Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mit lehet olyankor tenni, ha a kávéfőző nagyon zaccos kávét főz? fórum

Mit lehet olyankor tenni, ha a kávéfőző nagyon zaccos kávét főz? (tudásbázis)

15. globus
2010. dec. 20. 08:16
Ne használj túl finomra darált kávét.
2008. máj. 1. 19:26
Mindenkitől nagyon köszönöm a tanácsokat:-)))
2008. máj. 1. 11:27

Lehet vízköves a főződ - ecetes vízet főzzd át rajta, majd többször tiszta vízzel is ugyanezt.


Lehet a szűrőd nagyobb lyukú (ezt nem ajánlatos a nem gyáritól eltérőre cserélned, mert felrobbanhat a gép).


Lehet túl apró szeműre van darálva a kávé, ami a te gépeden "átszalad". - Saját magad daráld a kávét.


Lehet túl gyorsan főzöd le a kávét - kisebb lángon, lassabban készítsd (ha elektromos, akkor kapcsold ki amikor a háromnegyed rész leforrt, mert akkor is még van annyi hőmennyiség a fűtőszálakban, hogy ki fog jönni a teljes mennyiség, de nem "löki" ki a végére a zaccot.)


Ennyi jutott eszembe.

12. supin
2008. máj. 1. 11:03
Ecetes vizzet főzz le rajta. Majd utána sima vizet. Cseréld ki a szürőjét és a gumit is.
11. Istvi
2008. máj. 1. 10:08
Én azt mondom, hogy vegyél szemes kávét és te daráld meg otthon megfelelő finomságúra. Nem lesz zaccos és 100 %-os kávét iszol, szemben a bolti darált kávéval amelyik jó ha 50 %-ban tartalmaz csak kávét!! A többi az mind adalék gabona és más pörkölhető anyag. A zacc nem a kávétól, hanem ezektől a nevenincs adalékoktól keletkezik. Ezért inkább én a 100 %-os valódi Arabica kávét vásárolom Instant formában. Hogy ne kelljen otthon a darálással foglalkozni.
2008. ápr. 7. 20:01
Szürö és gumicsere
9. fe20557d00 (válaszként erre: 8. - RLindi)
2008. márc. 30. 17:12
Segíts magadon Isten is megsegít..;-)Hogy ez fél évig nem jutott eszembe??!!:-DD
8. RLindi (válaszként erre: 7. - Fe20557d00)
2008. márc. 30. 16:58
:-)) Hát ez is egy megoldás..
2008. márc. 30. 16:41
A lefőtt délutáni kávét átszűrtem azon amivel a leveseket szoktam habozni..:-) Így teljesen ihatóvá vált:-))
2008. márc. 30. 10:29
A legtöbb (talán mind) előre darált kávé túl finomra van darálva, mert a filteres hossúkávéhoz darálják.
2008. márc. 30. 10:26
Akkor a szűrőn keresztül jön a zacc. Vagy túl finomra van darálva a kávé a szűrőhöz képest, vagy el van görbülve a szűrő, és melette jön át a zacc.
2008. márc. 30. 10:26

Kb fél éves a főző,de ihatatlan a kávé..:-(

Azt honnan tudom,hogy durvábbra van egy kávé darálva a boltba? Nem szoktam megtömni csak magamnak főzők általában 1 adagot.Vettem még egy szűrőt és beletettem a régibe,így két szűrőn ment át,de ugyanolyan lett:-S

Köszi a válaszokta..:-)

2008. márc. 30. 10:18
ha új a főző akkor még talán normális és párszor főzd át csak vízzel. Az enyém is ezt csinálta,szinte ihatatlan volt,aztán pár alkalom után "beállt"
2008. márc. 30. 10:16

vagy sűrűbb szűrő kell, vagy durvábbra darált kávé

esetleg ne tömd meg annyira

új a főző?

2008. márc. 30. 10:14
Tudja valaki, hogy mit lehet olyankor tenni, ha a kávéfőző nagyon zaccos kávét főz?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook