Életem egyetlen igazi , isteni finom eperszörpjét sok éve ittam , ők úgy csinálták , h összenyomogatták kézzel az epret , / összemancsolták / utána tüllzacsiba téve lecsöpögtették , ami fennmaradt sűrűje , abból lett az eperdzsem , ami lecsöpögött lé azt kimérték és adagoltak hozzá cukrot , sajnos , ezt az arányt nem tudom , de rengeteg eprük volt és a sokból se lett túl sok lé , nem volt felfőzve , aszkorbinsavval + a cukorral volt tartósítva ,h azon kívül tette-e bele más tartósítót azt sajnos nem tudom , sajnos sose volt annyi eprem , h kipróbálhattam volna . / tudom , h ez nem segítség , de biztosan reagálnak rá többen is ./ Ne vegye el a kedved , ha nem sikerült , majd legközelebb jobb lesz ! ha nem pimpósodott meg , kiönteni is kár , el lehet használni gyümölcsleveshez , teához stb.
Tavaly készítettem el életem első (és lehet utolsó) eperszörpét (10 kg eperből). Eltettem szépen üvegekbe, majd az eltevéstől számított kb 2 hónap múlva egyet felbontottam. Iszonyat cukor íze lett, eper semmi.
Tegnap úgy döntöttem hogy itt az ideje hogy kiöntsem őket.
Mit ronthattam el?
Ha jól emlékszem úgy csináltam hogy megfőztem az epret, leturmixoltam, lemértem, és úgy tettem hozzá a kimért cukrot. Ami gyanítom.. sok lett.í Recept alapján csináltam.