Mit főzzek a malac combból? (tudásbázis kérdés)
Pörköltet is készíthetsz belőle, ha zsír csík van benne akkor,ne tegyél zsiradékot hozzá, kockára össze vágva egy nagyobb vöröshagymát is
apróra darabolva azonnal egy EK fűszer paprikát, sót borsot,zöld paprikát és paradicsomot és 2 dl vizet,kevés őrölt kömény magot feltenni főzni, ahogy felforrt kis lángra venni, csak éppen picit bugyogjon, ha kell vizet aprodonkint adjunk hozzá.
Mikor már puhul, 3-4 kockára vágott krumplit tegyél bele.
Savanyusággal tálald.
Köszönöm a tippeket! Esetleg feldarabolva, székelykáposztának az egyik szelet? Csak azért gondolom, mert a 37 és 29 éves fiem is jön!
3 évi csak 2 személyra főzök, megint át kell állnom, minden segítséget köszönök!
Én is használom a gyömbért, szerintem isteni. Húslevesbe próbáltad már? :)
Ha nem, érdemes, nagyon különleges ízt ad neki. Főleg ha van benne egy kis lestyán is. :)
De bekenheted mustárral is, és úgy párolod puhára, majd a húst kivéve, a szaftot kevés liszttel gyorsan elkevered, és tejjel felöntöd, így mustáros besamelt kapsz hozzá.
Krumplipürével tálalhatod.
Ugyanez mustár nélkül, gyömbérrel (én őrölt gyömbivel szórom meg a húst, nem ég meg sütéskor a gyömbér!), akkor gyömbérmártás lesz a végén.
Mindkét változatot szereti a család.
Nem írtam, de a biztonság kevéért mégis: a szeleteket sózni kell a mustáros kenés, vagy gyömbérezés előtt, és kicsit klopfolni.
Eleve két szeletet vett, azt írja!
Én is megsütném.
Számíts rá, hogy mivel nagyobb a víztartalma, eléggé csökken a mérete, mire elkészül.
Az egyiket akár egészben is meg lehetne sütni, a másikat meg szeletelve. Párolt lilakáposztával, vagy birsalma kompóttal nagyon finom.
Jó sós-borsos-fokhagymásan pácolnám.