Mit szóltok Pepperhez, a nemrég megnyílt Etele Pláza ügyfélszolgálatos robotjához? (beszélgetés)
A személyeskedésedre nem reagálok.
Nem foglalkozom robotikával csak nézek ismeretterjesztő műsorokat.
Ha élő ember válaszolgatna akkor az már nem robot (szerintem).
A robotok tanulnak. Biztosan találkoztál már weboldalakon olyan chat-el, ahol tk. egy programmal beszélgetsz. Pl. Vanda. Ezek a programok minden leírt szavunkból tanulnak.
Az ilyen ügyfeles, tájékoztató, vendégfogadó robotok hamarosan sokkal elterjedtebbek lesznek. Nem fáradnak, nem kell bért, járulékokat fizetni utánuk. Egy ilyen robot 24 órában tud pl. egy recepción dolgozni.
A "kilépett" és az "is" szerintem kicsit üti egymást.
Ha Jolán kilépett a munkahelyéről akkor nem mradt oss részmunkaidőben, és ha Jenő kilép az árnyékból a fényre, akkor nem áll meg a félárnyékban.
Igazán jó szót én sem találtam, de talán a "továbblépett" jobban érzékelteti, hogy mindkét területen jelen van a robotika.
Általában ámulattal és tisztelettel nézem a robotokat (csodálattal adózva azoknak, kik tervezik és létrehozzák őket), de magamban azért kicsit örülök, hogy nálam nincs lehetőség robotporszívóra, a mai formájában munkaképtelen lenne. Olyan pici a házam és a háztartásom, hogy nekem még egy butuska mosgatógép sem éri meg.
Azért az a stuttgarti három emeletes gyártósor elképesztő volt, sajnos az autó nevét már elfelejtettem.
Ugyanakkor nyilvánvaló volt, hogy ott a betanított munkás is egészen más kvalitás, mint amit eddig megszoktunk.
Ez nem azt jelenti, hogy az ipari termelés területét elhagyták.:) Sőt! Hamarosan eljön az idő, mikor a háztartásokban is ott lesznek az ilyen "emberszabású" robotok. Merthogy egyébként már ott is vannak . pl. robotporszívó.
A mezőgazdaságban a nagy gépeket, kombájnokat akár magukban is ráengedhetnék a földekre, hiszen műholdas irányítás van rajtuk.
Westworld
közeledik
Győrben és egy budapesti kávéházban már évek óta ott vannak a felszolgáló robotok. A múltkor a tévében mutattak be 4-5 különböző feladatokra, különböző alkatú robotot.
A termelésből kiléptek a szolgáltatásokba.
További ajánlott fórumok:
- Call center/telefonos ügyfélszolgálatos munka
- Miskolcon dolgozik valaki az Apehnál? Hogyan és hol lehet jelentkezni munkatársnak az Apeh ügyfélszolgálatára?
- Telefonos ügyfélszolgálaton, hogy lehet emberrel beszélni nem géppel?
- Működik az E.ON online ügyfélszolgálat?
- Szívesen írnék egy könyvet, az Ügyfélszolgálatos memoárja...
- Tudja valaki az ASUS ügyfélszolgálat tel. számát?