Mit jelent az, ha valakinek az "elengedés" a karmája? (beszélgetős fórum)
Éled a fórum??? :)
Nos, mit gondoltok az elengedésről akkor, ha egyik fél sem akarja igazán, de a körülmények miatt nincs más megoldás???? Hm?
Miert kellene segiteni ?
Csomagoljon egyedul,szerintem :D
Az elengedés az, amikor nem szólsz bele a döntésébe-hagyod (még akkor is ha nagyon fáj), hogy az önálló szabad akaratát érvényesitse.Tehát ha menni akar, akkor elengeded-egy szó nélkül. Nem kapaszkodsz, hanem szabadon hagyod, hogy a döntését érvényesitse.Úgy ahogy Ő látja jónak, de te nem gátolod meg az akaratába-még akkor sem ha te másként gondolod a dolgokat.
a menekülés az más.
"egyszerűen van még más tanulság is ,amire rá kell ébredned:))"
Pl.?? mert már fogalmam sincs mi lehet-de nem szűnik a fájdalom.
Holmi karmikus adóság ledolgozásáról suttogtak tegnap az "okosok" de nem áll össze a kép számomra és már ötletem nincs.
Ha esetleg volna valami ötleted azt szívesen fogadnám-de gyors legyen az az ötlet.
"Akkor pedig ha sikerül nekik, megszűnnek a fájdalmak"
Mi van akkor, ha megtanultad a leckét-és a fájdalom maradt?hm?
Mindenki élete során, számtalan nehéz helyzetbe "fut bele",és nem is értik miért?De mindaddig nehéz és fájdalmas lesz,amíg meg nem tanulnak általuk valamit ,ami számukra elengedhetetlen ,hogy tovább lépjenek.
Akkor pedig ha sikerül nekik,megszűnnek a fájdalmak,a "csöbörből vödörbe " csapdák,hisz értelmét vesztik,mert már megtanulták,amit meg kellett.
Én nem azt mondtam ,hogy hazudsz,csak azt ,hogy becsapod önmagad:))
Önmagadba kell elengedned,határozottan tudnod ,érezned,hogy számodra mi a helyes lépés,csak így működik az egész.
Amíg a szereteted mellé ragaszkodás is párosul,addig nem fog sikerülni a szakítás.
Mint ahogy írtad is,a kötődés nem szűnne meg és valószínű ugyanott folytatnátok ,ahol abba hagytátok.
Én azt mondom,ne AKARD megszakítani ezt a kapcsolatot ,hanem meg kell várnod azt a pontot ,amikor úgy érzed,"igen,most van vége".
Akkor majd sikerülni fog.
még valami:
Aki menni akar az megy. Azt vissza nem lehet tartani-max. egy kötéssel, amiből minden lesz-de boldogság az nem.Csak egy nyögvenyelős eröltetett menet.
Ne csapd be önmagad.
A kötelék csak addig maradna meg részedről is ,amíg nem tudod lezárni ,elengedni ezt a kapcsolatot.
Azért érzed ezt,mert csak mondod ,hogy véget akarsz vetni ennek a kapcsolatnak,de nézz önmagadba,eszed ágába nincs se lezárni,se elengedni,ragaszkodsz hozzá.
Én azt gondolom,hogy neked kell elengedned őt és nem fordítva:))
Most épp felsoroltál jó néhány okot,hogy miért nem teszed meg,de ezek csak kifogás,nem más.
Ha hiszel abban ,hogy az elengedés a "karmád",akkor itt a lehetőség ,hogy beteljesítsd:))
A karma ,ha jól tudom cselekvést jelent,amit te itt próbálsz,az az,hogy áthárítod a cselekvést rá,kibúvókat keresel ,hogy ne kelljen pontot tenned a végére.
De a te életedet te irányítod,nem más,ezért a pontokat neked kell kitenned.
A kötélék, az egy érdekes dolog.
Nézzuk pl. a szerelmi kötést amit egy ember indit, mert megakarja tartani a már lépésben lévő másik embert.
A te sorsodért te vagy a felelős-mert te fizetsz érte.
Az övéért pedig ő.
A lépéseidet nem máshoz kapcsolódva kéne lépned, mert folyamatosan visszafogsz csúszni és plusz nehézségeket veszel magadra, a meglévők mellett.
Hanem önállóan.
További ajánlott fórumok:
- Lakásvásárlási illeték, elengedési kérelem.
- Lehetséges kérvényezni az APEH-től, a lakásilleték egy részének elengedését?
- Milyen könyvet ajánlanál egy kamaszlánynak, ami az elengedésről, a szerelemről és a kapcsolatokról szól?
- Az elengedés és a változtatás művészete - Érzelmi szabadság
- Harag elengedése
- A Szerelem elengedése