Mit rontottam el a pitán? (beszélgetés)
nincsmit.Van blogom is az meg etelek-monianyu-blogspot.comvag valami hasonló.Ha a keresőbe beírod az ételek monianyut akkor sztem meg is találod.
Ott is vannak receptek.
üdv
Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen a kedvességedet:)
Nagyon jó ötlet a tejföl, mert mindíg joghurtot vagy kefírt javasolnak az öntethez, de Én azt savanyúnak találom.
Mégegyszer köszönöm: Fiti
Hát azért nem lessz olyan ropogós a széle a husikának mint amikor a nyársról vágják ami az éttermekben készül.De attól függ,mennyire pirítod meg.Én kevésbé szoktam mert a párom úgy szereti, ha szaftika is van rajta bőséggel.
A sali meg a következő:
Jégsaláta vékony csíkokra vágva
uborka szintén csíkokra vöröshagyma csíkokra paradicsom szintén csíkokra.
Az egészet egy olyan öntettel öntöd le, hogy tejföl(ehhez mérten 1/4 rész)tej,hogy kicsit follyon,aztán fokhagymát teszel bele zúzva, szájíz szerint, meg egy csipet só.És ezzel öntöd le a salátát és elkevered.
Én ezzel tálalom már régóta de mindíg bejön.Friss ropogós és finom.
ha kell még valami akkor keress.
üdv T.
Igen, nagyon kedves vagy, köszönöm szépen:)
Én (csak a hazájában ettem) itthon még nem próbálkoztam meg vele, de amit ettem az nagyon ízletes volt, nem is reméltem, hogy otthon serpenyőben is el lehet készíteni:)
Csíkokra szelem akár pulyka akár sertés vékonyakra, és olyajon kifehérítem.Aztán só bors,és annyi víz, hogy ellepje.Megfőzöm, majd amikor megfőtt, akkor ráteszem a gyros port,nekem a kotányi meg a knorr jött be ízre a legjobban, és akkor el kezdem a serpenyőben pirítani.Kicsit fröcsög de nem veszélyes.
Melé salátát adok.
Ha érdekel azt is leírom.
Ügyes vagy, hogy nem adtad fel:)
A belevaló húst hogyan készítetted el?
nagy valószínűséggel a hiba az volt, hogy a sütőfelület hideg volt.Mert amikor a forró rácsra tettem be a pihentetés után olyan lett mint amilyennek kell lennie.Szétjött középen és puha mint a vaj.
Szóval frankó lett...
köszi:))
köszi.Megnézem. De most a tortilla mellett döntöttem.Aztán attól függetlenül megcsinálom.
Na akkor alsófelső sütés lessz belőle.Ezekszerint nem folyik le rácsról?na majd meglátom.
köszi
Ezt a receptet anno én is készítettem, nekem sem jött be.
Próbáld meg ezt a receptet:
Nekem mindig szokott sikerülni.
Csináld meg már most reggel, meglátod, hogy milyen, és ha nem jó, még van időd másikat gyártani:)
(Ha pedig jó, akkor zacskóban -ha kihült- nem szárad ki)
néztem én is ezt tegnap.Lehet, hogy ma ezt a verziót csinálom meg.Meg a lapot is melegítem a sütővel együtt.
lehet, hogy csak tényleg az volt a hiba.Nem tudom.Majd nyilatkozok.
köszike
Szia:)
Ezt találtam Neked a Tutyreceptek oldalán:)
Sok sikert kívánok:)
Pita görög lepénykenyér recept
Kategória:
Kenyerek, péksütemények
Hozzávalók:
40dkg liszt
2dkg élesztő
1,5 csésze langyos víz
2 teáskanál cukor
1ek.étolaj
2 teáskanál só
Elkészítés:
A lisztet egy nagy edénybe szitáljuk,az olajat,sót hozzákeverjük.Fél csésze langyos vízbe rakjuk a cukrot elkeverjük,majd belemorzsoljuk az élesztőt,és felfuttatjuk.Ezután a liszthez öntjük az élesztőt,és a maradék vizet is.Jól összedolgozzuk,és szobahőmérsékleten megkelesztjük.Miután megkelt kb. 10-12 részre osztjuk,és még 15-20 percig hagyjuk kelni,míg a golyók duplájukra kelnek.(Konyharuhával letakarhatjuk.)Ezután a golyókból kerek lapokat formálunk kb.1-1,5cm vastagok legyenek.Olajjal kikent tepsibe rakjuk a lapokat,és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük.Alulról a második sinen 4 percig sütjük az egyik oldalát,majd 4 percig a másikat is.Fehérnek,és puhának kell lennie.Kihülés után nylon zacskóba téve le lehet fagyasztani,hetekig eláll,de fagyasztás nélkül is ajánlatos zacskóba tárolni,mert így nem szárad ki.
Tanácsok:
A tepsit nem kell lisztezni,mert akkor beleragad!
(Nem tökéletesen olyan,mint amit Görögbe lehet kapni,de ott ugye másképp sütik.De még ez a legjobb az itthoniakhoz képest.Ezt legalább lehet tölteni!)
Mit ronthattam el a pitán, ha nem akar szétnyílni?Ha valaki sütött, akkor segítsen.Mindent a recept szerint csináltam amit Camay tett fel, de mégsem sikerült.Az íze és az állaga jó, de nem nyílik szét.Ami meg szétnyílik, az csak egy vékony rétegben.Mondhatni a kéreg rész.És az meg vékony, hogy a tölreléket megfogja.Nem középen válik el.
1 kg liszt 0,5 l langyos víz, fél él élesztő hagyományosból, a 1 mk cukor és 1 mk só.gyönyörűen megkelt kiadagoltam pihentettem kinyújtottam,és a sütőt bemelegítettem a legmelegebbre.
Lehet, hogy a sütőlapot nem melegítettem be az volt a baj?Mert ahogy nyújtottam, a hideg lapra tettem rá és úgy a forró sütőbe.????
ha van hiba amit láttok benne szóljatok.Mert szükségem lenne ma délután a pitára mert vendégeim lessznek.és gyrost pitában ígértem
köszi