Mit lehet kezdeni viszkető fenékkel? (tudásbázis)
És segíthet a gyógyító ülőfürdő is. Éa nyilván a fűszeres ételek kerülése, rostdús táplálkozás, mozgás.
Nyilván nem így értettem hogy mit lehet kezdeni de kaptam hasznos válaszokat így a vakard meg válaszokra már csak mosolygok :)
Meg kell vakartatni egy hozzáértővel.
Vizsgálat nélkül minden tanács csak óvatosan fogadható hiszen bármi okozhatja a panasz, olyan is, amire épp nem is gondolunk. Általánosságban jó tanácsokat kaptál eddig de semmi nem pótolhatja az orvosi vizsgálatot.
Fontos, hogy laza legyen a széklet /lehetőleg naponta , reggel, utána azonnal vizes lemosás, Reparon, Aurobin vagy egyéb aranyér kenőcs helyileg, kis gézlappal,ami ott marad. Ha nem otthon van rá lehetőség akkor nedves papírtörlés használata jó lehet./
Az étkezésnél kerülendő a csípős étel/bors, paprika / esetleg laktóz és glutén érzékenység kizárása is szóba jön.
A proktológus kizárhatja az esetleges vastagbél gyulladást is.
Gyógyszerként a Daflon valóban jó. / Magyar változata : Detralex - de más generikum is kapható- 2 napig 3x2, utána 3 napig 2x2 majd 2x1 amíg van a dobozban.
És csak nagyon durva esetekben kell műteni! Mint írtam millió embernek van magyarországon is. Még annyi hogy a Daflonnal 2 nap alatt megszűnik kb. a viszketés, de kell valami fájdalomcsillapító is mellé ha nagyon zavar és viszket. Ettől még megmarad 1 hétig kb a dudor, csak már nem zavar. És ami a legfontosabb, olvass róla és ne halgass akár kire, de még az orvosokra se, mert szart se érdekli őket a bajod, csak felírnak valami kenőcsöt. Nekem 17 év után írta fel egy osztrák orvos fel ezt a gyógyszert. Addig a magyar orvosok csak kenőcsöket. Ami valjuk be, nem a legkényelmesebb megoldás.
15 éves korom óta van aranyerem. Ez nagyon sok dologtól kijöhet. Felsorolni sem tudom. Rossz étkezéstől, kezdve az alkohol, felfázás, stressz, stb… A magyarok nagy százalékának van. Nem voltam műtve soha, pedig volt hogy picit vérzett is. Szerencsére nekem 1 évben csak egyszer jön elő mert odafigyelek a dolgaimra. Mint írtam sok mindentől kijöhet. Ausztriában kaptam az első jó gyógyszert rá. Daflon és seractil, de a Daflon a lényeg. Vérkeringési problémákra jó. A seractil pedig a fájdalomcsillapításra. Daflon tuti van magyarországban. De a Daflon a lényeg. Remélem segítettem.
Visszadugni csak a kitüremkedő belső aranyeret lehet és szabad, először tudni kellene, hogy melyik.
Lehet hogy "undi" lesz, amit írok. Nekem a proktológus azt mondta:"Dugja vissza!" Nyilván mosakodás és Reparon kenőcs után.
Persze van, de manapság nem könnyű időpontot szerezni. A vizsgálat és a kezelés rendben van, de azért a magánorvos lényegesen jobb körülményeket biztosít. Ha már fáj, akkor gond van. Jobb túl lenni rajta.
Köszönöm, elfogok menni, nem állandóan fáj de néha igen és akkor nagyon. SZtk-ban van proktológus?
A dudor (valószínűleg) az aranyeres csomó maga; vénatágulat, esetleg begyulladva, ami még fokozza a duzzanatot és a fájdalmat. Lehet külső aranyér (amikor a csomó az ánuszon kívül van) és lehet belső aranyér kitüremkedése.
Szerintem ha fáj, menj vele orvoshoz, proktológus foglalkozik ezzel.
Köszönöm!
Nem végzek ülő munkat de otthon sokat szoktam ülni.
Azt megkérdezhetem hogy ha aranyér lenne mitől alakul ki a viszketés és az a kis dudor? A dudor hogy tud elmúlni vagy mindeképp műteni kell azt?
Aranyér szerintem is.
Nekem így kezdődött.
Nem ijesztgetésként ,műtét lett a vége (polip)
Az esetek nagy részében nem okoz polipot,de biztos ami biztos én nem venném félvállról.
Dokitól véleményt kérni.
Én is aranyérre gondolok. Nem kemény a székleted? Ülőmunkát végzel? Ha aranyér, akkor Reparon kenőcs, plusz naponta egy marék pattogatott kukoricát javaslok, de nem vagyok orvos.
Próbálj 1 kis Reparon kenőcsöt.
Sebészet,oda nem kell beutaló.
Szerintem aranyered van. Házi orvoshoz is mehetsz ezzel a problémával, de proktológus foglalkozik ezzel.
Kicsit kínos dolog de egy ideje viszket a fenekem és egy kis dudort is érzek ott ami néha nagyon fáj. Kellemetlen de nem láttam semmi eltérőt ott a dudornál kívül. Székletemet is néztem többször de semmi feltűnő nem volt rajta. Viszket ott a járat körül és úgy körülötte inkább. Milyen orvos foglalkozik ezzel? Mit szoktak erre a gondra adni és elfog múlni? Nem állandóan viszket de valamikor nagyon. Természetesen nem volt szexuális aktusom.
További ajánlott fórumok: