Mit jelent pontosan szoc.pol. törvény módosítása? (tudásbázis)
A változás az a lentiekre vonatkozik, szerintem használt lakásra nioncs semmilyen változás.
Vagy az is érdekel, hogy arra mennyit kapsz?
Ezt találtam nektek:
A megelőlegezett lakásépítési (szocpol) kedvezményt illetően a jövőben a Magyar Államkincstár követi a támogatás feltételéül szabott gyermek megszületését, de fontos változás az is, hogy a legalább kétgyermekesek újra kaphatnak támogatást tetőtérbeépítésre és emeletráépítésre is. Az eddigi szabályok a kedvezményre jogosultság ellenőrzését úgy oldották meg, hogy a gyermek megszületését a szülőknek 60 napon belül kellett közölniük a bankkal.
A módosítás szerint a megelőlegezési szerződésbe be kell venni azt, hogy a fiatal pár hozzájárul a gyermekvállalás kincstár általi ellenőrzéséhez. Amennyiben a kincstári családtámogatási rendszerben a hivatal "érzékeli" a család gyarapodását, erről tájékoztatja a bankot, és megszünteti a támogatás megelőlegezett jellegét. A megelőlegezett szocpol "végelegessé" alakításáról a bank és az ügyfél ezentúl szerződést köt. Július elsejévell kizárólagossá válik az elektronikus cégbejegyzés Magyarországon.
Nem az a változás, hogy a megszülető gyerekeket nem nektek kell bejelenteni?
Valami ilyesmi botrány volt a közelmúltban, hogy büntetést kellett fizetni, mert nem jelezték, hogy a bevállalt gyerek megszületett, utána a híradóban mintha azt hallottam volna, hogy ezt a részt módosították és most már nem a szülő feladata, hogy bejelentse a gyereket.
De nem 100%
További ajánlott fórumok:
- Mit jelent pontosan az MLM munka?
- Németül (jól) tudók! A "Streicheleinheiten" szó mit jelent pontosan?
- Mit jelent az pontosan, hogy a vízszolgáltató korlátozza a vízfogyasztást?
- Fizetési határidő a banknál - pontosan mit jelent?
- 2011. augusztus 1-jei törvénymódosítás gyes, gyed, pontosan mit tartalmaz?
- Ez mit jelent? UPC:Jelentkezzen be a kábelmodem beállításainak megtekintéséhez vagy módosításához.