Mit lehet sütni dióval ha nem tudom ledarálni, max összevágni? (tudásbázis)
Máglyarakás
Gyakran keverek aiolit, amiből megmarad a toj.fehérje.
A földarabkázott kifli /vagy zsömle vagy fehérkenyér maradékot/ kivajazott tepsibe teritek, de előbb megforgatom szimpla tejben. Erre kenek 1 katyvaszt /lekvár+darabosra zúzott dió+ reszelt héjas alma -igy jó darabkás!!!!!!!!!/ tetejére megint tejbe forgatott darabkás kenyérfélét. Margarin kupackákat teszek rá ritmikus diszsorban és már sütöm is a sütőben, amig szép pirosak lesznek a kockák szélei. Azidő alatt 2-3 maradék toj.fehérjét habbá verek 1 ek, cukorral + maradák lekvár.Kikapom a tepsit, rápakolom a lekváros, cukros felvert habot és 10 percre visszatolom.Nem annyira tartalmas, sem nem annyira cukros. Nekem igy izlik.
Szia!
mi pl sajtos-tejfölös tésztára is szoktunk pirított diót tenni!
Diós-kefires süti
A kefires pohár a mérce (kicsi)
3poh liszt
2poh cukor
3db tojás (egész)
1cs sütőpor
2poh kefir
2&fél poh tört dió
negyed poh olaj
Mindent keverj össze, tepsibe, aztán tüpróbáig sütni. Mi évek óta ezt készitjük a dióbol, & az egész család imádja. Jó olcsó gyors (amugy amikor nem volt itthon kefirem csak natur joghurt azt tettem bele, ugyan olyan lett!! :-)
én ettem már olyan sütit aminek a tetején pirított dió volt...hogy az milyen fini!!!!
És nem darált volt hanem csak össze volt kicsit törve:)
ezt:
Dupla csokis cookie
2 1/4 csésze liszt
1/3 csésze keserű kakaó
1 tk só
1 tk sütőpor
3/4 csésze barnacukor
3/4 csésze cukor
1 csésze lágy vaj
1 tk vanília
2 tojás
2 csésze csoki chips
1 csésze tört dió
Szitáld egy tálba a lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport.
Egy másik tálban keverd el a cukrot és a vajat krémesre, aztán add hozzá a tojásokat és a vaníliát is. Add hozzá a száraz hozzávalókat.
Ha összeállt a tészta, takard le, és tedd hűtőbe legalább 1 órára.
Egy kanállal formázz kis kupacokat a sütőlemezre, és kicsit lapítsd el. 180 fokos sütőben süsd 10-15 percig.
vigyázat, veszélyesen finom!!!
Tedd be egy konyharuhába és klofolóval üsd szép apróra akkor sütibe jó lesz.Pld kavarsz ki piskóta tésztát és beleszórod esetleg ha van kimagozott meggyed még azt is mellé.
Szórt meggyes-diós piskóta.Hmm isteni lehet!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet ismerkedni a Hoxán, keresgélni a tagságban?
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Hajfestés dióval
- Dióval lehet sötétíteni a hajat (hajfestés)?
- Esküvői nyitótánchoz milyen programmal tudom összevágni a zenei részleteket?