Mit főznétek, ha több vendég jön és kevés a hely? (tudásbázis)
Nekem ez váltbe: Mivel kicsi alakás sok a vendég.Kinyitom az asztalt és ráhelyezek hideg tálakat.
Csinálok egybefasirtot tojással vagy kobásszal töltve,egy nagyobb töltött húst, csirkecombokat sütök lehet tölve is, karajt egybe sütve kolbásszal töltve,ránotthús, rántott gomba, rántottsajt. Nó meg egy nagytál majonézes zöldborsó, zöldbab, mexikói,gomba,vagy párolt zöldségek tepsibesütve mivel nagy mennyiség.
Az aztalra tesszem a sok tányért evőeszközt mindenki annyi félét vesz amit akar.
Ezek tippek...............
Én is valami rakottat szoktam ilyen szituban:krumpli,karfiol,vagy darált hússal vegyes zöldséggel tésztával lerakva sok tejföl és sajt a tetejére,vagy rántott husi!Az azért jó mert több féle köretet tehetsz mellé,pl:francia sali,majonézes krumpli(úú de éhes lettem),rizs,stb..
és plusz tuningnak rántott sajt:)))
Sajtos csirkeszárny
Hozzávalók:
csirkeszárny "dobverős része"
2 tojás
10-15 dkg reszelt sajt
2-3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál liszt
2-3 dl tej
só, bors, vegeta, olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojásból, lisztből, tejből sűrű palacsinta tésztát készítünk. Beletesszük a fűszereket, zúzott fokhagymát, és a reszelt sajtot. A húst a sajtos masszába mártjuk és a forró olajba tesszük, lehetőleg úgy hogy ne érjenek össze, és kisütjük. Ha több a massza és marad én kisütöttem úgy, hogy a forró olajba egy kanállal tettem, és kis lepények lettek. Még az is nagyon finom.
Süssél egyben rozmaringos pulyka fölsőcombot (melegen is, hidegen is jó, kuktában 1 óra alatt a legnagyobb, legvénebb pulyka is megsül) hozzá majonézes burgonyasalátát,fejessalátát, kenyeret kínálnék.Gyümölcslé legyen a leves,vagy hideg borleves.
A pulykahúst bekened egy turmixszal(4-5 szál rozmaring+ 1/2 dl. étolaj+1 mk.só+ 3-4 gerezd fokhagyma)és akár azonnak is sütheted, de egy-két napot állhat is a pácban.A kicsi,gyenge pulykacombinak 25-30 perc is elegendő a kuktában.Csirkecombot,egész csirkét is megsüthetsz így. A kuktába helyezett ,páccal bekent hús alá ünts egy dl. vizet és nagy gázon, amíg pisszegni kezd, attól kezdve takarékon süsd.Ha már érzed a SÜLT HÚS illatot, engedd ki óvatosan a gőzt és nézd meg, hogy mi kell még neki.
Csinaljal toltott,vagy szekelykaposztat.
Fasirozottat is lehet egy kis krumplit,savanyusagot,mindenki szed a tanyerjara,es leul,ahol van hely.
További ajánlott fórumok:
- A szülés folyamata, se több, se kevesebb
- A kevesebb sokszor több!
- Vajon többen születtek Budapesten vagy kevesebben, mint amennyien jelenleg ott laknak?
- Van valaki, aki esetleg nagyon keveset tud inni? Nekem kb fél liter elég egy napra, mert egyszerűen nem tudok többet inni :(
- Az emberek többsége tényleg csak a vendégek érkezésekor takarít?
- Ha egyszerre több család is jön hozzád vendégségbe, megkérdezed, mi legyen a menü?