Mit kell vinni havonta a szülőnek az óvodába? (tudásbázis kérdés)
Ez nem normális dolog, mindenképpen szólnék!
Nálunk gyümölcsöt, zöldséget kell vinni (hetente 2 gyerek kerül sorra), tisztasági csomagot most kértek idén másodszor (az elsőt szeptemberben): 3 csomag papírzsepi, egy tubus fogkrém, egy csomag popsitörlő és két csomag éttermi szalvéta. Minden más van.
Csoportpénz csak valami jelképes (nem is emlékszem mennyi, év elején szedték, egy összegben fizettem), ezen kívül van óvodavédő egylet amibe minden szülő befizet havi 1000 Ft-ot. Ebből megy a termek szépítgetése, játékvásárlás, udvarrendeés, programok (pl. szeptemberben én voltam az Ikeában 8 db akciós szőnyegért, így minden csoport két-két gyönyörű szőnyeget kapott az egylet pénzéből, de így épült minden teremben galéria, vagy így kapott most minden csoport függőhintát a szobába...) Erre senki nem sajnálja a pénzt.
Süti, torta szülinapkor van, rágcsát gyümölcslevet alkalmakra lehet vinni pl. most farsangra, de egyébként nem.
Számomra elfogadhatatlan, hogy bármilyen rágcsát és szörpöt kell vinni az oviba. Hallottak már az egészséges életmódról? Maximum zöldséget, gyümölcsöt vinnék be.
Nekem bölcsiseim vannak, ott 300 Ft a csoportpénz havonta, plusz havi egy százas zsebkendőt kell vinni.
Én is szólnék.
Az nálunk belefér, hogy amikor "alkalom" van, kapnak a gyerekek.
De ropit, meg chipset még nem láttam náluk, csak nápolyit, kölesgolyót, meg süteményt.
Arra is volt már példa, hogy kérték, inkább NE vigyünk semmit, mert rengeteg gyümölcs volt (kevés volt a gyerkőc), és amíg el nem fogy, nincs más!:)
sziasztok! nálunk az oviban 'cukormentes délelött' van, hála az égnek! sem reggelire nem esznek a gyerekek cukor tartalmú ételeket, sem az oviba nem vihetnek ilyen tízórait.
gyümölcskosár van, abba mindig mi, szülök viszünk gyümit és zöldségeket.
ital kizárólag cukor nélküli tea, víz vagy tej.
Nálunk pénzkunyera címán "bál" szokott lenni, idén közel 400 ezret gyűjtöttek, de volt vacsi, meg zene, meg minden, ami kell.
Annak volt belépője, meg pártolójegy.
Amikor rendezvény van (pl. most farsang), lesz belépő - 200 ft, meg tombola. Felajánlást kértek, nyereménytárgynak, meg majd vehetsz jegyet...
Mi egyébként még teafiltert szoktunk bevinni meg mézet, és azt csinálnak a gyerekeknek!:)
Nálunk is csak osztálypénz, és tisztasági csomag. Az egyik gyerkőcnél 1000 ft, a másiknál 500.
De sütit, szörpöt csak ünnepek környékén kérnek, de nem kötelező!
Mi idén kezdtük az ovit, szóval mi kiscsoport vagyunk (pontosabban mini...)
Nálunk havi 300 ft a csoportpénz - ebből névnapot tartunk (2 óvónő+1 dadus), karácsonyra valammi apróságot kaptak a pedagógusok, meg majd év végén valamit.
Havonta az ovinak tisztasági csomagot viszünk (csak a 100-as zsepi kötelező, ezen felül a többség wc-papírt, szalvétát, folyékony szappant is). Fogkrémet kiírják az óvónők, ha elfogy, és valamelyik szülő vesz.
"Gyümölcsöt viszek" címszóval minden héten 2 gyerek hoz gyümölcsöt, az kitart egész héten. 21-en vannak a csoportban, szóval 2 havonta jut ránk a sor.
Sütit, rágcsát, tortát csak a gyerek név- vagy születésnapján szokás vinni, ill. gyümölcslevet/szörpöt is szoktak ilyenkor.
Ezen felül pl. én is vittem már be sütit "csak úgy", amikor baromi sokat sikerült otthon sütni!:) És ahogy észrevettem, más anyukák is.
Amikor alkalom van, pl. Márton-nap, vagy Karácsony előtt mézeskalácsot sütöttek, kiírták, milyen alapanyagra van szükség, és a szülők összedobták - mindenki vitt valami keveset hozzá.
Az ovinak mi nem fizetünk semmit, csak a kajapénzt.
600 a csoport,1000/félév az eszközpénz, 250/hó gyümölcspénz, évente tisztasági csomag, és családi nap, anyák napja, farsang bármi szülők visznek mindent.
viszik a nagyokat tornára, ez 200/hó buszra, és mozi, színház is pénz.
Havi 500 csoportpénzt, havonta kérnek dolgokat a tisztasági csomagba, januárra pl zsepit meg szalvétát és évente beszednek egy kis pénzt papírra, ceruzára...
Rágcsa??
Sziasztok!
Nálunk tisztasági csomag: fogkefe, fogkrém, pohár, törölköző.
Ágynemű, alvós állat, vagy kedvenc, esetleg cumi
váltócipő, uzsiszacskó
gyümölcsről, zöldség nálunk nincs
További ajánlott fórumok:
- Miért kell drága játékot vinni az óvodába?
- Mennyit kell havonta fizetni, egy önkormányzati óvodába a gyerekre?
- Nalatok is vinni kel az óvodaba szalvétat, Wc papirt, színest, rajzlapot, stb.?
- Ugye aki munkanélküli és kapja a segélyt, 3 havonta jelentkezni kell a munkaügyiben, de olyankor mit kell vinni magunkkal?
- Óvodába utolsó nap illik virágot vinni az Óvónőknek?
- Kért már valaki ÁNTSZ engedélyt azért, hogy az ételallergiás gyermekének be tudja vinni az ételt az óvodába?