Mit lehet tenni, ha a volt munkáltató nem küldte el a hivatalos papírokat? (tudásbázis)
Szerintem is jobb személyesen intézni, az a biztos.
Majd írd meg a további fejleményt.
Sok szerencsét.
Akkor pedig állítsanak ki egy hivatalos másolatot.
Kötelességük!
Megszünt a cég, vagy felszámolták?? Ha ő kért végelszámolást, akkor ki is lett jelölve olyan személy, aki a végelszámolásért felelős.Ez lehetett a könyvelő, vagy lehetett egy ügyvéd, vagy maga a tulaj természetes személy. Ebben az esetben azt kell megkeresni. Itt ha már cég nincs, nincs kitől bért követelni, csak a megszüntetési eljárásért felelős személlyel szemben lehet eljárni.
De gondolom nem ez a célod, hanem a papírok megszerzése, az új munkahely elindítása. Én megpróbálnám személyesen a beszerzést. Lehet, hogy meddő járat lenne, de lagalább megtettél érte mindent. Ha ez sem sikerül, akkor csak a peres eljárás a lehetőséged.
Kicsit bonyolult a történet. Az előző munkahelyemről mentem szülni, ahol szerződéssel voltam, pont szülés után 18 nappal
lett volna vége a szerződés szerint. Akkor azt mondta nekem a könyvelő, hogy a cég megszűnik, de papíron én még maradok, szóljak akkor ha lesz más munka vagy lejár a gyes. Nem igazán értettem miért jó ez, hiszen a cég megszűnt, mindenkit elküldtek, valamiért lehet papíron még léteznie kellett a cégnek. Most összejött egy munka, egy hónapja könyörgöm a kilépő papírjaimért. Pénteken több telefon és könyörög árán ide is értek, de néhány fontos papírt, a munkáltatói igazolást kiagyaltak belőle, ma mondták az új munkahelyen, hogy enélkül nem alkalmaznak sajnos. Ma szóltam a volt munkahelynek, hárítanak: a könyvelő, hogy ő leadta a volt főnöknek aláírásra és postázásra az összes papírt, ezt is, a volt főnök, szerint ő postázta. Szeptember 2.án kéne kezdeni, de most nem tudom mi lesz. Az a baj, hogy a székhelye elég messze van a cégnek, de már ott tartok, hogy elautózok érte 2 órát. Mit tegyek, ha még mindig húzzák az időt, még mindig nem tudják hol a papír? Mit tegyek, mivel "fenyegessem" őket, hogy ez már visszatartás, és akadályozzák az új munkámat? Már a sírár kerülget, pláne, hogy több mint egy éve papíron is megszűnt a cég, de nekem nem postáztak ki semmilyen kilépő papíromat, nem is szóltak, most derült ki...
További ajánlott fórumok:
- Érvényes / hivatalos-e az a felmondás, melyen a munkáltatói aláírás csak fénymásolat?
- Milyen papírokat/igazolásokat kell kapnom a munkáltatótól a munkaviszony megszűnése után?
- Hivatalos papírokat hány évig kell megőrizni?
- Próbaidő alatt azonnali felmondánál a munkáltatónak hány napja van, hogy kifizesse a munkabért és kiadja a papírokat?
- Halál utáni munkahelyi kiléptetéskor is ki kell adnia a munkáltatónak a papírokat?
- Ki tudja, hogy mennyi időn belül kap valaki Németországba munkavállalási engedélyt, ha a munkáltató intézi és adja le a papírokat kint?