Mit kell tenni a szőrtüszőgyulladásból fejlődőtt nagy, fájdalmas, gyulladt bőralatti csomóval? (tudásbázis)
Uh...szegény:( Szerintem kezdj egy fél paradicsommal, utána keress fel egy dokit. Ha nem muszáj vágni, akkor inkább ne is akard, hogy vágjanak.
Kozmetikus, aki szakszerűen ki tudja tisztítani a mélyebb részről is. Mert ha nem tisztul ki teljesen, akkor újra termelődik az egész. Aztán marad a heg.
nekem nagyon úgy hangzik, h ez kellés. Sajnos rajtam is volt már. Ha sebészhez mész (szerintem az a legegyszerűbb) ő fel fogja vágni, ami rettenetesen fáj. Nekem 4 napig kellett utána visszamennem, h kitisztítsa. Azóta nem jött vissza, de azért érzem, h feltelítődik, ami közel sem annyira fájdalmas, mint volt. Fel kell puhítani a bőrt és nyomni kell. (Az is elég, ha a gyulladt rész mellett nyomod) Tudom, h nagyon fáj, de akkor ki fog fakadni és megkönnyebbűlsz. Akár ki is bökheted egy steril tűvel, ha bírod, de inkább hagyd ezt a dokikra.
A paradicsom is jó ötlet, vagy aloe vera.A lényeg, dunsztold
EZ NEM BŐRGYÓGYÁSZ -SEBÉSZ ! PERSZE MAGADDAL KISÉRLETEZHETSZ - AZTÁN CSAK A SEBÉSZ LESZ A VÉGE
Nekem nagyon régen volt egyszer ilyen jellegű gondom, és a félbevágott paradicsomot rákötöttem, egy éjszakát így hagytam, majd másnap reggel levettem róla, és kifakadt. Nem fájt, és utána nagyon szépen begyógyult.
Probáltad lámpázni bio lámpával?
Volt hasonló gondom nekem is ,és teljesen felszivodott rendszeres lámpázás után.
Köszönöm a segítséget! Felhívtam közben a rendelőt, elvileg a sebészeten látnak el ilyen és ehhez hasonló gennyes tályogokat (bocs), beutaló nem kell, érkezési sorrend:)
lehet, hogy hülyeséget írok most, de egy megbízható kozmetikus is sokat segíthet, ha nem akarsz egyből orvoshoz (bőrgyógyász) menni
Szerintem beutaló nem árt, és ebben az esetben az sem kérdés, hogy hová kell fordulni. A háziorvos az illetékes területre fog beutalni. De ez csak egy tipp, lehet, hogy mástól jobb tanácsot kapsz:)
Ja, azt nem írtam, hoyg ez tényleg nagy, tehát ránézésre a vörös gyulladás kb. 5 centi átmérőjű, amit a fájdalomtól ki tudok tapintani a bőr alatt, az mejdnem egy ugyanekkora gömb.... na, ahogy leírtam, már érzem, hoyg ezt itthon nem fogom tudni elmulasztani....
Bőrgyógyász vagy sebész? igen régóta nem voltam orvosnál, hál'Istennek, ezekhez kell háziorvosi beutaló? Gondolom, feltárják, mert ez magától nem hiszem, hogy visszahúzódik, annál nagyobb. Pár nap alatt durrant be:(
ichtiolos párakötéssel érlelni kell
Gondolom, ha nem múlik, orvos lesz belőle. De mennyit várjak a dologgal, hogy ne menjek "feleslegesen" az orvoshoz? Most olyan állapotban van, (szeméremdombon) hogy érintés nélkül is fáj, a tefaolajos - meleg vizes borogatásra nem reagál egyelőre...
Meg kell szűntetni az okot: életlen borotva, szotyi tökmag stb., a csomó meg elmúlik 1-2 nap alatt.
Ha komolyabb, csatlakozom az előttem szólóhoz.
szerintem is orvoshoz kellene fordulni
pl el kell menni bőrgyógyászhoz
Mit kell tenni a szőrtüszőgyulladásból fejlődőtt nagy, fájdalmas, gyulladt bőralatti csomóval?
További ajánlott fórumok: