Üres üveg
Van speciális füstölő is.
Mindegyik működik. Kipróbáltam.
Állítólag a járatba dugott kutyaszőrt sem szereti. bár nemhiszem hogy ettől tüntek el tőlünk.
én is az üres sörös v. más üveget hallottam..
Ezt már én is hallottam többektől, hogy működik!
És előtte még a sört is el lehet fogyasztani!:)))
egyet értek mormyká-val, ez be vált nálunk is:)
Azt nem tudom.Remélem nem sokáig:)
de meddig kell még nekünk tűrni:)
Hááát!Győzi a kamerás berendezést próbálta kisebb- nagyobb sikerrel! :-)hihi
ket eve nekünk is tele volt a kertünk vakondturassal.Minden nap friss halmok ektelenkedtek az elözö nap elsimitottak helyen.Aztan elmaradtak a furasok.Nem tudtuk miert.Idöközben rengeteg szelforgot helyeztem el a kert különbözö pontjain. Egy ismerösünk mondta hogy ettöl riadtak el.
Állítólag, ha sörösüveget dug az ember a vakodlyukba, akkor elmennek a vakundokok, mert belefütyül a szél a járatokba. Anyósom ennek lelkes híve, náluk évente egyszer áskálódnak.
Ezért kell az ecetfa vesszőit jól/kalapáccsal/ összezuzni.
De a wc-illatosítórúd szaga is taszító.
Vigyázz, nekünk kiirthatatlan lett az ecetfa!
Keress rá erre a témára,itt a tudásbázisban vagy afórumokban.Már volt róla szó, hátha ott találsz vmi okosat.Van bio módszer is, annak a kerted nem látja kárát:)
5.delf-köszi-ezt kipróbálom.4.zita9770-ezt próbáltam,az én vakondom úgy látszik szereti az üveg által kibocsájtott hangot-nem hatott rá-de köszi.
A vakond elriasztására , dugjatok a járatába ecatfa törött-zúzott vesszőit, vagy wc-kagylóba teendő illatosítót .
A vakondtúrás nyílását szélesítsd ki.Azán állíts bele sörös üveget hogy a szél belefújjon.
Állítolag attól a hangtól elmenekülnek.
Nekünk a temetőben a síron bevált:))
gYÖNGYÖSNEK VÁLASZ!kÖSZI A JÓTANÁCSOT.kUTYÁBÓL VAN NEKEM HÁROM. A MAGYAR VIZSLÁM ÁS ANNYI GÖDRÖT,MINT CSILLAG AZ ÉGEN.a BAJ MÉG MEGOLDÁSRA VÁR! íRJ !
Megoldás: szálkásszőrű tacskó
Hasonló cipőben jártunk, mint te. A tacsik megoldották a problémát. 2-3 vakondot kaptunk tőlük "ajándékba" a múlt évben. A dolognak csak egy bibije van. Amióta elfogytak a vakondok Dorka kutyánk mint az őrült keresi az újabb zsákmányt, ergo: gödröket ás. :)
További ajánlott fórumok: