Mit jelent a vérképben az, hogy Gran? (tudásbázis)
6. cooltim
2012. márc. 28. 12:25
Jelentés:
neutrofil granulociták száma
5. cooltim
2012. márc. 28. 12:24
Mértékegység:
×1000 db/µl (1000 db / mikroliter)
Referencia tartomány:
2-7,5
Részletes leírás:
A fehérvérsejtek egyik típusa, fontos szerepük van a baktériumok elleni védekezésben. Ez az érték egy adott vértérfogatban előforduló számukat mutatja meg. Emelkedett adat pl. fertőzésre, gyulladásra utalhat, de dohányzás és terhesség is okozhatja.
4. hte23 (válaszként erre: 3. - Katika23)
2012. márc. 28. 10:41
köszi, közben én is megtaláltam.. de igy megbizonyosodtam róla...
3. katika23
2012. márc. 28. 10:34
Granulociták: olyan fehérvérsejtek, amelyeknek a sejtplazmájában különbözőképp festődő szemcsék láthatók, ha fénymikroszkóppal nézzük. Ezek a szemcsék membrán-kötött enzimek, és főként a bekebelezett részecskék emésztésében vesznek részt.
2. de Luca
2012. márc. 28. 10:31
granuláció, szemcsézettség...?
1. hte23
2012. márc. 28. 10:26
Mint jelent a véképben az hogy Gran?
További ajánlott fórumok:
- Lehetséges, hogy egy autista gyermeken csak az óvodában jelentkeznek a tünetek?
- Sokan sírnak, hogy nem találnak munkát. 10 napja feltettem egy apróhirdetést, hogy könyvelőt keresek. Senki nem jelentkezett. Hogy is van ez
- Ha valaki sokat foglalkozik a volt barátnőjével, az azt jelenti, hogy még nem közömbös a számára?
- Magas vörösvérsejt süllyedés lehet attól a vérképben, hogy múlt héten beteg volt gyermekem?
- Volt már valakinek csak az egyik garatfalon jelentkező granuláltsága?
- Valaki tudja, hogy a vérképben mit jelent ez a két rövidítés (MCH, MCHC) és hogy mennyi az elfogadható értékük?