Mit szóltok hozzá, hogy jövőre egész napossá teszik az iskolát? (beszélgetés)
Nem tudom, lehet maradi vagyok, habár nem érzem magam annak:), de én mindig elszörnyedek, amikor hallom, hogy az ovodás, kisiskolás, ötféle különórára jár, percre be van osztva az ideje.
Az én véleményem szerint egy gyereknek elsősorban játszania kell. És nem szervezetten!
Szerintem a felgyorsult élet az oka.Mindig mindekitől többet várunk.Ezért ebből már jócskán kapnak a gyerkőcök is!Nem tudom hova jutunk.
Én anyum 50évesen közölte elszúrta velünk,mi már ne tegyük a gyerekeinkkel.Mindig azt akarta kiválóak legyünk mindenből,közben pedig egy valamiből kellett volna a többi meg görbüljön és milyen igaza van,én is így leszek majd a gyerekeimmel.
Egy valamiben amihez tehetsége van és szereti legyen kitűnő a többiből meg evickéljen át.Nem kell mindent mindenkinek 100%-an tudni,remekeljen és tűnjön ki a tömegből csak is egyvalamiből.
Jogos!
Én is vittem haza munkát, és bizony volt, hogy este 10-kor álltam neki :(
(mert akkor már aludt mindenki, és nyugodtan tudtam dolgozni)
Az én gyerekem annak idején nem is tudott ebédidőben tanulni.
Én meg tudom érteni, hogy a gyerek, miután reggeltől iskolában volt, hazaér, végre kiszabadul az iskolából, nem az az első, hogy nekiesik a leckének.
Én, felnőttként sem tenném, ha hazavinném a munkát. Örülnék, hogy otthon vagyok, és, igen elnyúlnék az ágyon, vagy a számítógép elött, vagy a fürdőkádban.
Miért várunk el a gyerekeinktől többet, mint amire, mi, felnőttek képesek vagyunk?
Hazajött a suliból, és annyira fáradt volt, hogy
Na várj! Én alsóról beszélek folyamatosan.
Felsőben én sem voltam napközis.
nincs ket egyforma gyerek,es ket egyforma igeny sem:)
en akkor voltam felszabadult ,amikor max 5,oram volt es mehettem haza,a 6 ,7 oras napokat mar nagyon nehezen viseltem,en nem tartom helyesnek ezt az egesz napos iskolaban valo letet,a gyereknek eleg ha egesz nap tomik a fejet az anyaggal,a delutan az reszben legyen csak az ove,egyen pihenjen,jatszon,bringazzon,nem kellene ennyire leterhelni oket,es elvenni a csaladi elet lehetoseget
Jogos az aggodalmad! Egyáltalán nem kérdeztél hülyeséget!!! A hangos tanulás sokmindenre jó: többek között hallja a gyerek, amit mondani akar, így jobban rögződik az anyag, a másik dolog, hogy amit tudunk és végiggondolunk, hangos gyakorlás nélkül nem biztos, hogy elő tudjuk adni úgy, ahogy szeretnénk (többek közt erre mondja a gyerek, hogy "pedig én készültem").
Meg kell tanulni egy témáról folyamatosan beszélni is - ezt viszont csak úgy lehet, ha hallom is, amit mondani akarok. A napköziben ez nem valósítható meg. :(
Sztem inkább felsőben jellemző az, hogy effektíve le kell ülni és úgymond magolni. Ami alsóban van, az megtanulható a napköziben is.
Csak kollégáim meséléséből tudom ezeket, de ahogy hallom, amikor a gyerekeik kamaszodni kezdtek 5.6.-ban akkor jöttek a gondok. Hogy nem ír házit otthon, nem akar tanulni.
Alsóban meg jó a napközi, egyrészt vigyáznak rá, másrészt a kisgyerek megírja a házit, nem muszájból csinálja, hanem mert még gyerek és érdekes számára.
De ez az én véleményem, lehet más nem ért egyet.
Elsőben a tanulnivaló max a vers. de a fiam azt is megtanulta a napköziben, és otthon felmondta. Meg a háziját is ellenőrzi a napközis, ott a pipa, és a láttam. Valamikor mellette a piros pont.
Felsőben már biztos nem ennyire szabályszerű, ott már kinyílik a gyerekek csipája.
Nekem erről csak hallomásból van információm.
Én nagyobbik fiam elsős, kicsi meg bölcsődés.
Kollégáim mesélik, hogy az ő felsős gyerekeik hazamennek, ledőlnek a tv-számítógép elé, és azt várják, hogy mikor ér haza anya, apa.
Addig még az írásbelit sem csinálják meg, mert lusták. (tisztelet a kivételnek)
Viszont a szóbelivel anyura, apura várnak. És így igen, 5 óra után esnek neki a tanulnivalónak, ami betart bizony-bizony este 10-ig.
Mivel szellemi munkát végzünk, ez senkinek sem jó.
Én már agyilag zokni vagyok, mikor hazamegyek. Nem tudom mi lesz később.
enyém is hangosan tanulja.
A mi időnkben úgy volt, hogy kettesével kiálltunk a tanárnő mellé egyszerre 5-6 pár, és felmondtuk egymásnak. :)) Manapság nem tudom, hogyan megy. :)
Van persze,igen nem tudom!Ezt hogy oldják meg,mert akkor este vagy késő délután nekem fog még sírni a gyerekem,hogy anya ezt meg nem tudtam?Este 9ig meg persze megtudjuk,de akkor hol játszott?Pihent?
Én néztem erre egy anyukás videót mint reakciót,hasonló volt mint a tied.
Érdekes lesz,mert ezt elfogadták,tehát jövőre életbe lép és én még ezután fogok gyereket vállalni.
Ez van!:-)
Most elég hülyét kérdezek. Nézzétek el nekem, rég voltam kisiskolás anyuka.
Itt mindenki leckeírásról beszél. Amit megcsinál a kölök az iskolában.
De mi van a nem írt leckével? Amit meg kell tanulni? Történelem, földrajz, irodalom, stb.? Amit el/fel kell mondani? Vagy manapság nincs ilyen?
Már csak azért kérdezem, mert az enyém gyerek annak idején az ilyet úgy tanulta, hogy hangosan. Márpedig ezt egy 25-30 fős közösségben nem igazán tudom elképzelni.
Persze ha rosszuk érezné magát, vagy rossz gyerekek között lenne, akiktől rosszat tanulna (cigizés a hátsó udvaron titokban, verekedés....) akkor én se akarnám hogy napközibe járjon.
De olyan kis "finom" osztálya van. Szépen beszélnek a gyerekek, kedvesek egymással. Szerencsénk van!
Ez jó is így. :)
Csak ahány gyerek annyiféle, és amint kötelező... egyrészt ott lesznek azok a gyerekek is, akiknek szenvedés az iskola bármi miatt, és azok a gyerekek is, akiktől viszont a pedagógusok szenvednek...
Az ember általában jót akar a gyerekének, és ha a szülőnek valami jó volt, azt szeretné a gyereke is élvezhesse, átélhesse azt az örömöt.
én speciel ezért szeretem, hogy a fiam napközibe jár.
Jól érzi ott magát! Mindig tök felszabadultan játszik, mikor megyek érte. Mintha nem is akarna hazajönni :) Tegnap még vissza is rohant a barátaihoz, miután elmondta, hány piros pontot kapott. Alig tudtam "elrángatni" az udvarról.
... hja, amúgy pedig az ezeken a napközis délutánokon lévő kézműves foglalkozások fogják pótolni a lehetetlenné tett művészeti iskolákat.
(ezt ma olvastam... nem saját kútfő)
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- 90 napossal 90 kiló ellen
- Kötelező megkezdeni az iskolát, ha a kisfiam jövő augusztusban betölti a 6. életévét?
- Mit tegyek, ha a gyerek ott akarja hagyni az iskolát?
- Milyen a jó iskolatáska, mire kell figyelni a vásárláskor, mennyibe kerül átlagosan egy jó iskolatáska?
- Fogyjunk együtt október 27-től a 90 napossal kicsit másképpen