Mit sportoljon az, akinek fáj a dereka? (tudásbázis)
Szia!
Nekem fáj a derekam. Orvoshoz is mentem, jelenleg is kezelés alatt állok, heti 1 injekció, gyógyszer stb. Nekem kifejezetten megtiltotta a sportot a doki, csak séta- gyaloglás! Ennyi. Rendszeresen tornáztam/tornázok évek óta, nagyon hiányzik de most tilos. Ha fáj a derekad ne tornázz, én is azt gondoltam attól még lehet... csak rosszabb lett. Így most esténként elmegyek gyalogolni, fél óra- 40 perc. Volt olyan hogy másfél óra.
Ha fokozatosan terheled, megerősíted a törzsegyenesítő izmokat, hihetetlen mit elbír.
Jó futócipőről mindenkinek más a véleménye. Párnázott merevített full extrás cipőkben hajlamos az ember hosszút lépni, és sarokra érkezni. Ez baj. A jó futótechnikát kipróbálhatod betonon, mezítláb. Nem szabad, hogy fájjon tőle a talpad! Persze nem azt mondom, hogy így kell futni, csak így egyszerűbb megtanulni (otthon az udvarban).
Én is derékfájós voltam. Nekem az úszást ajánlották, de nem tudok rendesen úszni, így maradt a jóga.
Ez a kettő az, ami ellazít, és jót tesz a deréknak. Azóta csak nagyon ritkán jön elő. Leginkább akkor, ha egy-egy nap kimarad a jógából.
A futással az a gond, hogy nagyon jó cipővel és nagyon jó technikával kell futni, hogy ne terheld annyira a gerinced.
Nos. Ha ülőmunkát végzel, akkor a tekerés és felülések csak tovább fokozzák az izomzat kiegyensúlyozatlanságát. Tudom, most látszatra ellent mondok magamnak, mert imádok tekerni.
Épp ebből az okból kifolyólag sokat szoktam futni is, és a hátizomzatom külön erősítem súlyzózással. Felhúzások + húzódzkodás, római széken végzett gyakorlatok súlyokkal.
Ez kötelező link:
Magam is tanúsítom, több éven át megfigyeltem, hogy nyáron mezítlábasától elmúlt a hátfájásom, de ősszel vissza szokott köszönteni. Idén ősztől beszereztem egy ilyent:
és bizony úgy tűnik, hogy működik!
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam?
- Mit sportoljon?
- A b.-nőmnek 2, 8 a vas a vérében. Az orvos tanácsolta, hogy ne nagyon sportoljon. Meddig kell várni vele?
- Mi a teendő, ha valakinek becsípődött a dereka? (Háton vagy hason tanácsos feküdnie?)
- Mikortól és mit sportoljon a gyerek?