Milyen papírokat/igazolásokat kell kapnom a munkáltatótól a munkaviszony megszűnése után? (tudásbázis)
Kék csak akkor kell, ha kellett a munkavégzéshez, de ezt tudnod,, hogy voltál-e üzemorvosnál és tüdőszűrőn mielött beléptél.
A rózsaszín lehet, hogy azóta ismét fehér.
A baj, hogy nekem semmiféle könyvem nincs, nem is kaptam. Pedig azt olvasom most, hogy az első munkahelyről kapja meg az ember. :S
Jelenleg a munkaügyes elérhetőségét keresem, hogy kifaggathassam.
De kérdem én, mikor munkába álltam, akkor miért nem kérték el a könyvet? Vagy legalább azt kérdezték volna meg, hogy van-e már.
Most tuti az lesz, hogy én veszem meg, én küldöm el postán ajánlottam válaszborítékkal, hogy töltsék már ki. Az ő hanyagságuk az én kontómra megy, és ki tudja, meddig fognak rajta ülni kitöltés címen.
Most vad keresésbe kezdtem a neten és nem tudom, mi tévő legyek. A cég, ahol dolgoztam, 200 km-re van, már nem ott élek. Előtte se kértek vagy hiányoltak OEP kiskönyvet és a végén se adtak (én meg nem tudtam, hogy ez is kell). Pedig állami cég, nem ilyen zugban be nem jelentett munkaviszony.
Ezt utólag be tudom szerezni és a munkáltató utólagosan is ki fogja nekem tölteni? És ha nem, ez jelent valami hátrányt nekem?
Semmiféle rózsaszín könyvet nem kaptam, de kéket sem. :O
kilépési nyilatkozat abban az esetben kell, ha a szerződést eleve fix időtartamra kötöttük és az járt le?
Friss diplomásként pár hónapos, megbízatási munka után a következőeket kaptam:
-igazolást a levont járulékokról és azok alapjául szolgáló jövedelemről
-havi bérszámfejtést
-adatlapot a munkáltatótól származó jövedelmekről, az adó és adóelőleg levonásáról a munkaviszony megszűnésekor
Sajna nincs tapasztalatom, hogy mit kell kapjak.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni, ha a volt munkáltató nem küldte el a hivatalos papírokat?
- Táppénz beleszámít-e a munkaviszonyba ha a munkáltató közben nem mondott fel?
- Próbaidő alatt azonnali felmondánál a munkáltatónak hány napja van, hogy kifizesse a munkabért és kiadja a papírokat?
- Halál utáni munkahelyi kiléptetéskor is ki kell adnia a munkáltatónak a papírokat?
- A munkaviszony megszűnése után 45 napig most is él a TB biztosítás?
- Ki tudja, hogy mennyi időn belül kap valaki Németországba munkavállalási engedélyt, ha a munkáltató intézi és adja le a papírokat kint?