Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit főzzek, ami nagyon gyorsan elkészül? fórum

Mit főzzek, ami nagyon gyorsan elkészül? (tudásbázis)


1 2
54. zizi68
2013. ápr. 11. 11:31
ma tarhonyás husi lesz. a tarhonya lecsósan, mellett s.combból aprókockára vágott pörkölt. tegnap kelkáposzta főzelék volt, belefőzött füstölt virsli karikákkal és aprókockára vágott füstölt sonkáva. ki is nyalták a fazekat
2011. jan. 8. 19:57
csirkemellcsíkok ananásszal vagy barackkal serpenyőben.
2011. jan. 8. 17:32
Császármorzsa
2010. márc. 14. 08:16
Én zöldborsólevest főztem tegnap, iszonyatosan hamar megvan, de a köménymagleves is, pirított kenyérkockákkal hamar elkészül. Igaz ezek csak levesek, de ha vacsorára kell csak például, jól lehet lakni velük....igaz nem tudom milyen étkű akinek főzöl....:-)A férjemnek tegnap a zöldborsóleves galuskával elegendő volt.:-))
50. Pné Veronika (válaszként erre: 49. - 99279bb06f)
2009. okt. 6. 16:55
Tetszett? :-D
49. 99279bb06f (válaszként erre: 48. - Pné Veronika)
2009. okt. 6. 16:54
:)))))
2009. okt. 6. 16:44
Mindenkinek ajánlom figyelmébe a Minden ami foglalkoztat c. naplóm 708. bejegyzését. Úgy lehet 20 perc, mert a pucolás kb. 2 perc :-))))
47. Veronika27 (válaszként erre: 44. - 99279bb06f)
2009. okt. 6. 16:36
Én nem szoktam várni, max 2 percet, hogy hűljön a vízben. De valóban függ a mennyiségtől is, én 2 főre készítem és szerintem még 1 kg krumplit sem használok el.
46. 99279bb06f (válaszként erre: 43. - 31bc25d879)
2009. okt. 6. 16:27

:) Köszi, kedves vagy! :)


Nem egy darab krumpliból csinálom, hanem legalább 2 kiló kell. Egy hatalmas tepsi. Mire azt elkészítem az idő nekem.

45. 31bc25d879 (válaszként erre: 42. - Veronika27)
2009. okt. 6. 16:24
Úgyhogy várja, hogy kihűljön:-)
44. 99279bb06f (válaszként erre: 42. - Veronika27)
2009. okt. 6. 16:24
20 perc, míg megfő, és várni kell, míg le tudom húzni a héjját, és mire összeállítom... De bizti én vagyok a lassú :)
43. 31bc25d879 (válaszként erre: 40. - 99279bb06f)
2009. okt. 6. 16:24
Nem vagy balfasz én ugyanígy gondolom.... én is elgondolkodtam rajta, hogy mi a gyors egy rakott krumpliban. Habár nekem minden kaja elkészítése macerás:-)
42. Veronika27 (válaszként erre: 40. - 99279bb06f)
2009. okt. 6. 16:23
Min. 20 percet írsz. Abból hogy lesz 40?:))
41. szanád (válaszként erre: 36. - 480a1bea09)
2009. okt. 6. 16:18
anyósom is így készíti...finom, és gyors , de szerintem a főtt krumplis változat finomabb...
40. 99279bb06f (válaszként erre: 39. - Veronika27)
2009. okt. 6. 16:15

A krumplinak 20 perc kell min. Aztán tűz forrón nem lehet pucolni ... már a 40 percnél tartunk...

De lehet, hogy én vagyok balf@sz. :)

39. Veronika27 (válaszként erre: 38. - 99279bb06f)
2009. okt. 6. 16:11
Abszolút nem az. Míg a krumpli fő, addig megfő a tojás is, meg lehet pucolni, én virslit szoktam bele tenni, azt felkarikázom, a jénait kikenem vajjal, lereszelem a sajtot. Mire a krumpli kész, már minden elő van készítve. A krumplit így csak hámozni kell már.
38. 99279bb06f (válaszként erre: 36. - 480a1bea09)
2009. okt. 6. 16:05
De már 10 perc elmegy azzal, míg a főtt tojás elkészül, aztán összeállítod és még egy óra, míg megsül. Szerintem ez nem gyors kaja. Az biztos, hogy nagyon finom, de babrás.
37. Veronika27 (válaszként erre: 36. - 480a1bea09)
2009. okt. 6. 15:42
Ezt nem értem... Nem főzöd meg, és lerövidül az idő, de akkor meg a sütési idő hosszabb jóval. Egyébként valóban nem tart hosszú ideig nekem sem.
36. 480a1bea09 (válaszként erre: 35. - 99279bb06f)
2009. okt. 6. 13:50
Nekem már javasolták, úgy elkészítve a rakott krumplit, hogy ne főzzem meg a krumplit előtte héjában, hanem nyersen felkarikázva rétegezzem a többi hozzávalóval, és akkor valóban jó 1 órával lerövidül az elkészítés időtartama.
35. 99279bb06f (válaszként erre: 26. - 5b55aabc6f)
2009. okt. 5. 16:33
Te hogy készíted a rakott krumplit, hogy az neked egy gyors étel?
2009. okt. 5. 15:06
főzelékek, tésztaételek, halételek hamar elkészülnek.
2009. okt. 5. 13:07
Sajnos,minden nonek,az a problemaja,hogy mit is fozzek,ami hamar elkeszul!En megkerdezem, a ferjemtol,mit ennel? A valasz,mindig ugyanaz,hus-zoldseg.Tudnikell,hogy mi,tropusi orszagban elunk,es itt ebben a melegben a magyaros etelek,meg jobban futik, az embert.Hat valamelyik nap megmostam a rizst,kis so,vegeta,ra karikaztam,1 fej voroshagymat,azutan zoldsegfeleket,amit szinten fuszereztem,es a tetejere kerult a hus.Ez lehet barmilyen hus,en legtobbszor,a csirkecombokat kicsontozom,a csontbol fozok kis levest,a hust megcsinalom,sokfelekeppen.Most az elkeszitett,rizs,zoldsegek tetejere rateszem,a befuszerezett husokat,es nyakon ontom/kokusztejjel/Szerintem jo,a tehentej is,2 dl tej,kis so,vegeta,bors,kis majoranna,kicsi etolaj.Ezt raontjuk,a rizses-zoldseges husra,es be, a sutobe,vagy a mikroba.Hamar elkeszul,kb 20 perc,es allni hagyjuk.
32. zizi68
2009. okt. 5. 11:58
???
31. Bcsj
2009. szept. 24. 09:33

Rizs a mikróba, só és víz rá (újabban már csak "jénai" edényt használok, műanyagot nem...). 10 percig főzöd, aztán 5 percig piheneted, majd megint mehet 5 perc főzés.

Közben csirkemell-csíkokat olajon megpirítasz, felöntöd pl. szecsuáni alappal, picit összefőzöd és már tálalhatod is.

2009. szept. 23. 17:09
A hasábburgonya valami kisütnivalóval is hamar elkészül:)
2009. szept. 23. 16:59
A tésztafélék bármilyen szósszal hamar megvannak... Vagy grízzel, túróval, krumplival, sajttal...
2009. szept. 23. 07:41
mákostésztát
2009. szept. 22. 15:38
pizza
2009. szept. 22. 14:28
Paradicsomleves,rakott krumpli
25. agis
2009. szept. 22. 14:27
Pestos pasta
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook