Kire hagyjam a kutyámat? (beszélgetés)
Ne vedd magadra!
A kamasz gyerek mindig nehéz kort él meg, és aki azt mondja az övé nem, akkor nagyon szerencsés, vagy szépít a valóságon.
Nekem 3 van, minddel másként teltek a nehéz évek, a 20 éves fiúval volt a legkevesebb bajom, az 1. gyerekem, pedig lány megkeserítette 1-2 évre az életem. Persze szépen leérettségizett, 2 főiskolát végzett egyszerre, férjhez ment és teljesen normális.
A kutyát meg hagyd a barátnődre, ne legyen lelkifurdalásod!
Én sem viszem Monát, mert ahová szeretünk járni, nem enged be kutyát, meg el is kényeztettem, nem marad meg idegen helyen egyedül, de nagyszerűen elvan itthon, és annál boldogabb, mikor hazaérek:)
Ebben teljesen igazad van. Azt is megtehettem volna, hogy elviszem a kutyát csak akkor nézhettem volna egy hétig a duzzogó képét.Kompromisszumokat kell kötni. Gondolhatod hogy megmérgezte volna a nyaralást. A kutyus sem szeret sokat utazni. Akinek nincs problémás gyereke nem is tudja milyen nehéz ez. De ez egy másik fórum téma lehet. Ha gondoljátok indítok egyet.Álmomdan sem gondoltam volna, hogy ilyen kamasz lesz az én kicsi lányomból.
Hagyj békén! Menj ki a szobámból! Akkor is elmegyek! Nem látsz többet! stb...nagyon nehéz.
Egyébként 17 éves lesz a fiam. Én 37 vagyok.
Ő kamasz. Én meg az anyja.
Jó ha tudod hogy te vagy a felnőtt, a lányod meg a gyereked. Nehogy már a nyúl vigye...
Nem attól lesz nyugalom és béke hogy hagyod magad irányítani. Te vagy a felnőtt, te döntesz és viseled a döntésed következményeit.
Csak ne puffogj es haragudj itt nekem...puffogj es haragudj a lanyodra aki kamaszkent allit szabalyokat a csaladban!
...es ha 37 eve kutyas vagy akkor 37 eve nem nyaraltal? vagy akkor most hogy van?
...jah, es ha egy felnott gondolkodo ember benti kutyat vallal akkor azzal is szamoljon, hogy egy kicsit maskepp mukodnek majd a dolgok...setalni kell vinni, es talan nyaralni is.vagy ugy gondoltad, hogy majd kicsapod a kinti kutyak melle es jol van??!?...
tisztazzuk: nem megserteni akarlak, de egy kicsit realisan es belatoan kene nezd a dolgokat.
Rengeteg lehetőség van prémium táp kategóriában. Kérhetsz hozzá mérőpoharat, vagy mérheted mérlegen, mert a csomagoláson fel van tüntetve az adagolás. Lényegesen kevesebb kell belőlük, mivel nem emésztetlenül halad át a kutyán, hanem hasznosítja a szervezete. Ráadásul nem eszik szemetet.
Arra azért felhívnám a figyelmedet, hogy lehet éhségsztrájkba fognak kezdeni, de ezt az időt ki kell bírni. Sajnos amit eddig ettek, az tele van ízfokozóval, és ezért hamarabb rámennek. :(
Ha a dokilátogatásokat összeadod, rosszabb a "mérleg" anyagilag, és a kutya sincs csúcsformában. :S
Vannak nagyon drasztikus helyzetek. Egy ismerősöm kutyája teljesen lekopaszodott a rossz táptól. :(
Nézd csak, én ezt adom!
Enyémek nem kapnak házikosztot, magunknak sincs időm főzni:) Persze almát, uborkát... esznek, mert imádják:)
Egy francia prémumtápot kapnak, 10ezer alatt van egy kicsivel a 15 kg. Nehezen nyögöm ki az árát, de napi 100 ft-ra jön ki egy-egy kutya etetése (ez nem vészes) és egészségesek, erősek, boldogok...
Először is lényegesen, DE
sokkal kevesebbet kell adni egy jó minőségű tápból, tehát a 15 kg tovább tart.
Nem kell idegeskedned és orvostól-orvosig cingálni a kutyát hogy nem kevés pénzért kiderítsék mi a baja.
Jól érzi magát a kutya, egészséges lesz és tovább él.
Te is boldog(abb) leszel.
Egyébként csodálkozom hogy nem a táp volt az első dolog, az állatorvosnak erre kellett volna először gyanakodnia...
Mindjárt megkeresem mennyibe kerül az a táp amire gondolok...
Havonta 30 kg táp elfogy mellette hús és házi koszt.
Sajnos a lehetőségeim végesek.
Na ezt most dobd ki a kukába! Gyakorlatilag csak szemét van bennük, semmi tápértékük nincs. Egy az egyben áthalad a kutyán!
Vagy vegyél más tápot, vagy térjetek át a házi kosztra!
Van szójamentes táp is, mi azt vesszük. Középkategóriás a táp (4 kiló 3500 ft). A szójára nagyon sok kutya érzékeny!
További ajánlott fórumok:
- A párom nem fogadja el a kutyámat
- Hogyan tudnám leszoktatni a kutyámat a harapásról? Nagyon vad, nem érti meg, hogy nekem fáj ha megharap.
- Mit lehet tenni ha a szomszéd meg akarja mérgezni a kutyámat?
- 15 éves kutyámat tegnap vesztettem el, nagyon hiányzik
- Megaláztam a kutyámat
- Ha a kutyámat kozmetikába akarom vinni, ott megszokták fürdetni, vagy előtte fürdessem meg?