Mit csináljak így felmondás előtt? (beszélgetés)
Semmi köze a "szabadulásnak" ahhoz, hogy 4-6-8 órában dolgozik.
A felmondási idő ugyanannyi. Ha te mondasz fel, le kell töltened a felmondási időt, kivéve, ha a munkáltató eltekint ettől. A felmondási idő a munkáltatónál eltöltött időtől függ, nem pedig attól, hogy hány órában dolgozott ott.
Bocsánat, nem tudom, hogy ezeket a gondolatokat hova tegyem. A fi. csak arról írt, hogy rosszul érzi a munkahelyén magát és folytonos a furkálódás.
Nem tudjuk mióta dolgozik ott, milyen a viszonya a közvetlen főnökével, a közvetlen főnöke egyben a munkáltatója-e vagy ő is egy beosztott. Nem tudjuk, hogy hogyan ítéli meg a főnöke, a munkáltatója az eddig végzett munkáját.
Egyébként régen igen, az ember igyekezett lojálisnak lenni a munkáltatójával. Régen, ha beállt valahova dolgozni az ember, akkor onnan is mehetett nyugdíjba.
Ma már meg kell kűzdeni egy belépésért is.
Régen volt egy mondás, ami így szólt:
Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten.
Minden kapcsolat a kölcsönösségen alapszik. Ilyen a munkakapcsolat is.
Ha egy munkavállaló beleszarik a munkájába, ne várjon a munkáltatójától semmi jót. Ez fordítva is igaz természetesen.
Sokszor találkoztam olyannal, hogy egy munkavállaló a jó munkájának köszönhetően kapott fizetésemelést, vagy egyszeri bónuszt valamiért, akár előléptetést, akik meg szarul dolgoztak egyből nekiestek, hogy mert nyalsz a főnöknek, meg tuti lefeküdt vele, és keverték a szart a háta mögött. Aztán amikor felmondott(mert egy jó munkaerőre mindenhol szükség van, és könnyen talál mást), és a többiek nyakába szakadt a munka amit elvégzett helyettük, akkor meg kuss volt.
többnyire a aki jól dolgozik, az odafigyel a környezetére, és pontosan fel tudja mérni milyen következményei vannak a környezetére egy egy döntésének.
Aki szarul dolgozik, azt nem érdekli semmi, csak hogy neki jó legyen.
Ne keltsetek már bűntudatot benne akkor, ha munkavállalóként a saját és nem a munkáltatója érdekeit tartja szemelőtt!
Miért kéne lojálisnak lennie egy olyan munkáltatóval, munkahellyel ahol nem érzi jól magát és felmondani készül?
Tartsa be a törvényi előírásokat a felmondással kapcsolatban, hogy ne lehessen kifogása a munkáltatónak és ennyi.
Nem önzőség az, ha a saját céljait és érdekei mentén cselekszik. Egy személlyel kapcsolatban talán az lenne, de egy munkáltatóval?
A munkáltató majd megoldja a saját problémáit.
Nem az ő problémája az, ha nem foglalkoztat elég embert ahhoz, hogy egy ilyen kiesést kezelni tudjon.
Szerintem jobban járnál 4 órában.
Könnyebben szabadulsz ha felmondasz.
Ha 8 órát választod, nem vesznek fel senkit, és felmondasz le kell töltened a felmondási időt, és ezzel elbukhatod az új állást.
Ha önző vagy, ne várd hogy a főnököd jó pofit fog vágni hozzá amikor felmondasz.
"Es nem is szívesen jelentkeznek át 8 órába mert nem is nagyon érzem jól magam, megy a fúrás a kibeszélés, sokszor gyomorgörcsöm van."
Ilyen körülmények közt én nem tudatnám előre, hogy fel fogok mondani.
Kérdés, hogy van-e felmondási ideje, mert akkor az alatt is ki lesz téve a szivatásoknak, ha már tudják, hogy el fog menni.
Saját érdekében csak akkor szólnék a felmondásról, mikor már biztos a következő állás.
Arról nem szólt a fám, hogy másik városba is költözik.
Nézd a saját érdekeid kedves FI! Ahogy a főnököd is azt tenné/teszi... Tudod, hogy csak bizonyos időre szólna ott a 8 óra, míg nem találsz másikat. Ez és a célotok lebegjen előtted! Ez segít kibírni. Szorítok, hogy minél hamarabb megtaláld a Neked megfelelőt!
Mondd meg a főnöknek őszintén, mit terveztek a pároddal. Tehát a pénzre nagy szükséged lenne, viszont amikor a másik lakóhelyeden találsz munkahelyet, abban a percben költözöl és itt felmondasz.
Amíg ő nem talál 8 órásra megfelelő munkatársat, addig szívesen elvállalod, de ha hamarabb talál új munkatársat, mint nálad a dolgok eljutnának a költözésig, maradnál még napi 4 órásnak. Szerintem ez így tisztességes, és ha még akár csak egy-két hétre leszel 8 órás, az is pénz. Elküldeni nem fog, kell a munkaerő. És így legalább arról is tud, hogy előbb-utóbb helyetted is keresnie kell valakit.
Nem, nem lenne bunkóság. A saját érdekeidet nézd!
Legyél csak nyolc órás. Kibírod azt az időt felmondásig + a felmondási idő, ha kell a pénz.
Munkát keresni pedig egy-egy szabadnap (esetleg táppénz) is elég, ha interjúre kell menned.
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, hogy ne sírjak majd a pszichológus előtt?
- Este nem tudok elaludni éjfél elött! Mit csináljak?
- Méhszáj fagyasztás előtt vagyok. Hogy csinálják? Fájdalmas? Maradjak otthon utána vagy mehetek dolgozni? Minden érdekel ezzel kapcsolatban.
- Felmondási idő alatt jár a szabadság, ami már a felmondás előtt meg volt beszélve?