Mit csináljak, hogy ne sírjak majd a pszichológus előtt? (beszélgetés)
Egyetértek veled. Talán csak annyiban változtatnék, hogy a jó pszichológus nem tanácsot ad, hanem rávezet a megoldásra.
Nem tudsz nem sírni előtte és rájössz, hogy ő az az ember aki előtt nem fogod szégyellni a könnyeidet, mert megért és tanácsot ad, hogy mit tegyél másképpen, hogy jobbá váljon az életed. Tapasztalatból mondom.
Még sosem voltam,de ami késik nem biztos,hogy múlik.Ezzel azt akarom mondani nincs tapasztalatom ez ügyben,csak véleményem. Én úgy gondolom,hogy pont ő az az ember,aki előtt nem kell nem is szabad megjátszani magunkat,mert különben a kezelés kidobott pénz.Az őszinte érzéseinket kell elmondanunk, kimutatnunk.Nem hinném,hogy szégyen lenne előtte.Viszont lehet,hogy a gyógyulást elősegíti.
Ezt meg lehet tanulni kontrollálni?
Ha sírnod kell sírj. Csak őszintén. A sokadik alkalommal majd kontrollálni fogod magad.
ha sirsz sem problema,ne aggodj!
őket is köti a titoktartás
Engem kimondottan felszólított rá a pszichológus, hogy sírjak, csak én meg nem vagyok sírós fajta. Ha megkérdezi, hogy miért mentél hozzá, akkor elmondod, hogy elégedetlen vagy magaddal és a betegségeid mögött lelki okokat sejtesz. Aztán majd ő kérdez. Nem vallat, csak kérdez és bármire mondhatod, hogy erre nem akarsz válaszolni. Mindenkinek idő kell hozzá, hogy el tudja magát engedni a pszichológus közelében, elvégre mégiscsak egy vadidegen. Ha megnémulsz vagy elakadsz, sírva fakadsz, akkor majd ő beszél hozzád. Nem fogtok némán ülni.
Dehogy :D
Nem én tettem, hanem velem történt. Na de ez most nem érdekes, csak, hogy ilyenkor mi van, hát azt jó lenne tudni.
én úgy képzelem, hogy nincs joga hozzá. de nem lehet tudni.
:S nézz utána neten. nem tudom. megöltél valakit? :D
és egyébként az hogy van, ha valami olyat tud meg a pszichológus, ami a törvény szerint büntetendő, akkor el kell mondania a rendőrségnek például? Vagy ebben az esetben is működik a titoktartási kötelezettség? Húú, remélem erre válaszol valaki.
Rendben, köszönöm a válaszokat, hát majd igyekszem.
Ha ennyire tartasz attól, hogy a sírás miatt nem fogsz tudni beszélni, akkor inkább egy jó kineziologust keres. Ott nem feltétlen kell beszélni, ha nem akarsz. Az izmaid beszélnek helyetted
Ahogy már valaki írta, nem szoktak csak az elején, amikor kicsit beszéltek, miért, hogy kerültél ide hozzá, majd szépen lefekszel és engeded azokat a fájdalmakat előjönni, amik neked, a legnagyobb problémát jelentik.
Nem fogsz azonnal sírva fakadni, felnőtt ember vagy, azért mentél el, hogy beszélgess vele.
Majd, később, amikor már azokat mondod, amik fájnak, amitől félsz, ami a rettegésed alapja,
már lehet sírni, miért ne?
Tegyük fel, elmégy a nagymamámhoz, elmesélsz neki valamit, ami fáj, sírsz ott is, nem?
Vedd így az egészet, gondolj erre és nyugodj meg.
Sok sikert, aztán kérjük a beszámolót, mennyire érezted könnyebben magad utána, vagy alatta. :)
Mi lenne, ha leírnád egy papírra .... most ..... még előtte .... aztán viheted magaddal, talán megnyugtat a tudat, hogy ha elakadsz, bármikor előhúzhatod, és akár fel is olvashatod neki ..... vagy akár a kezébe is nyomhatod.
De ne félj ettől, értik ők a dolgukat .... majd ügyesen kérdez ....
:o))
A legfontosabb, hogy jó pszichológust találj, akiben megtudsz bízni. Egyáltalán nem baj ha sírsz előtte, az teljesen normális.
Nyugi... a piszológus nagyon jól tudja, mi a teendő...
egyszerűen csak magad légy..nem kell felkészülni, mert akkor hamis lesz a kép..
csak szívből, csak az igazat...és lehet bőgni. inkább ott, mint otthon.
járj szerencsével
Én mindig sírok a pszicho-dokimnál.Egy cseppet sem érzem,sőt!!!Igy nyílok ki igazán,meg ő is érzi,hogy őszinte vagy hozzá.
Nyugodj meg,végülis tudod a problémád okát tehat azt mond neki amit már tudsz,a sirás meg néha jobb mint elfolytani ha sirni kell akk adki magadbol!
akarsz jobban lenni? akkor nyílj meg. s ha sírnod, sírj. ne fojtsd el. így semmi értelme.
Ezen én is sokat gondolkoztam hogy az milyen kellemetlen. De tényleg látott ô már cifrábbat.
valami oka csak van, hogy pszichológushoz akarsz fordulni, arról kell beszélned :) a többit majd ő megkérdezi, ez a szakmájuk, nem fogtok némaságban ülni a te sírásodat hallgatva :))) éppen az a lényeg, hogy elmondjad, ami nyomaszt, ha ez sírással vagy épp nevetéssel jár, minden belefér, ilyesmik miatt ne aggódjál. valószínűleg fel vannak szerelkezve sok zsebkendővel :)
További ajánlott fórumok: