Mit és mikor érdemes ültetni az erkélyládába? (beszélgetés)
piacon hülyének néztek amikor előadtam mit akarok.
itt dilisek vannak a piacon. :D
Piacon próbálj meg vásárolni,ott általában olcsóbb.
Még szerintem nem nagyon van itt a szezon,áprilisban már többfajta növényt lehet venni és nem olyan drágák.A termelőtől lehet a legjobb áron vásárolni.
Én neveltem snidlinget,metélőpetrezselymet,zellert,rozmaringot kakukkfüvet és bazsalikomot.Nagyon jó friss fűszerrel főzni,idén is ültetek.
A friss"házi"paradicsomnak nincs párja.Sokkal finomabb mint a bolti.Mi egész nyáron azt ettük és fagyok előtt leszedtem a még zöld termést,ami beérett a speizban.A lényeg,hogy nagy cserépbe kell ültetni,ki kell jól karózni és nem árt neki néha valamilyen természetes tápszer.
Ja és még jól is néz ki!
Nekem csilipaprika biztos hogy lesz, valamint snidling. A párommal nagyon szeretjük, és így mindig van itthon. Ezek tavaly is voltak, és könnyű velük bánni. Bár a paprikát be kellett volna hozni a fagy előtt, amit nem tettem meg korházba kerülésem miatt, így kipusztult, de a snidling kibírta a telet, és már megjelentek az első hajtások.
Ez a mérgező növény dolog nekem is fontos, amire oda kell figyelni a lányaim miatt, a nagy már pont eléri
Na igen ez gáz!Én tavaly nagy cserépben neveltem paradicsomot,paprikát és fűszernövényeket.Hasznos dekoratív és ehető!:DDDD
Próbáld ki!
Ha napos a teraszod vagy az erkélyed ültethetsz afrikai margarétát vagy Pistikét vagy lobéliát,de van nagyon sok egynyári növény,ami egész nyáron át virágzik.Nekem a teraszon leander,angyaltrombita és hibiszkusz van,a kertemben évelők,muskátli és afrikai margaréta található.
Sok lehetőséget kipróbáltam már,de nekem ezek jöttek be.A pergolára az idén trombitafolyondárt futtatok,a kutyám lilaakácot kapott a kennelje fölé.
Muskátlinak melyik fajtája jó? Mert láttam olyat simát ami nagyon nyeszlett volt, meg olyan futót is, ami túl dús volt, és nagyon csúnya látvány volt.
Érdemes kisebb töveket venni, vagy kifejlett virágokat? Milyen messze kell rakni őket?
És a muskátli mellé mi passzolna?
További ajánlott fórumok:
- Milyen egynyári illetve évelő növényeket érdemes ültetni?
- Elmúlott 2 éves pelusos gyereket érdemes naponta vagy akár naponta többször is bilire, wc-re ültetni hátha átszokik, vagy nem? Szerinted?
- Miért mentek tönkre az erkélyládában az álló muskátliim. A szára megpuhult, a levelei elsárgultak. Még megmenthetők?
- Hogyan és mikor kell a földlabdás tuját ültetni?
- The fairy talajtakaró rózsát mikor kell ültetni?
- Mivel érdemes beültetni 1500 m2 földet, ami nem igényel sok gondozást és hasznot is hoz a konyhára?