Mit gondoltok az olyan szülőről, aki megengedi a 14 éves lányának a tetkót? Mit gondoltok a lányról? (beszélgetés)
Megengedheti, de nem lesz stúdió ahol vállalják.
Legalábbis felelősségteljes tetováló nem fogja megcsinálni.Több okból sem, az egyik hogy a test még nő, így a bőr mérete is változik, torzulhat a minta, a középre tett motívum a növekedés miatt már nem középre fog esni, valamint egy horzsolt sebe lesz-ezt kezelni kell becsülettel, otthon el lehet fertőzni, ha nem tartják be a kezelést, nem tartják tisztán stb. egy gyereknek-tininek szabályokat betartani nehéz lehet.
16-18 év között tetoválunk, ha a szülő elkíséri és a szalonban kitölt egy nyilatkozatot, vagy ha hozza magával a szülői beleegyező nyilatkozatot.
Piercinggel ugyanez a helyzet, ott még gond lehet-hogy az ékszer tornaórán és a közösségben balesetveszélyes lehet, és szintén nagyon tisztán kell tartani, kezelni akár hónapokig eltart a gyógyulásuk.
Persze vannak tetoválók akik ezt nem tartják be, főleg az otthon feketézők-őket nehéz is utolérni, ellenőrzések alól is kimaradnak-hiszen sem az NAV sem az ÁNTSZ nem tud róluk!
És sokszor az is gondot okozhat, hogy idősebbnek mondják magukat, vagy látszanak idősebbnek-főleg a lányok!
Magát a technikát igen,viszont szerintem nagy gyakorlat kellene hozzá,mert pl. egy szemöldöktetkónál kialakítani a formát sem könnyű sokszor hogy menjen az arcformához,egyéniséghez...ha ez el van rontva akkor már mindegy,mert nem a festéket bevinni nehéz.Az a legkönnyebb része.Szerintem!És tanulók is elvégezhetik ezt a tanfolyamot.Én 5 év aktívan munkában töltött idő után engedélyezném csak a tanfolyamot,vagy csak mesterkozmetikusoknak!Akkor már van elég tapasztalat!
De ez mind az én privát magánvéleményem :)
Ez nem így van :)Kozmetikus vagyok,szóval tudom!
Persze kontár cuccokkal lehet...
Egyébként is ha valaki megcsináltatná,majd eszébe jut,hogy mégsem tetszik,azt is el lehet tüntetni,egy erre a célra való festékkel.
Igen,ebben egyet értünk.
Egyébként van egy alternatív valamivel jobb megoldás,ha nagyon akarja az a tini.Sok sminktetováló csinál motívumokat is,azzal a festékkel amivel a sminktetoválást is végzi.Ez 3-5 év múltán teljesen kikopik.
ex-főnöknőmnek 40 körül lett az első:)
tök szép lett
Szerintem meg manapság lehet kevésbé szülői beleegyezés nélkül csinálni, mert egyre jobban divatos nálunk is a pereljünk akit csak lehet, és egyre jobban tudatában vannak annak a szülők is, hogy ezért bizony fel lehet jelenteni a tetoválót.
Én nem tagadom, hogy egy tinike popsi buksi ne találna embert, aki felvarjon rá valamit engedély nélkül, és azt állítom, hogy rendes tetováló szalon, tetováló nem fogja a hírnevét, energiáját, pénzét kockára tenni párezer forintért (mert ugye nem a tinik viszok oda a telihátas nagy munkákat).
Nincs tetkóm sőt egyik tesómnak sincs holott öcsém sokáig akart..nem tudom hirtelen mit gondoljak nem tartom ezért, hogy engedi rossz szülőnek és a gyereket sem rossz gyereknek.
Szóhoz sem jutok, mert én még 12-13-évesen barbiztam és buci babáztam addig a mai világban az ilyen korúak mint pasik és nők aktív sexuális életet élnek, majd ha lesz gyerekem biztosan nem fog, mert szíjjat hasítok a hátából..szóval a tetkós dolog már csak vicc és hab a tortán a mai világba..
És akkor akik így tesznek te azoknak a gyerekenek a szüleiről és azokról a gyerekekről mit gondolsz?
Vajon..
Előre leszögezem nem vagyok tetoválás ellenes, a férjemnek is van. Szeretem rajta. Bár a tömeg tetkók nem tetszenek, mert szerintem ennek csak úgy van értelme, ha jelentést hordozó funkciója van. DE! Mivel ez egy maradandó dolog a bőrön, ezért én semmiképpen nem engedném meg addig amíg nem nagykorú. Érettségi után, egye fene úgy csinál akár "majmot is" magából ahogy akar. Felnőtt " érett", teljesjogú cselekvőképes állampolgárrá vált. Lelke rajta. :D
De tinédszerként nem engedném, hogy tetováltassa magát. A piercingről is ez a véleményem.
Igen tisztában vagyok vele,és????
Én csak leírtam,hogy vannak gázosabb kamaszok akikre érdemes odafigyelni,mert sajnos vannak idióta felnőttek akik mindent kiadnak meg megcsinálnak egy kiskorúnak.Érdemes észnél lenni egy anyának is,mert sose lehet tudni,ennyi!
Azért ez nem mindenkire igaz.Rám pont nem.Én is lázadtam,meg minden,de soha nem tudtam volna a szüleim háta mögött csinálni bármit is.Én is akartam tetkót 17-18 évesen,de megtiltották.Voltak viták,de elfogadtam.Eszembe sem jutott titokban megcsináltatni.Tudtam,hogy azzal csak megbántanám őket.Aztán 20 évesen lett tetoválásom.Akkor sem örültek neki,de mondtam,hogy ez már az én döntésem,az én pénzem.Nem titkoltam.Tudták,hogy melyik nap állítok haza a lábamon egy szép mintával :) A piercingem is így volt.Pedig az csak egy pötty az orromba és még ki is lehet szedni.De azt sem csináltattam meg a hátuk mögött (az 18 évesen lett).
Az alap kérdésre a válasz:14 évesen nem engedném a tetkót,de még a piercinget sem.De ez én vagyok.Valakinek ez belefér,és azt ő tudja,hogy miért.
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- Mit gondoltok a muszlim nőkröl?
- Mit gondoltok azokról akiket férjük, párjuk szeretőjük tart el?
- Mit gondoltok szülőként arról a tanítónéniről, akinek az alkarján tetoválás(ok) van(nak)?
- A gyerekkori elhanyagolás hatásai, mit gondoltok erről?
- Komoly kérdés. Mit gondoltok ezekről a párbeszédekről? (szeretet)