Mit jelent az ha valakinek az életvitele alkalmatlan a gyerekneveléshez? (tudásbázis)
:DDD
Ja, es a jol iranyzott sallerek miatt sem lehetett hivni a kek vonalat, mert telefon az nem volt...
Szerintem ha egy 12 eves gyerek tereget, mosogat, nehanapjan megcsinal egy rantottat, tukortojast maganak akkor is, ha nem vagy otthon, es munkaidod miatt par orat egyedul van, vagy az, hogy 2-3 napot a baratnodnel aludt, teljesen normalis es nem lehet ok panaszra, vagy ragalmazasra.
En kulcsos gyerek voltam, vagyis mar 6 evesen egyedul jartam iskolaba es jottem haza es a szuleim munkaideje sem egyezett a suli idejevel, szoval ez a szitu evekig, kiskoromtol kezdve fennallt:) nem mondom, hogy a sajatjaimat hagynam igy, nem 6 evesen, de 12 evesen siman! Es 10 evesen elinditottam az adag mosast, kiteregettem, beagyaztam magamnak, szendvicset csinaltam a suliba, stb. Szuleim nem drogoztak, nem alkoholizaltak, nem jartak buliba, egyszeruen az elet az, ami ezt a csaladok 90%anal produkalja. Az osszes baratnom szinten kulcsos gyerek volt, semmi rendelleneset nem latok ezen, ne vedd fel a kritikakat!:))))
Ha ez a helyzet, akkor ne parázz! Csak ne hagyd egyedül kiskorú gyereket.
Ezeket a szarháziakat meg ...nem is tudom, még te jelenthetnéd fel a pénz miatt, de ha ilyen dögök, nem biztos hogy megéri. attól is függ, mennyivel tartoznak.
Nekünk egy vízvezetékszerelő tartozi, de már hagyjuk a fenébe. Mi nem írtunk papírt.
Légy büszke, hogy szépen neveled a gyerekeidet, és örülj nekik.!
És a szüleitek hány évet kaptak?
Holvan már szénakazal? Azok voltak a szép idők!
Miért nem sz...d le az iylen véleményeket? Mindenkinek úgysem tudsz megfelelni, ne törödj velük, egy egyedük álló anyát sok mindenért tudják támadni.
Te csináld, ahogy nektek jó, és amire lehetőséged van.
nem arról van szó, hogy egy gyermeket nevelő nem kapcsolódhat ki. Mindnedkinek kell a kikapcsolódás, egy egy mozi, elmenni barátnőkkel barátokkal dumcsizni egyet, mindegy hogy egy házaspár két tagjáról beszélünk vagy egy külön élő szülői párról.
A baj az ha az életvitel alkalmatlan rá, pl. drogos, gyogyszerfüggő, alkoholista. A munka sztem nem tartozi ide, mert pl ha anya éjszaka dolgozik mikor a gyermek alszik és a mamam van vele de anya fekteti le és kelti fel reggel akkor ezzel nicns baj. Valamiből venni kell kenyeret. A baj azzal van ha nem is akar szülőként megfelelni, éli az életét a gyerek meg túlélőüzemmódra van kapcsoilva.
Sztem ez az amikor valaki életvitelealkalmatlan a gyereknevelésre.
A Csjt. szerint - a szülők megegyezésének hiányában - a gyermeket annál a szülőnél kell elhelyezni, akinél a kedvezőbb testi, értelmi és erkölcsi fejlődése biztosítva van. A döntéshez a bíróságnak gondosan vizsgálnia kell, hogy a szülőket az egyéniségük, életmódjuk, erkölcsi tulajdonságaik alkalmassá teszik-e a gyermek nevelésére. Figyelembe kell vennie a gyermekhez való ragaszkodás őszinteségét, a gyermeknek a szülő iránt táplált érzelmeit, a gyermeknek az egyik vagy másik szülőhöz való kötődését, a szülő nevelési képességét, az iskoláztatási lehetőségeket. Vizsgálni kell továbbá a felek anyagi és lakáshelyzetének alakulását, azt, hogy a gyermek tartása, gondozása, egészségügyi ellátottsága melyik szülő környezetében van jobban biztosítva.
Nemegyszer mindkét szülő egyaránt képes és alkalmas a gyermek nevelésére, körülményeik, személyi tulajdonságaik erre megfelelőek. A gyermeket azonban - ha a házasságot a bíróság felbontja - csak egyiküknél lehet elhelyezni. Ebben a helyzetben a körülményekben fennálló kis különbség is döntő lehet a gyermek elhelyezésénél.
A gyermekelhelyezés során - a gyermek korára, érettségére figyelemmel - tekintetbe kell venni a gyermek véleményét is. A bírói gyakorlat szerint a gyermek akkor tekinthető az ítélőképessége birtokában levőnek, ha koránál és helyzeténél fogva képes önállóan és befolyásmentesen kialakítani véleményét.
Általános szabály, hogy indokolt esetben - így akkor is, ha azt a gyermek maga kéri - meg kell hallgatni a gyermeket. A meghallgatás szakértő útján is lehetséges (a gyakorlatban ez az elterjedt forma). A gyermek közvetlen meghallgatásának ugyanis csak akkor van értelme, ha a gyermek életkora, illetve - amennyiben arra a per adataiból következtetni lehet - érettsége ezt lehetővé teszi. (A bíróság előtti megjelenés a felnőttek számára is stresszhelyzetet teremt, hát még egy gyermeknek.)
Ha nincs mitől tartanod,ne félj!
Én már mindent megdöntöttem amit ellenem hozott fel az exem, a bírónő már nem én rám néz érdekesen...:)
a példa nem meríti ki az alkalmatlanságot, nem állhat a szülő a nap 24 órájában a gyerek mellett illetve nem feltétlen tudja a 24 órás felügyeletet biztosítani
elhanyagolás, bántalmazás, droghasználat, alkoholizmus, k*rválkodás már igen
Jaj ti ördög kölkk! :)
Milyen érzés volt?
Mi nem voltunk egyedül, mégis sikerült felgyújtani.
Igaz, csak a szénakazlat:D
Mi ovis korunkban is voltunk egyedül, és mégse gyújtottuk föl a házat....
Ha nem nevelődik önállóságra egy gyerek, az kinek jó?
Évente egy mozi, egy koncert..? belefér? mondjuk este 7-10- ig?
Bocs.. volt 3 alkalom amikor egy barátnőmnél töltött kb 2-3 éjszakát. Akkor nem voltam otthon.
kíváncsi vagyok én is..
Érdekel kinek mi a véleménye, kinek mit jelent ez.
Csak azért mert rám mondták ezt és nem értem hogy miért is..
További ajánlott fórumok:
- Tlan - tlen/talan -telen ABC-ben /pl. alkalmatlan, idomtalan, reménytelen/
- Csak egy Anya? Vagy a gyereknevelés munka lenne?
- Annyira nehéz... gyereknevelés kérdések
- Lehet, hogy alkalmatlan vagyok egy kölyökkutya tartására? Mi ilyenkor a megoldás?
- Anyósom, apósom beleszól a gyermekeim nevelésébe, 20 éves vagyok, szerintetek éretlen vagyok még a gyereknevelésre?
- Kapcsolat kontra gyereknevelés