Mit lehet tenni pattanas ellen hogy elmuljon? (tudásbázis)
Sziasztok! Azért írok,hátha valaki elkeseredve olvassa a fórumokat, mint ahogy én is tettem azt egy éve. 29 évesen egyik napról a másikra tiszta pattanás lett az arcom. Előtte soha (még tiniként se) volt semmi ilyen problémám. Én is megvettem mindenféle krémet, még Amerikából is rendeltem, de csak rosszabb lett minden.
A tanácsom: el kell menni tapasztalt kozmetikushoz!!! Emellett egy vérkép, nőgyógyász,fogorvos, ami alap!
Bár nálam (szerencsére) nem találtak semmit, nagyon gáz volt az arcom, és csak a kozmetikus durvább savas dolgai és a rendszeres tisztítás hozott helyre. miután leküzdöttük az aknét, jött a hegek eltűntetése, ma már szinte semmi nyoma a rémálomnak.
Bátorság, a kozmetikus fog tudni segíteni! Nem szabad sokáig várni vele.
Szia!
Látom megint egymásba botlunk :) Meg tudnád mondani annak a gyógyszernek a nevét? Mondjuk mindenképp elmegyünk bőrgyógyászhoz, mert már nagyon zavaró neki a dolog :S Köszönöm a segítséget!
Úgy tudom, hogy a miteszereket nem lehet tökéletesen eltüntetni. Természetesen lehet minden nap nyomkodni, ezzel folyamatosan tisztul és nem fognak beöregedni, azaz nőni és nehezen kinyomhatóvá válni és néha-néha begyulladni.
Húgom barátnője kapott a bőrgyógyásztól egy hormon tartalmú gyógyszert, ami a pattanások ellen való, attól gyönyörű lett a bőre és a miteszerek is elmúltak. Lehet, hogy bőrgyógyászhoz kéne nektek is fordulni, ha olyan zavarók és láthatók azok a miteszerek.
Nekem azóta a legszebb a bőröm, amióta antiallergén és illatmentes baba fürdetővel tusolok, ezzel mosom az arcom is. Utána pedig ugyanilyen antiallergén is illatmentes baba testápolót használok, természetesen az arcomra is. A hatás lenyűgöző, pedig eddig se voltam valami pattanásos, de ez magát a bőrt is ezerszer szebbé teszi.
Plusz el kell felejteni a sok édességet, a sok fűszert, a sok csípős ételt, a sok zsírt és olajat, helyette sok zöldség, kevés gyümölcs, hal és zsírszegény húsok, mint a csirke vagy a pulykamell.
Ha macerálod magad, akkor még annak is kijön a patti, aki nem hajlamos rá. Tehát ne kapargassuk és matatgassuk a homlokunk, állunk, hátunk, stb, mert ettől előjönnek.
Az idegeskedést is el kell felejteni, szintén kijönnek tőle a pattik.
Minél többet kell friss levegőn lenni - nem a városban a szmogban, hanem erdőben.
Aki városban lakik, annak nem elég reggel-este tusolni, hanem munkából/isklából hazaérve is meg kell mosni az arcot.
pattanásra nagyon jó az Aknesol, ecsetelö, 1000ft, de nagyon sokáig elég, DM-ben kapható, egy évig is elég, egy fül pálcikára cseppentünk és bekenjük vele a pattanást, napi háromszor, nekem nagyon bevált, párnap és nincs pattanás.
ez nagyon jó havizásnál is, mikor elöjönnek a patik:)
Hát....az én bőröm is pattanásos, de nem túlzottan!!
Egyesek szerint ezt a túl zsíros ételek is okozzák, valamint a kamaszkorral járó problémák!!Én ezt el is hiszem! Viszont több terméket is kipróbáltam már(de nem úgy, hogy oda-vissza váltogattam), és kisebb-nagyobb eredménnyel hatottak az arcomra! Volt olyan időszak is, hogy nagyon szépen múlt tőle, és volt olyan is, hogy újra kipirosodott!!:S
Amit ajánlani tudok mindenkinek, az a Nap sugárzása, szóval ha napozunk nagyon szépen elmúlnak a mitiszerek-ezt én tapasztalatból tudom!!
Ja, és calyxgraphic:
-Szerintem ha addig jársz szoliba, még teljesen el nem múlnak, akkor nem fognak kiújulni, de az egy kicsit drága és néger lenne belőled!!
en igen, de adrien nem, ugyhogy o mehet szolizni. Majd ha tul leszek a baban mag szoptatason es akkorra sem mulnak el, akkor megprobalok egy tisztitokurat Candida ellen, szerintem is belulrol jonnek a pattik, elobb "bent" kell rendet tenni, aztan varni a tartos csodat a kenceficektol.
En is jartam tavaj szoliba es mondhatom volt is eredmenye, de mindig kiujulnak.
A teafa fertőtlenít,és szárít.
Lehet kapni olaj,és paszta formában.
Ichtiolos paszták,gélek is jók még.
szép bőr titka:
szauna,szauna,szauna,annak megfelelően mennyire vagy pattanásos,de legalább heti 2szer ajánlatok.Utána jó alapos pofi mosás szappannal!! és utána áttörölni tonikkal.
Nem rögtön a tonikozás után,mert ha lakohol tartalmú a tonik,a szoli kiütést okozhat,de szóval heti 2-3 szoli is jót tesz,ki kell tisztítani a pórusokat a mélyéről kezdve,ezért kell a szauna,és utána kifertőtlenitei ezért a szappan és a tonik,és leszárítani és összehúzni a pólusokat,ezért a szoli.
É csajok,érdemes mindezek előtt csinálni egy bőjtöt,sok zöldséggel,zöld tea ivással,esetleg részt venni egy ionizálós lábáztatós megtisztuláson is:)mert hogy tele van a szervezetünk méreganyaggal,és az jön a felszínre pattanás formájában,ezért először belülről kell kipucolni a szervezetet.
a sok kencefice,a legtöbb esetben meg olaj tartalmú,ezért is nem válnak be!
sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni a pattanásos bőr ellen? Hogyan lehet elmulasztani?
- Kijött rajtam egy nagy pattanás, mit csináljak, hogy reggelre elmúljon?
- Pattanás utáni hegeket hogyan lehetne eltüntetni?
- Mit lehet tenni a gyantázás utáni pattanásokkal!
- Mit lehet tenni ha leég a mellkasunk és tele lesz sok-sok piros pattanásszerű kiütéssel?
- Mit lehet tenni a tarkón és a hajas fejbőrön kialakult, fájó pattanások ellen?