Mi a teendő olyankor, ha valakinek az alaptesthőmérséklete nagyon alacsony és 36.5 foknál már lázas tüneteket produkál? (tudásbázis)
Talán kétszer voltam "becsületesen" lázas, 38 és 40 fokokkal
Ha panaszkodom a dokinak hogy 36.8-37 csak legyint rá, pedig az már engem "kikészít", fázok ráz a hideg.
Persze nem szedek rá lázcsökkentőt, csak a magasabb hőmérséklet jobban ölné a vírusokat
Van, és nem túl szerencsés, meg nem is valami kellemes dolog.
Én már örülök neki, hogy belázasodok.
Én nem tenném. Sőt.
Évtizedekig az anyukám és én magam is úgy működtünk, hogy bármilyen betegek voltunk (influenza, stb.) SOHA nem tudtunk belázasodni. Úgy szenvedtünk, mint a kutya, rettentő rossz volt, alig akart védekezni a szervezetünk. Anyukámnál azt hiszem a változókor után fordult meg a dolog, azóta ha előfordul ilyen, lázas lesz és nagyon hamar kigyógyul.
Én elkezdtem jógázni kb. 6 éve, nagyjából azután 'jöttem lázba' alkalom adtán. :D
Egy dolog biztos, lázcsillapítást nem ajánlanék, mert eleve épp elég baj, hogy amúgy is túl alacsony a testhő...
Én anno inkább épp a forró vizet szoktam kívánni ilyenkor, sőt egyéb sérülésekre, pl. ficam, rándulás is, mindig a meleg víz volt jó.
Most épp én is lázas vagyok, egy kis influenzát kaptam a keresztfiamtól, és most minden mennyiségben tudnám tömni magamba a jégkrémet....
Az én Kislányom testhője is ilyen alacsony.
Van ilyen!;-)
Ezzel annyi a gond, hogy 38 foknál már lázgörcsük lehet.
Én vigyázok a tesómra, folyik az orra, rázza a hideg, fáj a feje. 36.5-nél nem megy feljebb a hőmérséklete. (alapból 35.1)
Mit csináljak?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet csökkenteni a pcos tüneteket (szőrösödés, hajhullás, hízás...)?
- Hány hetesen lehet érezni az első tüneteket a terhességnél?
- Endometriózis- Kinek milyen tüneteket okozott?
- Mi különbözteti meg az infarktusos tüneteket a pánikbetegség tüneteitől?
- Segítsetek légyszi! Mi lehetett velem tegnap? Leírom a tüneteket.
- Magas systolés, alacsony dyastolés nyomás, mi lehet az oka? Olyankor kell, illetve lehet a vérnyomást csökkenteni?