Mit főzzek gyorsan? (beszélgetés)
Jaaa, most latom, ez 2008-as kerdes... Akkor azota talan megoldodott a gond :-)
De ha a kerdes meg mindig fenn all, szerintem add ki az egereknek a maradekot, vagy rakd felre Mabel-nek (a "Csengetett My'Lord" - ban jatszott...)
:D
Kleonak jo otletei vannak :)
Egyebkent itt a hoxan rengeteg jo recept van, csak be kell irni a keresobe, hogy "konnyu" vagy "gyors". Tobbet mar meg is csinaltam, s a csaladnak mind izlett.
Vagy ezt a sajtkrémet, amit én fetából szoktam készíteni, de sima reszelt sajttal is finom.
25 dkg feta
2 dl tejföl
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
frissen őrölt bors
bazsalikom
A vöröshagymát kockára vágom, és az olajon lassú tűzön megdínsztelem. Mikor a hagyma már puha és nem csípős az illata, akkor rádobom a felkarikázott fokhagymát, és 1 percig tovább párolom. A fetát felkockázom, vagy belemorzsolom egy mély edénybe, hozzáöntöm a hagymát és a tejfölt is. Megborsozom, majd botmixerrel simára dolgozom. Végén belekeverem a lehetőleg friss bazsalikomot.
Esetleg ezt a sonkás tésztasalátát:
50 dkg tészta (orsó, masni, szarvacska, stb.)
1 nagy doboz tejföl
20 dkg füstölt, főtt sonka vagy tarja
25 dkg füstölt sajt durvára reszelve
3-4 nagyobb ecetes uborka vagy 2-3 friss paradicsom
4 ek majonéz
1 ek cukor
1 kk mustár
só, bors
metélőhagyma
A tésztát megfőzitek, amíg fő, minden hozzávalót felvágtok/lereszeltek, sóval, borssal ízesítitek és kész.
Én egy gyors makarónit ajánlanék
1 csomag makaróni tészta
fél liter tejföl
1 kis doboz főzőtejszín
3 tojás
25 dkg füstölt sonka
25 dkg karaván sajt
1 konzerv kukorica
1 csokor újhagyma
bors
bazsalikom
olaj a tepsi kikenéséhez
A tésztát kifőzöm, míg fő az összes többi hozzávalót apróra vágom/lereszelem és összekeverem egy nagy tálban. Ha a tészta kifőtt azt is hozzákeverem. Alaposan összeforgatom, és beleöntöm az egészet egy közepes méretű, kiolajozott tepsibe. 200 fokon 25 perc alatt kicsit megpiritom a tetejét.
Friss paradicsommal, gombával is lehet gazdagítani.
Hát, lehet, hogy száraz, de nem rossz!
Én sem főzöm minden héten, de ha gyorsan össze kell ütni valamit ez jó lehet!
Ő sajtos receptet kért, ez jutott eszembe!
Hű ez nem is rossz recepet ;)
Ki is próbálom :D
Részben nekem is az a kérdésem, hgoy nem lesz száraz, ill. nem kell alá semmi? vaj, olaj, zsír
vagy enged annyit a sajt, hgoy fini? :P
Reszeld le a sajtot. Főzzél makaróni tésztát. Egy teflonserpenyő aljába tegyél reszelt sajtot, rá tésztát, majd megint reszelt sajtot. Süsdd addig, míg barna nem lesz mindkét oldala!
Mi szeretjük! Ez gyors!
További ajánlott fórumok:
- Fogyni gyorsan kínzó éhség nélkül. . .?! Régi sikeres fórum-új köntösben. Ha szeretnéd tudni a titkot, csatlakozz, segítünk.
- Kis esküvő szervezés, gyorsan, olcsón, Templomi szertartás pro és kontra..
- Milyen sampont (vagy egyéb megoldást) használtok gyorsan zsírosodó hajra?
- Nyelvgyötrő, mondd ki gyorsan!
- Mit főzzek, ami nagyon gyorsan elkészül?
- Mit főzzek hétköznap? (gyorsan elkészíthető ételeket várok)