Mit kell(ene) tennem? - Hagyjam, hogy vendég legyek? (tudásbázis)
Ne haragudj, nem akarnék a gyászodba belekotyogni. Remélem, rendeződik minden.
Csak gondoltam, szólok...hogy ha nem készült is végrendelet, a kötelesrészre jogosult vagy, mint gyermeke. Nézz utána a neten.
Ha csak egy apróságot kérsz is emlékbe a hagyatékából, akkor is teljes joggal kéred.
Köszönöm! Ez mind igaz, amit elmondtatok!. Közben utána érdeklődtem. Mint nyugalmazott főtisztnek a szertartás, katonai tiszteletadással lesz. Én úgy tudom, hogy ő beszélt is arról, hogy ezt szeretné.
Amit én tulajdonképpen nehezményezek, hogy mindent a felesége és az ő fia akar intézni.(ő a 3. felesége) Nekem meg az infokat csak csepegteti, pedig én nem a szomszéd vagyok, hanem a lánya! Azt sejtem, hogy bizonyos dolgokat el akar hallgatni, tussolni, amit a fiával megbeszélt. Igazából soha semmit nem kaptam sem én sem a gyerekeim tőle, nem is hiszem, hogy végrendelet készült. Részemről egy utolsó gesztus lenne, ha részt tudnék venni az utolsó útjának a megszervezésében.
Részvétem.
Édesapád is szeretné ezt a katonai tiszteletadást?
Nem az a lényeg, hogy hogyan temetik, hanem hogyan szerették amikor élt. Az igazi gyász a szívünkben van, vagy nincs. Ezen nem segít a harsonaszó vagy a márványsírlap.
Részvétem
Nagyon nehéz idoszak ez, de mindenképpen érdemes megbeszélni az édesapád feleségével a temetest, foleg, ha a katonai tisztelatadás az egyik fontos kérdés.
Gondolom, azért odaállhatsz az első sorba...
Az összegyűlt gyászoló tömeg ebből semmit sem érzékel. Gyakran fordul elő, hogy a honvédség saját halottjának tekinti az elhunytat, ez általában azt jelenti, hogy magukra vállalják a temetés költségét.
:-( Őszinte részvétem :-(
Én a helyedben vendnéként mennék, a szívedben amit érzel az a tied és ne keserítsd meg az életed más miatt.